Изчисляване на фалшивите тавани важни нюанси



Окачените тавани не само са ефективен инструмент за декориране на интериора, но и имат чисто функционално натоварване. Съвременните материали могат да предпазят помещението от външен шум, да изолират тавана, да осигурят вентилация и пожарна безопасност. И ако вече сте направили своя избор в полза на висящи дизайни, тогава вече имате задачата да изчислите правилно цялата система.

Как да изчислим фалшив таван

Защо се нуждаем от такова изчисление на окачения таван? Разбира се, ако дизайнът е прост и самата стая има перфектна регулярна геометрия, тогава параметрите могат да бъдат дефинирани в ума, без да притесняват прекалено много. Но често инсталирането на такъв таван предполага инсталирането на допълнителни части. Освен това, защо се ограничавате до обикновен плосък самолет, ако такива системи ви позволяват да реализирате богати дизайнерски идеи.
изчислете окачения таван
Досега купувачът е на разположение не само на огромен брой материали за таваните, но и на различни дизайни на окачващите системи. Ето защо, изборът често се прави в полза на по-сложни решения и по-сложни решения.
Но независимо от избора, таванът изисква организиране на скрита рамка, която да издържа на теглото на материала, като същевременно позволява известна безопасност. На първо място, такава система трябва да е безопасна за тези, които живеят в къщата. Ето защо изчисляването на окачения таван е най-важният етап от инсталацията му (прочетете също: "Правилното изчисляване на багажника е ключът към успеха") В края на краищата, по време на тази процедура не само получавате броя на необходимите материали, но и определяте вида надежден прикачен файл.
В същото време "надежден" означава крепеж, който може да издържи на петкратно тегло на окачения таван, а деформация не се допуска повече от 1/250 на обхват. Винаги е необходимо да се изчислява разстоянието между окачването и основния таван, за да се осигури правилна вентилация и висококачествена поддръжка на осветителните устройства.
тегло на окачения таван
Един от най-популярните типове тавани днес е касетата. Това е плоча, поставена в специална рамка. Елементите са изработени от минерална вата, подсилен гипс, метал и др.
Размерът на тези клетки е стандартен и може да бъде:
  • 60 * 10 cm;
  • 60 * 60 cm;
  • 120 * 60 cm;
  • 120 х 120 см.
Например при такава конструкция ще разгледаме изчислението на окачен таван.

Как да направите изчисления

На първо място, площта на тавана е определена. За да направите това, просто умножете параметъра на дължината на стаята по ширината. Получените величини ви позволяват да създадете чертеж, който ще бъде използван от нас по-нататък. Изберете за себе си подходящ размер на клетките и въз основа на това изтеглете местоположението си. В този случай е необходимо да се гарантира, че конструкцията е затворена до максимум с цели плочи. Тази област на тавана, която остава открита, е затворена от нарязани парчета. По принцип такива непълни елементи са разположени по-близо до стената. Няма да е лошо, ако фрагментите се поставят симетрично, т.е. срещу стените. Това ще направи тавана по-хармоничен.
изчисляване на окачените тавани
Но не отрежете елементи с ширина по-малка от 30 см. Въз основа на чертежа се изчислява броят на цели клетки и прекъсвания. Освен това трябва да определите броя на водещите и поддържащите профили. Техният брой зависи от площта и периметъра на стаята. Изберете профилите така, че да изключите максимално изрязването или удължаването на елементите.

Монтаж и монтаж

След като броите броя на различните елементи, можете да започнете да купувате материали. В същото време, помислете за необходимостта от някакъв запас, защото по време на транспортиране или експлоатация може да се повреди малко количество материал.
Често се случва стаята да има неправилна геометрична форма. Особено често тази ситуация се случва в частните домове. В този случай собствениците могат да бъдат изправени пред сериозни трудности. Ето защо, ако разликата в параметрите на стаята (дължината на паралелните стени) е достатъчно голяма, препоръчваме ви да се обърнете към специалисти, тъй като ще бъде много трудно да изчислите окачения таван.
Изчисляване на фалшив таван със собствени сили
Малка препоръка за монтаж на окачени системи. Както знаете, подът и таванът имат същите размери. Следователно, преди да започнете инсталирането на клетките, те могат да бъдат разградени според схемата на пода. Първо, всички елементи се побират, след това се подрязват. В този случай можете да оцените визуално избраното оформление на клетките. Същата инсталация на тавана е по-добре да се изпълни с партньор.
На първо място, около периметъра, трябва да фиксирате главния профил, а след това допълнителни скоби се прикрепят към окачването. Съгласно чертежа панелите са закрепени. Както вече казахме, нарязаните парчета клетки трябва да бъдат поставени симетрично близо до стените. Освен това, когато инсталирате профили, помислете за минималното разстояние до основния таван. Тъй като в случай на монтиране на лампи е необходимо да се осигури правилна работа и да се предотврати прегряването им.
Окабеляване се извършва по време на монтажа на рамката. Проводниците са скрити в кабелния канал или гофрирането. Затова препоръчваме да поставите схемата на инсталацията на осветителни тела за окачени тавани, както и траекторията на полагане на електрически проводници.
След като завършите цялата работа, можете допълнително да отрежете повърхността. Тя може да бъде боядисване окачени тавани или инсталиране на декоративни елементи.
Как да изчислим тавана на гипсовата плоскост, подробно за видеото:

данни

Както можете да видите, изчисляването на тавана не е трудно. Основното е да се измерват точно всички размери на помещението и да се определи видът на използвания профил. Работим по инсталирането на системи за окачване, разгледахме подробно в другите ни публикации. Затова Ви препоръчваме да се свържете с тях. Освен това можете да видите снимки на различни системи от окачени конструкции и да определите за себе си това, което ви подхожда най-много. Желаем Ви успех при извършването на ремонтни дейности. Прочетете също: "Как да изчислим таванния участък: какво влияе върху цената".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
Небето на тавана е най-важното в интериора виНебето на тавана е най-важното в интериора ви
Петна за опъвам таван - модерен интериорПетна за опъвам таван - модерен интериор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Трябва да знаете как да измиете фалшивия таванТрябва да знаете как да измиете фалшивия таван
» » Изчисляване на фалшивите тавани важни нюанси
© 2021 BggeHat.com