Покрийте тавана в банята със собствените си ръце за модерното решение в детайли

Таванът на стелажите е вид окачени тавани, състоящи се от няколко модула, които са свързани помежду си плътно или чрез вложки. Таваните от този тип силно наподобяват структурата на облицовката или пластмасовите панели, но се различават по начина на закрепване и материала, от който са направени.

Видове и предимства на таваните на летвата

Решетъчните тавани могат да бъдат монтирани от различни материали. В момента на пазара има три вида рафтове:

  • Продукти от отворен тип - когато са инсталирани между тях, има празнини с широчина не повече от 15 мм, които са покрити с декоративни петна. Такива конструкции са подходящи за довършване на големи тавани. В малките бани ще изглеждат неорганични;
  • Продукти от затворен тип - те са прикрепени един към друг плътно. По този начин те създават един плат с малки междини между ламелите;
  • Продукти с вложки - по време на монтирането на такива тавани, жлебовете между ивиците трябва да бъдат запълнени с метални ленти. В резултат на това се получават почти гладки повърхности, които са подходящи за всяко решение за проектиране.
Има три вида тавани: отворени, затворени и с вложки

Има три вида тавани: отворени, затворени и с вложки

В зависимост от материала, от който се произвеждат таваните, те могат да бъдат пластмасови или метални. Във втория случай продуктите са изработени от алуминий - много лек и практически устойчив на корозия. Такива тавани са идеални за помещения с висока влажност.

Reechnye тавани имат много предимства. Те включват:

  • Простотата при инсталиране от собствените си ръце - дори без богат опит в обзавеждането, за да се установи таван в банята, практически всеки може. Материалите за тяхната инсталация са лесни за инсталиране, което ви позволява да ги инсталирате сами;
  • Наличие на вентилация - благодарение на пролуките между панелите, стаята получава допълнителна вентилация. Това ви позволява да защитите тавана и стените в банята от образуването на гъби и мухъл;
  • Възможно е да се инсталират различни осветителни системи;
  • Устойчивост - при някои модели производителите дават 25-годишна гаранция;
  • Покривните тавани са огнеупорни и имат висока звукоизолация и топлоизолация;
  • Лесно окабеляване. Освен това, в случай на повреда на тел, част от тавана може да бъде разглобена и повредената зона трябва да бъде ремонтирана;
  • Таванът с рефлекторна повърхност в банята визуално ще увеличи стаята;
  • Относително ниски цени - таваните на летвата ще бъдат по-евтини от повечето видове покрития.

По време на монтажа трябва да се вземе предвид посоката на таванните елементи. Те могат да бъдат подредени както вертикално, така и хоризонтално. Важен фактор е максималната дължина на тавана и дължината на всеки шкаф.

Предимствата на таваните включват широка гама от нюанси. По искане на наемателите, таванът може да бъде покрит с водоустойчива боя в цвета, който им харесва.

Покривните тавани придават на помещението много привлекателен външен вид, поради което често се избира като решение за завършване на тавана в банята

Покривните тавани придават на помещението много привлекателен външен вид, поради което често се избира като решение за завършване на тавана в банята

Повечето клиенти спират на мед, хром и златисти нюанси, които дават "жизненост" на интериора и визуално разширяват пространството в стаята.

Самостоятелно монтиране на тавана - всеки

Преди да подредите самостоятелно фалшив таван, трябва да закупите необходимите материали. За да определите броя и размера на релсите, трябва да измерите ширината и дължината на тавана в банята и след това да разделите резултата по ширината на една стойка. Ако продуктите ще бъдат инсталирани вертикално, трябва да ги разделите по дължината на продукта. За работа се изискват и профили на водача. Всеки профил ще играе ролята на плинт. За да закрепите продуктите, ще ви трябват закрепващи решетки и крепежни елементи.

С инструменти за работа ще ви трябва:

  • Пробиване или тренировка;
  • Ниво на строителството;
  • рулетка;
  • отвертка;
  • Набор от отвертки.

След подготовката на оборудването ще трябва да се запознаете с оформлението на баровете. С схемата на инсталационните работи можете да намерите по-долу в текста.



