Алуминиева покривна стойка - характеристика



Вероятно сте виждали алуминиеви стелажи от тавани повече от веднъж. Все пак не всеки може да си представи техния дизайн, обхват и технологични компоненти. Нашата статия е посветена на основните характеристики на таваните за багажници. В крайна сметка решавате сами дали си струва да използвате таван от алуминий или предпочитате други завършващи елементи.
таван от алуминий

Rack алуминиеви тавани

багажник алуминиев таван няма сложен дизайн, така че инсталирането няма да бъде трудно.
Елементи на строителството:
  • Струните (гребени или траверси) са носещи гуми. На тях, от своя страна, закрепване на летвите.
  • Регулируеми закачалки - са отговорни за закрепване на стринга към основния таван. Тук можете също така да регулирате височината на стринга.
  • Рейки - имат формата на алуминиеви панели.
  • Вложките между ламелите са тесни алуминиеви панели, които скриват слота между ламелите в тавани от отворен тип.
  • Ъглов профил около периметъра - елемент от декора на Вашия дизайн. Скрива стенните фуги и окачения таван от алуминиеви парапети.
алуминиеви покривни релси
Таванните алуминиеви ламели имат надеждна система за закрепване и всички елементи се монтират и отстраняват лесно. По този начин винаги ще имате достъп до комуникации, разположени зад равнината на тавана. В този случай не се нуждаете от допълнителни инструменти. Това ще ви позволи да премахнете повредените стелажи, без да анализирате целия таван.

Покривни тавани и техните видове

По своя дизайн, таваните на шкафовете могат да имат отворени и затворени системи за окачване:
  1. Районните тавани от отворен тип - имат малки разстояния между главните панели. Ако е необходимо, можете да използвате преплетени вложки. За осигуряване на вентилираното пространство под равнината на облицовката са необходими слотове между ламелите. Също така, междинните вложки ви позволяват да декорирате естетически повърхността на тавана.
  2. Каналните тавани от затворен тип имат висока плътност на панелите един към друг. Поради това се формира непрекъсната непрекъсната повърхност. За да избегнете еднородност, опитайте да използвате рафтове с различни нюанси.
Системите за окачване могат да имат различни ширини и профили на самите релси. Така, заоблените ръбове на видимата част на алуминиевите панели - се отнасят до италианския дизайн. Прави ръбове - по-характерни за немски език устройства на таваните на летвата.
монтаж на таван от алуминиеви летви
В отделна категория е възможно да се разграничат таванните тавани на дизайна. Панелите на такива елементи имат необичайна профилна форма под формата на правоъгълник, триъгълник или плоча.

Разлики в техническия състав

Алуминиевият таван (от всеки производител) има същите технически параметри:
  • Рейки и вложките между тях са изработени от лист алуминий. Разликата може да бъде свързана с дебелината на листа - от 0,3 до 0,6 мм. Колкото по-високо е съотношението, толкова по-надежден е продуктът - гарнитурата няма да се увие и да се деформира.
  • Рафтовите панели са ивици с извити ръбове. Размерите им варират от 3 до 4 метра. Панелите са фиксирани върху гумите на носача.

    информация: Най-дългата дължина на алуминиевите релси е 6 м. Тези елементи обаче се правят само при поискване.
устройството на алуминиеви тавани за шкафове
  • Рейки може да бъде твърда или перфорирана. Покритието на продукта може да има някаква цветна сянка или текстура.
  • Струнгите са U-образни профили, които имат специални "езици". Последните са отговорни за фиксирането на релсите. Пръстите са направени от поцинкована стомана. Самостоятелните са елементи за мокри помещения - те могат да имат алуминиева повърхност.
  • Горната част на носача има отвори за връзка с окачванията.
  • Монтаж на тавана на шкафа, подробности за видеото:

    Reheny таван алуминий: предимства и недостатъци

    Единственият недостатък е визуалното намаляване на височината на помещението. Преди да сглобите алуминиевия алуминиев таван, не забравяйте да разгледате снимките на такива конструкции. Този недостатък обаче може да се наблюдава при всички системи за окачване.
    Нека да поговорим за заслугите, които включват:
    1. Монтирането на таван от алуминиеви летви е съвсем проста. В пространството зад тавана можете да поставите всяка инженерна комуникация. В същото време достъпът до тях ще бъде безплатен.
    2. Високо качество, което се потвърждава от документацията на различни власти, включително международните.
    3. Отлична функционалност и дълъг живот. Решетъчните системи могат да се похвалят с издръжливостта. Дизайнът на алуминиеви тавани на шкафове може да се появи както на закрито, така и на открито. Стандартният срок на експлоатация е от 30 до 50 години.
    4. Устойчивост на влага - алуминият не се страхува от вода, влага и различна пара. Затова безопасно можете да започнете инсталирането на алуминиеви тавани в помещения с висока влажност (бани, бани).
    алуминиева тавана
  • Екологична чистота - материалите не представляват заплаха за вашето здраве и здравето на вашето домакинство. Структурата не образува мухъл, не насърчава възпроизводството на бактерии и други микроорганизми. Таванът на шкафа може да се измие с вода, както и да се почиства тихо с химически почистващи препарати.
  • Безопасни свойства от пожари - алуминий не се страхува от последиците от пожара. При тези условия таванните конструкции могат да се монтират в помещения с повишен риск от пожар. В този случай спазвайте предпазните мерки.
  • Възможност за монтаж на осветителни тела. Често комплектът за тавани включва специални осветителни тела с точков източник на светлина. По този начин ще осигурите пълно осветление на стаята си.
  • Важно: Цялата повърхност на таваните отразява светлината. Поради това стаите с такива тавани стават по-леки и почти не изискват разходи за електричество.
    Така че има много предимства в полза на монтажа на таваните за стелажи. Недостатъците практически липсват и монтажът не създава затруднения. Препоръчва се да се проучи допълнителна информация за това как да се монтира алуминиева покривна стойка. Ако имате затруднения при инсталирането на тавани, свържете се с професионалистите. Те ще работят в най-кратки срокове и с умерена такса.
    Много собственици се оплакват от външния вид на завършената алуминиева конструкция. И това не е случайно, защото системата не винаги може да се побере в интериора. Днес такива тавани могат да се видят предимно в обществени сгради.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Видове устройства и технологии за тавани на таваниВидове устройства и технологии за тавани на тавани
    Характеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтажХарактеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтаж
    Правилното изчисляване на багажника е ключът към успехаПравилното изчисляване на багажника е ключът към успеха
    Покрив таван за баня - универсално и надеждноПокрив таван за баня - универсално и надеждно
    Монтиране на шарнирен таван в домаМонтиране на шарнирен таван в дома
    Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
    Покрив таван в кухнята видове и предимстваПокрив таван в кухнята видове и предимства
    Reechny тавани albes висящи идеалReechny тавани albes висящи идеал
    Алуминиев таван за баня - идеаленАлуминиев таван за баня - идеален
    Окачен таван - характеристикаОкачен таван - характеристика
    » » Алуминиева покривна стойка - характеристика
    © 2021 BggeHat.com