Алуминиев таван за баня - идеален



Изборът на дизайн за банята не е лесна задача. Към днешна дата има различни начини за украса на тавана, а един от тях - монтаж на алуминиеви рамкови конструкции. Може да изглежда, че проблемите и разходите, свързани с такива тавани, са неоправдани. Но е необходимо да се види резултата от работата, а изразходваните усилия и пари не стават жалко.

Предимства на тавани от алуминиеви летви

Идеалната опция е алуминиеви покривни релси за банята, тъй като алуминият е един от тези материали, които могат да се използват в помещения, характеризиращи се с висока влажност. Също така, този метал е с лека тежест и съответно не създава увеличен товар върху носещите конструкции. Алуминият не ръждясва и е лесен за почистване, след което се сдобива с оригиналния външен вид. Въпреки това, при редовно почистване няма нужда, тъй като този материал не привлича прах, а напротив, отблъсква.
алуминиеви парапети за банята
Алуминиеви тавани, особено с използването на стъкло, изглеждат много красиви и тяхната инсталация не отнема много време. Ако някой панел е повреден по време на работа, той може да бъде заменен без разглобяване на цялата конструкция.

Видове алуминиеви тавани

Когато изберете алуминиев таван трябва да обърнете внимание на следното.
Има три вида рафтове: отворени, затворени и с вложки. Затворените релси трябва да се използват, ако искате повърхността на тавана да прилича на дървена облицовка. Ако дизайнът е направен от отворени релси, има малка разлика между тях. Но те не са много подходящи за баня, тъй като за инсталирането на такъв таван, минималната височина на стаята трябва да бъде 5 метра. Най-добрият вариант - стелажи с вложки. Те се различават от отворените елементи в това, че празнините се затварят от тесни вложки.
как да направите алуминиев таван за баня
Рейки може да бъде с различни размери. Когато избирате, обърнете внимание на ширината, дължината и дебелината на ламелите. Дължината на релсите може да бъде 3 или 4 метра. Ако тези размери не са подходящи, трябва да намерите фирма, която може да отреже летвите на машината.
Ширината на релсите може да бъде от 9 до 20 сантиметра. Най-често алуминиевият таван за банята е направен от материал с ширина 10 см. Дебелината на релсите влияе върху надеждността на конструкцията и нейната цена. Препоръчително е да изберете ламели с дебелина 0,5 мм.
Алуминиеви таван за банята ще бъде доста надежден и в същото време евтин. Изборът на цвят е доста голям. Таванните панели могат да бъдат с различни цветове. Изборът на цветово решение зависи от дизайна на банята и вашите собствени предпочитания. Но дори и ако сянката е взета безуспешно, ситуацията може да бъде коригирана - повторно панелите с емайл, предназначени за метал.
Когато купувате материал, трябва да обърнете внимание дали има защитен филм върху него, който предпазва панелите от повреда, така че ако не е налице, по-добре е да откажете покупката. Преди инсталирането на тавана премахнете защитата.
как да направите алуминиев таван за баня със собствените си ръце
Комплектът алуминиев таван включва водачи, закачалки, плинтове и ламели. Водачите са ламели, които имат денички. Те хващат рейки. Ръководствата трябва да ги подхождат. Окачването е прикрепено към тавана на проекта. Понякога те не са необходими, но най-често базовата база е неравна и е невъзможно да се създаде красива структура без закачалки. За тях се закрепва режки - заради тях алуминий тавани за баня наречен висящ. Качествените закачалки трябва да се регулират на височина.
За декоративно въздействие е необходимо леглото. Той запълва празнината между тавана и стената. Уредите за проектиране на стелажи трябва да бъдат закупени предварително. Местата на осветителното оборудване трябва да се вземат предвид преди монтирането на тавана, и нарязани в стелажите на пространството за тях.
Как да инсталирате таван багажник в банята, подробности за видео:

Монтиране на тавана на шкафа

Монтирайте алуминиевия таван на багажника за банята не е трудно.
За монтаж, освен металните релси, ще се нуждаете и от:
  • подложки за затваряне на плинт в близост до стените;
  • ламели с денички за закрепване, закачалки.
как да инсталирате алуминиев таван за банята със собствените си ръце
Работата започва с изхода на окабеляването за осветителните тела. За да направите това, трябва да отблъснете мазилката с длето и чук. След това кабелът от превключвателя е свързан към новото окабеляване. Окабеляване трябва да бъдат изолирани. Дължината на получената жица трябва да бъде такава, че да се окача под нивото на новия таван. Полученият шев е измазан.
В ъглите на алуминия, след всеки 60-80 сантиметра, се пробиват дупки за дюбелите. Инсталирайте нигерите (водачите) успоредно един на друг на разстояние 1-2 милиметра един от друг. Преди да монтирате стрингерите, определете дали грубят таван е плосък. Ако има разлики във височината, инсталирайте окачването. За тази цел се изрязва гребен с дължина 1,5 метра с метални ножици, дупките в тези места се определят с помощта на нивото на фиксиращата точка на водача и свредлото.
Тогава елементите на конструкцията, върху която ще се фиксира алуминиевият таван за банята, се фиксират с винтове. В панелните жлебове е прикрепен междупанелен профил и са монтирани крайните части.
таван от алуминиева стойка за баня
Панелите трябва да бъдат нарязани. За целта първо прилагайте необходимите размери на материала. На планираната линия се изпълнява с нож за строителството, прорезите се правят на всеки 30 милиметра до линията. Врязаният фрагмент се огъва и се отделя. След това клещите се увиват с мека кърпа и ъглите на долната част на профила се притискат нагоре. На мястото, където ще бъде стрингът, ще бъдат направени разфасовки.
Алуминиевите таванни тавани за банята са монтирани по следния начин. Панелът е фиксиран в средата на стаята и близо до стената. След това се откъсва от стринга. Същото важи и за останалите барове, с изключение на последния. За да монтирате панела за крайно рязане, премахнете профилите на панелите, разположени по краищата и последната релса. След това фиксирайте последния елемент.
как правилно да инсталирате алуминиев таван за банята
Готовият таван се изравнява чрез регулиране на нивото на тавана с винтове. Контролът се извършва най-добре по ниво.
Алуминиевите тавани изглеждат красиви, подходящи за различни варианти на интериора, не изискват специални грижи и служат в продължение на много години. Тяхната инсталация не отнема много време и цената е приемлива. Ето защо, алуминиеви тавани се считат за едно от най-добрите решения за проектиране на баня.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тавани в банята модерна декорацияТавани в банята модерна декорация
Характеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтажХарактеристики на алуминиевите тавани и етапи на монтаж
Покрив таван за баня - универсално и надеждноПокрив таван за баня - универсално и надеждно
Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
Огледалните тавани в банята го правят самиОгледалните тавани в банята го правят сами
Reechny тавани albes висящи идеалReechny тавани albes висящи идеал
Алуминиева покривна стойка - характеристикаАлуминиева покривна стойка - характеристика
Завършване на тавана в банята възможни опцииЗавършване на тавана в банята възможни опции
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
» » Алуминиев таван за баня - идеален
© 2021 BggeHat.com