Декоративната камина от гипсокартон създава дом

Наличието на камина в хола създава уютна и топла атмосфера в дома, особено през зимата. Не всеки може да си позволи да има истинска камина с огън. Можете да си направите фалшик с ръце от гипсокартон. По-долу са разгледани възможните видове камини, са дадени указания за самопроизводство.

Камина в гипсокартон - търсене на предимства

Декоративната камина е много популярна, особено сред собствениците на апартаменти. Плюс това е възможността да направите свои собствени ръце. Материалът може да се използва по различни начини: тухла, ламинирани плоскости, стандартна плоча от дървесни частици, полиуретан, гипскартон.

Най-популярни са сухото строителство, благодарение на следните предимства:

  • За да инсталирате камина, не е необходимо разрешение и документи за регистрация;
  • Просто монтирайте без да използвате специално оборудване;
  • Лесна конструкция;
  • Мобилност. Ако falshkum не е закрепен към стената, той може да бъде преместен не само в помещенията, но и инсталиран в други помещения;
  • Способността да се монтира камина с всякаква форма и конфигурация, която й позволява да бъде инсталирана във всяка стая, хармонично монтирана в околната среда;
  • Наличност на материала - може да се закупи от всеки строителен магазин или на пазара;
  • Липсата на открит огън осигурява висока безопасност по време на работа;
  • Няма нужда от коминно устройство;
  • Декоративният портал може да служи като рафт и служи като декорация;
  • За устройството falshkina можете да адаптирате стара камина или печка;
  • Ниска цена.

Дизайнът на камината зависи от предназначението на инсталацията. Тя може да се използва само като декоративна част от интериора - в ниша място свещи, фенерчета и др. Можете да инсталирате електронен портал с имитация на открит огън. Камината от гипсокартон може напълно да изпълнява функцията на отоплително тяло, ако е оборудвана с био-камина или друго отоплително оборудване.

Камина в гипсокартон

Камина в гипсокартон

Подготвителен етап - разположение, скица, материали

Процесът на създаване на декоративна камина се състои от етапи: избор на площадка, създаване на скица, монтаж на каркас, облицовка на гипсокартон, декорация и декорация. С всеки от етапите трябва да се разбира, за да не се правят грешки, които изискват промяна и допълнителни средства.

Започваме работа по създаването на фалшикина със собствени ръце от дизайна. Първо, определете местоположението, размера, типа, функционалното натоварване и дизайна. Можете да направите малка преносима камина и да я инсталирате на всяко удобно място.

Традиционно място за камина е средата на стената на дневната. Понякога в апартамента няма достатъчно място, така че трябва да прибягвате до импровизация. Ъгловата фалшива хартия ще спести място и ще прикрие грозно ъглово пространство. Ако на стената има телевизор, можете да поставите фалшива рамка под нея. В просторната стая камината трябва да бъде поставена пред входа в центъра на основната стена. Ако възнамерявате да използвате камината като нагревател, трябва да предоставите контакт за свързване към електрическата мрежа.

След като сте решили мястото, трябва да определите размера на структурата и да направите скица. Камината изпълнява естетическа роля, привлича вниманието към себе си, затова тя трябва да бъде в хармония с общия интериор на стаята. Трябва да обърнете повече внимание на дизайна му. Препоръчително е да създадете няколко миниатюри и да изберете най-подходящия. По-долу е даден пример за камина с чертежи с размери.

Рисуване на декоративна камина

Рисуване на декоративна камина

Проектът за камина трябва да съдържа скица и чертеж, показващ размерите на всички елементи. Експертите съветват да се изпълни чертежа върху хартията в реален размер. При създаването на скица трябва да се вземе предвид размерът на мястото, където ще бъде инсталиран. След скицата продължете да създадете оформление. В същото време изчисляваме количеството материал. Оформлението може да бъде направено от картон. Оформянето на оформлението ще идентифицира неточностите и ще ги премахне, преди да започне работата.

За да направите камина от собствени ръце на гипсокартон, трябва да подготвите подходящите инструменти и материали:

  • Srewdriver;
  • ниво сграда;
  • рулетка;
  • бормашина или перфоратор;
  • българският;
  • нож;
  • ножици за метал;
  • отвертка.

При избора на гипсокартон, трябва да помислите какво ще бъде покритието. Ако плочката е избрана за финиша, по-добре е да изберете вариант на устойчива на влага гипскартон. За монтиране на рамката е необходимо да се купят профили за шкафове и водачи с U-образна форма.

Като свързващ материал за свързване на части е необходимо да се подготвят саморежещи машини с дължина около 140-160 mm. За да фиксирате хипокарта, трябва да подготвите самонарезни винтове с вдлъбнати глави. За да фиксирате профила на стената и пода, трябва да купите дюбели.

В зависимост от завършеното покритие, мазилката и грундът се получават, ако порталът е залепен или боядисан. Ако имате намерение да плочки, тогава трябва да купуват специално лепило за плочки и фуги за шевове.

Как да монтираме правилно сърцето на камината - рамката?



Създаването на falshkina започва с монтажа на рамката на U-образния профил, вместо това можете да използвате UD или CD профил, както и ограда, стелажи или други подходящи строителни материали, останали след ремонта. Металният профил се нарязва на размерите, посочени на чертежа.

