Как да направите кутия с тръби в банята със собствените си ръце

Тръбите в банята могат да бъдат покрити с гипсокартон, пластмаса, дърво, шперплат, тъй като изглеждат много непривлекателни. Кутията трябва да бъде направена по такъв начин, че да има свободен достъп до комуникациите, в случай на повреда на тръбите, както и предотвратяването им.

Рамката на кутията.

Как да започна инсталацията на рамката? Измерете площта на тръбите: дължина, ширина, дълбочина. Изберете алуминиев профил или ламели. Основата на рамката се подготвя. Полученият дизайн е прикрепен към стената, като се използват дюбели, профили със самозатягане или рафтове.

Кутия от гипскартон.

Прикрепената рамка е покрита с гипсокартон. Този метод се използва от най-голям брой жители. Изправяне на структурата на етапи. Първо, маркировките се правят на пода, после на стената. От тръбите трябва да се извърши вертикална маркировка на разстояние от 5 см, така че гипсокартонът да не ги докосва от двете страни. Конструктивното ниво ще помогне за правилното открояване. Избор на ширина, помислете за последващото завършване. Ако това е плочка, изберете ширината на цялата плочка, така че да не използвате подрязването по-късно. Използвайки линиите за олово, маркирайте линиите на тавана. По маркировките профилът е закрепен, върху него е направен гипсокартон. След това, shpaklyuyutsya места на ставите. Само след това отидете на боядисване или облицовка с други материали на готовата рамка. Как да инсталирате кутия на тръбите в банята, които можете да научите и в Интернет.



Кутията е изработена от полистирол.

Панелите от полистирол могат да бъдат монтирани без рамка. Панелите имат крака, които регулират височината. Това перфектно изглажда неравностите на подовете. Крайната опора е поставена на стената. Краищата на панелите трябва да бъдат залепени с лепило, което е прикрепено към тавана и страничните стени. Последната стъпка в този проект е да завъртите краищата на панелите с гаечен ключ.

С лице към кутията с плочки.

Ако рамката е обрязана с фибростъкло, горната част може да бъде шперплат, гипсокартон и керамични плочки. Знаете ли, в банята има прекомерна влага, оптимално е да се използва плочката. На специалното лепило е закрепена предната страна на плочката, само тогава страничните стени. Планиране. Поставянето на кутията, може би на различни удобни места. Изчислението трябва да бъде направено преди инсталацията. Рационално използвайте местоположението на кутията. Маркирайте и направете оценка. За да се улесни инсталирането, кутията трябва да бъде поставена в ъгъл под формата на правоъгълник. Обвивката трябва да бъде избрана устойчива на влага. След всички съвети няма да имате допълнителни проблеми.

.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративната камина от гипсокартон създава домДекоративната камина от гипсокартон създава дом
Изграждане на гипсокартонИзграждане на гипсокартон
Рамката за гипсокартон на тавана се учи как да го направим самиРамката за гипсокартон на тавана се учи как да го направим сами
Тавани от гипсокартон със собствени ръцеТавани от гипсокартон със собствени ръце
Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работиТаван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
Кутия за тавана на гипсокартонени видове и формиКутия за тавана на гипсокартонени видове и форми
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Ние сами правим таванна кутия от гипсокартонНие сами правим таванна кутия от гипсокартон
Как да скриете отоплителните тръби?Как да скриете отоплителните тръби?
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
» » Как да направите кутия с тръби в банята със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com