Гипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуации

За монтаж на стени, преградни стени, таванни конструкции от GKL е направена щайга за гипсокартон, която служи като опора за листовете на довършителния материал. Има два варианта за създаване на рамка: метал, изработен от галванизиран профил, и дървен материал от дървени прътове. За какъв материал за конструкцията на щайгата предпочитаме да използваме в различни ситуации, ще обсъдим тази статия.

Рамка под стените

Подравняване на повърхността на стената може рамки начин, ако кривината на базовата повърхност е незначителен, не вграждане множество комуникация приема (различни кабели, тръби за вода и отопление) и допълнителна изолация. За това се използва специално монтирано лепило. Така че сега често идват, особено при декориране на малки стаи, за да спестите време, пари и полезно пространство в стаята.

Независимо от това, създаването на груба довършителна повърхност от GKL въз основа на създадената преди това щайга остава приоритет. Защо е така? Предимствата на метода за създаване на фалшиви стени от гипсокартон са както следва.

Можете да направите почти перфектна повърхност (плоскост, вертикалност). При инсталация без рамки е много трудно да се постигне този резултат. Ако целта е боядисване или тапетиране, малките нередности и разлики няма да повлияят на визуалното възприятие и значителните трудности при извършването на довършителните работи. Когато трябва да се постави плочка, която изисква максимална равна и вертикална работна повърхност, изпъкналостите и кухините значително усложняват инсталирането на плочката и ще повлияят върху крайния резултат.

Стенната облицовка позволява скрито полагане на кабели и тръби.

Стенната облицовка позволява скрито полагане на кабели и тръби.

Има възможност за скрито полагане на кабели и тръби. Разстоянието между основната стена и профила ви позволява да поставите много електрически проводници, отоплителни тръби, водоснабдяване и дори отпадни води. Това прави възможно значително намаляване на сложността на скритото полагане на комуникации (не е необходимо взривни стени), увеличаване на скоростта на работа.

Ще има място за полагане на изолация (шумоизолация). Разстоянието от повърхността базовата стена на задната повърхност на гипсокартон (минимум 5 cm) се поставя позволява ефективно топлоизолация слой (доброто изолационна) материал, който обикновено е минерална вата с ниска плътност (свободно). Можете да създадете допълнителни функционални дизайни (ниши, рафтове и др.).

Недостатъците на метода на скелета за създаване на фалшива стена със сухи стени са:

  • укриване на полезно пространство (минимум 6,2 см от всяка страна на стаята);
  • увеличени разходи за материали (цената на материалите за създаване на щайгата надвишава цената на лепилото в квадратни метри);
  • възникнат затруднения при инсталиране на тежки панти парчета от мебели или домакински уреди до крайния повърхността на falshsteny на гипсокартон ( "горната" на кухни, котли, стенни отоплителни котли).

Какъв материал се предпочита за облицовка на стени: да се създаде дървена рамка за гипскартон или конструкция от галванизирани профили? Преди няколко десетилетия, когато производството на профили не беше правилно установено, качеството им беше ниско и цената беше висока, занаятчиите предпочитаха да правят каси от дървени барове (стелажи). Сега ситуацията се промени драматично: голям избор от различни поцинковани профили и всичко необходимо за тяхното инсталиране, достъпни разходи, прилично качество на продуктите и издръжливост, свързани с живота на GCL. Работата с профила е много по-лесно и по-бързо.

Това не изключва използването на дървен материал за създаване на летви за стени. Но, като направите дървена рамка за гипсокартон, когато стената стена, капитанът вероятно ще се сблъска с такива трудности и неудобства:

  • ниско качество на изрязаната дървесина (трудно е да се избере шина или релса с равна повърхност по цялата дължина);
  • несъответствие на дървесината с препоръчителното съдържание на влага (не повече от 20), когато продуктът изсъхне, той ще "доведе", което ще ги принуди да извършат допълнителна обработка;
  • необходимостта от импрегниране на дървесината с всички видове защитни съединения, без които материалът е с краткотрайна употреба, освен горите - това отнема време и увеличава общите разходи за довършителни дейности.

По принцип стенната рамка, събрана от нарязан дървен материал, е по-трайна, освен това, поради липсата на специални направляващи елементи (като UD профила), инсталирането на конструкцията е неудобно.