  1. 1. Когато всички детайли са готови, направете според скицата на маркировките на стената и пода. Оформлението представлява контурите на бъдещия дизайн. На стената също трябва да се приложи очертанието на отделението за пещта. При прилагане на линиите трябва да се внимава да се гарантира, че те са строго вертикални и хоризонтални. Ако планирате правоъгълна камина, тогава на пода трябва да се пресичат линии перпендикулярно.
  2. 2. Сега прикрепете профила с помощта на дюбели към стената. Преди да фиксирате с ниво, трябва да проверите равномерността на стената. Ако има отклонения, тогава при закрепването на водачите трябва да използвате директни окачвания. Това гарантира вертикална конструкция.
  3. 3. Събираме основата на задната стена. Монтират се две вертикални рафтове и ги свързваме с две хоризонтални напречни пръти за твърдост на ставите. Височината на парапета определя разстоянието от пода до долната напречна греда.
  4. 4. Също така събираме рамката за камината. Ако има желание, отворът на пещта може да бъде с извита форма. За да направите това, е необходимо внимателно да отрежете подсилванията на профила на подходящите места и да дадете желаната форма.
  5. 5. Сега на маркировките на пода ние фиксираме контурите на парапета.
  6. 6. На следващия етап инсталирайте предните колони. Разстоянието между задния и предния стълб е дълбочината на камината. Предните стълбове се съединяват с напречни греди на същите места като задните стълбове. По същия начин свързваме задната и предната стена между напречните елементи.
  7. 7. След това инсталираме парапетските шкафове и правим горния колан от напречните гребени, подобно на долните гребени на конструкцията.
  8. 8. Следващата стъпка е инсталирането на рамката за пещта. Поправяме стелажите, свързваме ги с решетки. Рамката на пещта е свързана чрез напречни ребра с основната структура. Горивната камера е изработена от профили. В подсилванията ние правим разрези с терена от 1,5-2 см и придаваме на профилите форма на дъга.
Ние мантим рамката на камината

Ние мантим рамката на камината

При монтажа на рамката вертикалната и хоризонталната инсталация на всички части трябва да се наблюдават постоянно с помощта на нивото на сградата, така че конструкцията да е равна.

Създаване на кутия - покриваме рамката с гипсокартон

Рамката на портала трябва да бъде гипсокартон. За да направите това, изрежете детайлите според проекта. По-удобно е да изрежете гипсокартон с електрически мозайката, но можете да използвате нож за монтаж. Първо правим разрез от едната страна на листа и го огъваме по линията на издатината. След това нарязайте картон от другата страна по линията на сгъване. За производството на части от сложна форма, например за покрива на пещта, трябва да нанесете маркировка върху гипсовата плоскост и да я изрежете.

Изрязаните детайли се фиксират, като се използват винтове с резба на рамката с размери 10-15 см. Ако кутията е направена за монтаж на отоплителна камина, можете да инсталирате уреда, за да проверите правилността на извършената работа. За да подсилим ставите, ги залепваме в мрежата - serpyanka.

Създайте кутия - покриваме рамката с гипсокартон

Създайте кутия - покриваме рамката с гипсокартон

След обработката на всички стави ние с помощта на четка за боядисване прилагаме два слоя грунд върху цялата повърхност на конструкцията. Вторият слой трябва да се нанася едва след изсъхването на първия слой. След това shpaklyuem първите стави, мястото, където капачките на винтове, а след това на целия портал. Когато замазката изсъхне, изравнете повърхността с кондензатор, като премахнете възможните дефекти. Накрая покриваме цялата повърхност с грунд. Портата за камината е готова.

Последното докосване е финалът

Налице е творческия етап на създаване на камина - декорация. Тук можете да покажете цялото си въображение и да приложите всяко решение за проектиране. За да направите това, има голям избор на довършителни материали. Една от най-евтините опции е да покриете кутията с тапети под камък или тухла.

Последният етап е завършването на камината

Последният етап е финалът 

Ако се вземе решение да се покрие камината, плочките от клинкер, способни да издържат високи температури, ще бъдат успешен материал за облицовки. Обликът му изглежда като тухла, има разнообразие от цветове, което прави възможно реализирането на всякакви цветови решения. Класическата версия на облицовката е камък. Материалът за облицовка е закрепен с лепило за плочки. Можете да украсите камината с мазилка.

Особено внимание трябва да се обърне на плота, който оказва голямо влияние върху дизайна на портала за камината. Обикновено тя е изработена от естествен камък или скъпоценно дърво. За по-голяма прилика с истинска камина, можете да поръчате ковано желязно решетка.

Декоративна камина ще бъде декорация на всяка стая. Важно е да изберете правилния интериор, така че да се вписва хармонично с околната среда. Устройството на камината със собствените си ръце няма да отнеме много време и ще ви отнеме малко пари, за да го направите. Цената зависи от избора на декоративен материал за довършителни работи и размер. Камина с имитация на открит огън ще бъде връхната точка на хола, където можете да се съберете вечер в топло семейство или приятелски кръг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръцеДекоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
» » Декоративната камина от гипсокартон създава дом
© 2021 BggeHat.com