Покрив таван в банята със собствените си ръце - за модерно решение в детайли

Монтажът трябва да се извърши на няколко етапа:

  1. 1. Първо, внимателно подгответе тавана - маркирайте местата за инсталиране на фитингите и нарязайте лентите до необходимия размер. Преди сглобяването на продуктите подгответе дупките за осветителните тела;
  2. 2. Използвайте нивото за маркиране на тавана. След това инсталирайте водачите и ги закрепете здраво около периметъра на помещението;
  3. 3. Фиксирайте закачалките на разстояние 1 m един от друг;
  4. 4. Закрепете сигурно кръстовините, които държат ламелите. Уверете се, че продуктите са на една и съща линия;
  5. 5. Извадете защитното фолио от лентите и ги закрепете към траверсите и водачите.

В края на работата ще остане да се маскират ставите. За това се използват декоративни тампони, които се фиксират в слотове на тънка ивица течни нокти. След монтирането на облицовката е важно да премахнете останалото лепило преди образуването на ивици и изсушаването му.

Веднага след като лепилото изсъхне, можете да продължите да инсталирате фиксаторите. Като правило, за такъв таван, най-добре е да се използват прожектори - те не заемат допълнително пространство, което е много важно в стаи с малка площ. Въпреки това, жителите могат да инсталират обикновен полилей, но в този случай трябва да помните това таваните на багажника намаляване на височината на банята с около 15-20 см. Ако таванът е вече нисък, тогава е по-добре да се изостави идеята с полилей.

Производителите на тавани на щори - преглед на най-добрите марки

Много зависи от правилния избор на компоненти за тавана. На качеството на летвите и крепежни елементи зависи живота на алуминиевите пръчки и тяхната устойчивост на корозия. Предлагаме ви да се запознаете с най-известните производители на тавани от щори, чиито продукти съчетават високо качество, лесна поддръжка и ниски разходи.

На качеството на лентите и крепежни елементи зависи живота на алуминиевите пръчки и тяхната устойчивост на корозия

На качеството на лентите и крепежни елементи зависи живота на алуминиевите пръчки и тяхната устойчивост на корозия

Първият на вътрешния пазар на таванно окачване на тавана е производството на холандската марка Hunter Douglas. Плочи на тази фирма са придобили популярност поради устойчивост на образуване на ръжда, сила и дълъг живот. В същото време цените на компонентите са доста ниски, а асортиментът засяга различни цветове и нюанси.

Друга добре позната компания е италианската марка Prometal. Продуктите на този производител са търсени в цял свят поради ниската им цена и дълъг експлоатационен живот. На таваните си, марката дава гаранция за период от 20 години.

Продуктите на "Армстронг" печелят популярност на вътрешния пазар. Възрастта на тази марка е около 150 години, а армията от фенове на тези тавани е равномерно разпределена по целия свят. Предимствата на компонентите на тази марка включват широка гама от цветове и нюанси, устойчивост на корозия и разумни цени.

Сред лидерите в производството на качествени тавани тавани трябва да бъде разпределена местната компания Албес. Цените на компонентите от тази марка са много по-ниски от внесените аналози, а по отношение на качеството те са почти по-ниски от продуктите на чужди летви.

Друга местна компания е Scandy. Сега тази марка само печели популярност, но високото качество на частите и аксесоарите не дава основание да се съмнява бързото завладяване на модерния пазар на довършителни материали. Сред другите предимства на продуктите е необходимо да се разпредели повишена устойчивост на корозия, голям избор от различни нюанси и ниска цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани за опции за дизайн на кухняОкачени тавани за опции за дизайн на кухня
Монтиране на тавана таван с вашите собствени ръце описание на процесаМонтиране на тавана таван с вашите собствени ръце описание на процеса
Огледалните тавани в банята го правят самиОгледалните тавани в банята го правят сами
Reechny тавани albes висящи идеалReechny тавани albes висящи идеал
Метални тавани за таван за изборМетални тавани за таван за избор
Алуминиева покривна стойка - характеристикаАлуминиева покривна стойка - характеристика
Окачените огледални тавани го правите самиОкачените огледални тавани го правите сами
Рафтове от пластмасов таванРафтове от пластмасов таван
Дървеният таван е екологичен и красивДървеният таван е екологичен и красив
Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
» » Покрийте тавана в банята със собствените си ръце за модерното решение в детайли
© 2021 BggeHat.com