Метални тавани за таван за избор



Металният таван има интересен външен вид. Предимствата му са функционалност, издръжливост и високи декоративни качества. Има различни модели метални тавани, тъй като много хора изпитват трудности при избора.
тавани метални парапети
За да изберете правилно подходящия дизайн на покритието и да не се бъркате в качеството му, струва си да разберете какви са таваните метални стелажи и от какво се състоят.

Какъв е таван метален таван

Таванът на шкафа е структура, състояща се от окачена система и метални панели на тавана, фиксирани върху него. Той е прикрепен към плочата на малко разстояние от него. Таванното пространство често се използва за инсталиране на комунални услуги: електрическо окабеляване, вентилация, тръби. Как изглежда таванът, можете да видите на снимката.
Рейки са дълги панели от алуминиева сплав или стомана с декоративно покритие, което може да бъде:
  • прахово покритие;
  • ламиниран слой;
  • полимерен слой;
  • анодизиран алуминий.
таван за улицата
С помощта на различни покрития, повърхността на лентите придобива желаната текстура и цвят. Райните панели за тавана стават по-изразителни, ако им се даде специален релеф или перфорация.
Решетъчните тавани също се характеризират с профила и ширината на летвите. Рейки може да има не само права, но и заоблени странични ребра. Съществуват и вариации във формата - има V-образни и U-образни панели.
Стандартните релси имат дължина от 3 до 4 метра, но можете да поръчате производство на по-дълги части. Специални свързващи елементи се използват за закрепване на панелите по дължината им.

Окачена система от тавани за стелажи

кадър метални окачени тавани се състои от опорни профили (гуми) и закачалки, с които е прикрепена към плочата и е изравнена на височина. Фиксиращите гуми (наричани също стрингове, траверси, гребени), като ламели, са изработени от поцинкована стомана или алуминий.
тавани парапети панели
На определено разстояние от тях са изрязани фигурни канали, които са необходими за фиксирането на този или този тип панели. Ръководството за тавана на шкафа е фиксирано към тавана. Прикрепването на релсите към гумите не е трудно - те просто се вмъкват в жлебовете. В горната част на носача има специални дупки, в които преминават куките на закачалките. По този начин цялата конструкция на тавана се сглобява без крепежни елементи, което значително намалява времето за сглобяване.
Самите окачвачи се закрепват към основата с помощта на разделителни дюбели или самонарезни винтове. Използването на котви не е необходимо изобщо, тъй като металният таван има малко тегло и не създава голямо натоварване при припокриването.

Видове тавани на летвата

Има два вид тавани за летви: отворен и затворен. В затворени системи летвите се монтират близо една до друга.
При отворените системи панелите са фиксирани към профила на тавана не плътно, но на известно разстояние. В резултат на това между тях има свободно пространство, поради което този дизайн се нарича отворен. Но пропуските между съседните панели са покрити със специални декоративни ламели, създаващи непрекъснато покритие на оригиналния външен вид. Декоративните вложки се различават от основните цветни пръчки.
Монтаж на тавана на шкафа, подробности за видеото:

Съвети за избор на тавани на летвата

След като стана ясно какво е покрив таван стомана, можете да отидете на препоръките по ваш избор. На първо място, е необходимо да се реши къде ще бъде инсталирана тази конструкция. Стоманените гуми и ламелите могат да се монтират само на сухи и добре проветриви помещения, тъй като са податливи на корозия. В мокри помещения те бързо ще загубят своите декоративни свойства.
Алуминиевите конструкции се използват при всички условия. Те са по-скъпи от стоманата, но скоро няма да бъдат заменени - те ще запазят атрактивния си вид за дълго време. Можете да инсталирате алуминиева тава на балкона, кухнята, басейна, банята и дори на откритата веранда.
Трябва да обърнете внимание на някои други функционални възможности. Металът е материал, който не може да диша. Следователно, ако е необходимо да се създаде допълнителна вентилация в помещението, то тръбата за изгорелите газове е оборудвана в зоната на тавана, а таванът е отворен, без да се използват декоративни вложки. Като опция са монтирани перфорирани панели за обмен на въздух. Най-често правят, без да вмъкват тавана на шкафа на улицата - върху нея пролуките между съседните барове са почти невидими.
релси за тавани
Липсата на декоративни вложки върху външния вид на конструкцията почти няма ефект в случай, че височината на помещението е най-малко 5 метра. От определено разстояние пространството на тавана не може да се разглежда. Но повечето стаи са с много по-ниска височина. В такива случаи се препоръчва да се използват перфорирани панели - няма нужда да се оставят никакви пукнатини между тях, но качеството на вентилацията ще бъде достатъчно добро.
Ако имате нужда от таван за стелажи за улицата, например, за монтаж на открита веранда, тогава не можете да помислите за звукоизолиращи свойства. Но ако дизайнът е инсталиран в стаята, струва си да се обмисли шумоизолация. Металните решетки не пречат на звуковите вълни. Но производителите предлагат и акустични тавани - тяхната особеност се крие във факта, че фибростъкло или минерален материал е залепено от долната страна на панелите, което има отлични звукоизолиращи свойства.
Избор на метален таван таван, не губете внимание и ширината на релсите. Този индикатор варира между 25-400 милиметра. Ширината на панелите оказва голямо влияние върху цялостния резултат - дизайнът на тавана с тесни и широки елементи се оказва напълно различен. Освен това, като изберете правилно размера на панелите, можете да избегнете необходимостта от рязане - и това често трябва да се направи, за да се скрият ставите между стената и последната релса.
Понастоящем има различни видове метални тавани. Тези таванни структури изглеждат добре във всеки модерен интериор. Например, хромираният таван е идеален за високотехнологична стая.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове устройства и технологии за тавани на таваниВидове устройства и технологии за тавани на тавани
Характеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтажХарактеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтаж
Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Reechny тавани albes висящи идеалReechny тавани albes висящи идеал
Алуминиева покривна стойка - характеристикаАлуминиева покривна стойка - характеристика
Елементи за монтаж на таван на таванаЕлементи за монтаж на таван на тавана
Рафтове от пластмасов таванРафтове от пластмасов таван
От какво и как да се направи таван на балконаОт какво и как да се направи таван на балкона
Дървеният таван е екологичен и красивДървеният таван е екологичен и красив
» » Метални тавани за таван за избор
© 2021 BggeHat.com