Покрив таван в кухнята видове и предимства



Покривните тавани имат оригинален дизайн и се инсталират лесно. Те имат някои предимства, които благоприятно ги отличават сред другите видове завършвания. Те също са чудесни за декориране на кухнята. Тъй като се виждат таваните, можете да видите снимката.

Предимства на таваните на летвата

Таванът на шкафа в кухнята е оригинален дизайн на специални панели, ъгли и междинен профил, които са прикрепени към системата на товарни гуми и закачалки. Фиксиращата система е изработена от неръждаема стомана, а ламелите са изработени от алуминий. Ето защо таваните на летвите имат ниско тегло, но в същото време добра механична якост.
решетка и вратовръзка таван
Предимствата на такива структури включват:
  • Незначително тегло, което не създава прекомерно натоварване върху системата за припокриване и закрепване;
  • Простота на инсталацията - възможно е системата да се сглоби независимо от самото начало, въпреки че е по-удобно да се направи с асистент;
  • бърза инсталация - монтажът на конструкцията отнема много по-малко време от много други видове покрития (дори на шпакловка, грунд, боядисване ще отнеме повече от един ден);
  • Можете да изберете дизайн, подходящ за почти всеки интериор;
  • висока плътност - дизайнът не се страхува от течове.

Видове тавани на летвата

Таванни панели за кухня са перфорирани и гладки. Перфорираните имат по-добри топлоизолационни свойства и допринасят за стайната вентилация, която е важна за кухнята. Но качулката в таванския таван все още трябва да присъства. Гладките панели са класически оглед на таваните.
екстракт в тавана на шкафа
Таванът на шкафа може да бъде отворен и затворен. В отворените системи, след монтажа, има пропуски и инсталират специални декоративни вложки - те могат да бъдат с различни нюанси, включително огледални. Дебелината на вложките е около 5-10 пъти по-малка от дебелината на панелите. В затворените конструкции няма никакви пролуки между панелите, тези конструкции изглеждат холистични.
Също така на разположение необичайни тавани, с уникален дизайн. Баровете произвеждат дори извита форма. Самата таванна структура е не само на едно ниво, но и на две нива, извита. Но трябва да вземете предвид финансовите възможности - освен факта, че производството на тавана ще струва много повече, е малко вероятно да бъде събрана самостоятелно. Най-вероятно е необходимо да се обърнете към експерти.

Избиране и закупуване на таван таван

Преди да преминете към това как да инсталирате тавана на шкафа в кухнята, трябва да разберете характеристиките по негов избор. В магазина за строителни материали е трудно да се закупят тавани, тъй като много компании ги правят по поръчка, като се има предвид размерът на помещението. Въпреки това, индивидуалното производство на системата ви позволява да пестите, защото трябва да плащате само за подробностите, които ще са необходими.
таван в кухнята със собствените си ръце
Изборът на производителя не е труден, тъй като практически няма разлика между външните и вътрешните тавани - те се произвеждат със сходно оборудване и една технология. Само качеството на суровините може да се различава. Висококачествените дизайни се произвеждат от компанията Албес, Бард, Гийпел (прочетено:Какво да направите тавана в кухнята: опции за устройството").
Преди да поръчате таван, трябва да измерите площта на стаята. По-добре е да добавите още няколко сантиметра към размерите - ако е необходимо, ламелите могат да бъдат нарязани, но ако те са твърде къси, те не могат да бъдат инсталирани. Ако стаята има сложна форма, това трябва да се отчете в реда, тъй като за инсталацията се изисква допълнителна шина.
Когато доставяте комплекта, уверете се, че всички части, споменати в описанието му, са налице. Таванът на шкафа в кухнята се сглобява в съответствие с принципа на проектиране, а липсата дори на един елемент ще направи невъзможно инсталирането му.

маркиране на приложения

Сглобяването на тавана започва с маркировката. Първо определете разстоянието от основата, на което ще бъде структурата. В този случай трябва да се съсредоточите върху осветителната система. Например, за да инсталирате конвенционален полилей, е достатъчно 10-12 сантиметра височина. Ако се използват вградените лампи, добавете 2-3 cm към размерите им.
как да направите таван таван в кухнята
След като бъде определена височината на бъдещия дизайн, по периметъра на цялата кухня се изчертава приблизителна линия за монтаж по стените на крайния профил. За да направите маркера гладък, препоръчваме да използвате нивото на лазера (прочетете: "Как да направите таван на летвата").
Това маркиране за стандартна правоъгълна кухня е достатъчно. Ако стаята има неправилна форма, тогава мрежата се нанася върху тавана с помощта на лазерно ниво, което ще позволи правилно и плавно да се монтират ламелите.
Монтаж на тавана на шкафа, видео инструкция:

Монтиране на тавана на шкафа

Таванът на шкафа в кухнята е инсталиран както следва. Първо, крайният профил е прикрепен към стените по протежение на приложената линия. За тази цел дупки се пробиват с перфоратор според маркировката на разстояние 30-40 сантиметра един от друг. Те са запушени с пластмасови дюбели. След това профилът се поставя върху стената, а в отворите се поставят самобръчкови винтове.
В случай, че стените на кухнята са облицовани, дупките се пробиват със специална свредла в плочката и след това се ударят с перфоратор под закрепващите елементи.
След фиксиране на крайните профили, инсталирането на носещата шина се стартира. Обикновено се прави по-дълго от необходимото, така че се скъсява до необходимия размер с ножици за метал. В горните краища на крайните профили се вдлъбват и напълват гумите в тях. Към тавана те са прикрепени чрез окачване (по-подробно:Как да фиксираме багажника на покрива: етапите на монтаж").
таван в кухнята със собствените си ръце
След това задайте профила, дори ако е създаден двустенна таванна тавана. Междинните елементи и основните панели се подрязват до желания размер. Първата част се инжектира в жлеба на крайния профил, вмъква се в жлеба на противоположната лента с 5-10 милиметра и се захваща в монтажа на носача. Втората част е инсталирана на същия принцип и междинен профил е фиксиран между тях. По този начин се събира целият таван.
Възможно е да има проблеми с най-новия елемент. Добре е, ако панелът напълно влезе в рамката. Но най-често тя трябва да бъде подрязана. Не се притеснявайте, ако скъсеният панел се появи като крива - той се подравнява, когато инсталирате края нарязан навътре.
Reechnye тавани изглежда много хубаво, а също и лесен за инсталиране. Можете да ги съберете сами, не отнема много време. Дори традиционното боядисване на тавана би изисквало много повече усилия.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фалшив таван в кухнятаФалшив таван в кухнята
Окачени тавани за опции за дизайн на кухняОкачени тавани за опции за дизайн на кухня
Покрийте тавана в банята със собствените си ръце за модерното решение в детайлиПокрийте тавана в банята със собствените си ръце за модерното решение в детайли
Монтиране на тавана таван с вашите собствени ръце описание на процесаМонтиране на тавана таван с вашите собствени ръце описание на процеса
Окачен таван таван със собствените си ръце стъпка по стъпка инструкцииОкачен таван таван със собствените си ръце стъпка по стъпка инструкции
Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
Rack таван за кухнята, струва ли си да се инсталираRack таван за кухнята, струва ли си да се инсталира
Как да фиксираме етапите на монтажа на тавана на летватаКак да фиксираме етапите на монтажа на тавана на летвата
Reechny тавани albes висящи идеалReechny тавани albes висящи идеал
Метални тавани за таван за изборМетални тавани за таван за избор
» » Покрив таван в кухнята видове и предимства
© 2021 BggeHat.com