Рамка за изглаждане

Рамка за изглаждане



Предвид горните недостатъци на дървената рамка за облицовка на стени GKL, профилите в тази ситуация са с приоритет. Единственото предимство на решетките може да бъде тяхната по-ниска цена, но това не е навсякъде, а в някои региони.

Цената на дървения материал зависи и от качеството и естеството на дървесните суровини, така че понякога гредите или ламелите могат да бъдат много по-скъпи от най-качествените профили.

Създаване на некрилни стени

Те могат да бъдат твърди кейове (вътрешни помещения) с врата или арка или декоративни прегради за зониране на помещения. В първия случай дървените греди са предпочитани като материал за рамкиране, както за създаване на направляващ контур, така и като опорни стелажи. Предимствата на ресора в тази ситуация са, както следва:

  • по-здрава конструкция;
  • Много по-лесно е да инсталирате рамка на вратата, а фиксирането е много по-надеждно (дърво на дърво);
  • дървесината е по-добра от гледна точка на звукоизолация, което е важно за непрекъснато вътрешно помещение;
  • Дебелината на конструкцията не е ограничена и зависи от ширината на прътите, която може да бъде направена от всякакъв размер (в разумни граници);
  • Гипсокартонът върху дървената рамка на вътрешната преграда се закрепва по-бързо и по-лесно.

Това не означава, че е невъзможно да се направи рамката солиден дял от профила, толкова повече, че са налични поцинковани продукти, извършване на ръководен функция (UW) и носител (CW) на определена ширина от 6 до 12 сантиметра. Въпреки това, в тази ситуация, за предпочитане дървена рамка ( по-евтино и по-силно).

Гипсокартон върху дървената рамка на вътрешната преграда

Гипсокартон върху дървената рамка на вътрешната преграда

Ако се предполага, че се конструира декоративна, а не непрекъсната преграда, особено с извити контури, се предпочита да се използват метални изделия за конструкцията на рамката. Използвайки профила, е възможно да създадете зониране на дялове от най-странните форми и дизайн. Такива конструкции не са особено силни, но в този случай не се приемат носещи функции.

Лента за окачени тавани от GKL

Сега, за довършване на тавана, се използват все повече полимерни филми или пластмасови панели, но избраният материал е гипскартон. С помощта на GKL създавайте обичайните едноетажни повърхности и многостепенните таванни конструкции със сложни форми и извити контури. За изпълнението на сложни дизайни дизайн, е необходимо да се проектира подходящата форма на рамката, за която се използва метален профил - без него, в такива ситуации не може да направи.

Таван под гипсокартона

Таван под гипсокартона

Възможно ли е такелажът да бъде поставен под гипсокартон от дървени релси или греди? Напълно, но само за създаване на прости структури на едно ниво. Тук, както и при създаването на стенни скелета, приоритет са поцинковани профили на направляващото (UD) и носещото (CD) предназначение. Но за тези цели се използват и дървени ламели в такива ситуации:

  • монтаж на еднопосочен окачен таван в малка площ с умерена влажност;
  • устройството на ламели (гърнета) върху дървени греди на пода (главно в частни едноетажни сгради);
  • каса върху дървени покривни греди (отвътре) с подреждането на тавански стаи.

В последните два случая дървените ламели, които оформят носещата рамка за гипсокартон, се закрепват директно към покривните греди или покривните греди, които първоначално са монтирани в една и съща равнина.

Във всички останали случаи е за предпочитане да се използват метални галванизирани профили за изграждане на таванна рамка под GKL кожата. Те са много по-лесни за работа, те ви позволяват да създавате тавани на няколко нива и да създавате форми с различни форми и геометрична сложност. Дървеният материал за тези цели е абсолютно неподходящ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчииКак да се определи гипсокартон с профила на инструкцията за започване на домашни занаятчии
Баня в дървена къща без проблеми с правилния подходБаня в дървена къща без проблеми с правилния подход
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
Плочи за монтаж и монтаж на пластмасови ПВЦ панелиПлочи за монтаж и монтаж на пластмасови ПВЦ панели
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
Подреждане на вътрешни преградиПодреждане на вътрешни прегради
» » Гипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуации
© 2021 BggeHat.com