Завършване на тавана в банята възможни опции



Очевидно, при създаването на вътрешна баня може да се използват само влагоустойчиви довършителни материали. Довършването на тавана в банята също се извършва, като се вземе предвид този принцип. На пръв поглед това обстоятелство налага ограничения върху избора на материали и дизайнерски характеристики на облицовъчните повърхности.
таванно покритие в банята
Всъщност, в момента има толкова много възможности за подреждане на тавани и толкова много видове материали, устойчиви на влага, че когато завършите банята, можете да реализирате почти всяка идея за дизайн. По-долу ще разгледаме най-популярните видове тавани.

Боядисване на тавана в банята

Начинът е толкова познат, че за пръв път идва на ум. Завършването на тавана в банята с помощта на боя е достъпна за почти всички. Това е проста процедура, която можете да извършите сами, без да прибягвате до ремонт на специалисти (прочетете: "Как да нарисувате тавана в банята").
Предимствата на този метод на завършване на тавана могат да бъдат приписани:
  • евтина боя;
  • евтиност и наличност на инструменти за рисуване;
  • запазване на първоначалната височина на тавана.
отколкото да завърши тавана в банята

Етапи на живописта

  • Почистване на повърхността. Трябва да премахнете старата боя или вароса, както и падането на мазилката.
  • Замазка работа. На този етап се прилагат шевове, пукнатини, таванът се обработва с грунд, а след като е равен на слой от шпакловка.
  • Изравняване на тавана. Повърхността се шлифова с шкурка, а след това отново се нанася грунд. Не забравяйте, че замазката трябва да бъде добре изсушена.
  • Приложение на боята. Боята се извършва с валяк. Таванът в банята е украсен с водна или акрилна боя.
  • Повторно рисуване. След като първият слой боя изсъхне, се полага второ покритие. Посоката на движение на ролката трябва да е перпендикулярна на предишния слой.

Таван от гипсокартон

Ако мислите за това как да подрежете тавана в банята, погледнете в интернет за дизайна на фото-гипс-картон. От този материал можете да направите сложни многоетажни тавани. В резултат на това дизайна на вашата баня ще се окаже необичаен и напълно уникален.
завършване на тавани в банята
Подходящи са само листове от гипскартон, устойчиви на влага. Те се окачват на предварително монтирана рамка от неръждаем метален профил или се закрепват с помощта на строителна гипсова смес.
Гипсокартон таван третиран с грунд, а след това shpaklyuyut. След това повърхността е боядисана. Предимство пред традиционното боядисване е, че таванът може да бъде подложен на всякаква желана форма, а също и да се монтират осветителни тела в него.

Пяна таван

Довършването на таваните в банята с пяна е друга евтина и бърза версия на облицовката. Освен това това е най-лесният начин. Плочите просто се залепват към бетонната повърхност с водоустойчиво лепило. Разположението на пластмасовия таван от пяна е достъпно дори и на човек, който не е абсолютно неподготвен да извършва ремонтни работи.
Пяна таван
Повечето от произведените дъски имат размери 50х50 см. Най-добрият декоративен ефект може да бъде постигнат, ако са залепени под ъгъл от 45 градуса спрямо равнината на стената. Сред другите предимства могат да се разграничат шумоизолационните свойства.

Пластмасови тавани

Пластмасови панели - много евтин материал, идеално подходящ за банята. Пластмасата е водоустойчива, издръжлива и относително лесна за монтиране. Основата на тавана е рамка от метални релси. Към него са прикрепени PVC панели.
пластмасов таван за баня
Друго важно предимство на този таван е лекотата на грижа - често е достатъчно да го избършете с влажна кърпа. Ако трябва да почистите по-сериозно замърсяване, можете безопасно да използвате всеки детергент - повърхността на материала няма да пострада.

Покривни тавани в банята

Тавани, облицовани с алуминиеви ламели, се считат за феноменално здрави и трайни. Те не се страхуват от висока влажност, няма температурни промени, няма наводнения отгоре, няма мръсотия, няма случайни механични щети.
Формата и дизайна на повърхността на панелите могат да бъдат много различни. В допълнение към прави и гладки, има извити, гравирани, цветни ламели. Тяхната ширина също може да варира.
таван на багажника
Как да отрежете тавана в банята с алуминиеви ламели:
  1. Ъглите са прикрепени към стените. За да направите дизайна гладък, използвайте нивото на сградата (това е инструментът).
  2. Окачването е монтирано на тавана. Те са монтирани направляващи пръти.
  3. Панелите щракнат на място. Дизайнът е готов. Ако е необходимо, летвите могат лесно да бъдат свалени и поставени на място.
Монтаж на таваните, подробно видео:

Простри тавана в банята

Stretch таван се счита за най-високо качество и скъп тип декорация. Но разходите могат да бъдат значително намалени, ако:
  • купувайте евтин филм;
  • изпълнете сами инсталацията.
Не забравяйте, че опънатите тавани служат за много дълго време, не се влошават от влагата и дори издържат на проблеми от съседи отгоре.
Стелажи в банята
Правилно изпълненото обзавеждане на тавана на банята на разтягащ се филм в продължение на много години напред ще премахне въпрос за ремонт. Възможно е непрофесионалният да го направи.
  1. На периметъра на помещението се монтира профил, върху който се простира филмът. Използвайте гвоздеи, за да го оправите. Крепостта на рамката е гаранция за продължителността на дългия таван.
  2. След това, използвайки тънка шпатула, фолиото се вкарва в монтажния профил и се опъва.
  3. Вълните се изглаждат с конструктивна сешоар.
  4. Изпъкналите ръбове на профилния ръб на филма са внимателно нарязани.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
Как да направите таван в банята - видове покритияКак да направите таван в банята - видове покрития
Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Таван касета за баня - разнообразиеТаван касета за баня - разнообразие
От какво и как да се направи таван на балконаОт какво и как да се направи таван на балкона
Фалшив таван в банята - хубав и сигуренФалшив таван в банята - хубав и сигурен
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
» » Завършване на тавана в банята възможни опции
© 2021 BggeHat.com