Ъглова камина със собствените си ръце

Какво може да трансформира почти всеки интериор на страна или частна къща? Отговорът е очевиден, че камината може да украсява всяка къща, а собствениците й ще добавят солидност и статус.

Ъгловата камина е идеалното решение за стая с малка площ. Със собствените си ръце можете да направите отлично фалшива камина

, който за дълго време ще задоволи своите собственици.

Фалшива камина - интериорен център

Фалшива камина - интериорен център

Често устройството на тази камина трябва да се разглежда на етапа на проекта у дома, това се дължи на факта, че трябва да има комин и други спомагателни съоръжения.

Изграждането на камина в вече завършена къща включва много трудности и мръсна работа.

Ето защо, ако искате да трансформирате стаята, можете да направите фалшива камина със собствените си ръце.

Инсталацията на това устройство е проста и не отнема много време. Единственото нещо е да се придържате към схемата за подреждане.

Ъглова камина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка

Ъглова камина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка

Декоративните камини са монтирани от желязна рамка, покрита с довършителни материали. Такъв материал често е гипсокартон. Благодарение на свойствата на този строителен материал е възможно да се постигнат странни завои и плавни преходи на форми. Ако камината приема изключително много геометрични линии, рамката може да бъде зашита с друг завършващ материал.

Ъглова фалшива камина - самото име показва, че този дизайн е проектиран да бъде поставен в ъгъла на стаята. А ъглова фасада камина, направени от собствените си ръце се състои от такива части:

  • база;
  • Конструкцията, която ще служи като рамка;
  • малка вътрешна ниша;
  • място, където при завършване на работа е възможно да се инсталира устройство, което създава впечатление за открит огън;
  • външно обзавеждане на камина.

Как да започнете?

Подобно на всяко капитално строителство и проектирането на домашна камина, започва с избора на местоположение и дизайн. Така че, трябва да изберете ъгъла, в който ще се постави камината. Добре е да го измерите, за да определите височината и ширината на конструкцията. Следващият етап е да се направи диаграма на самата камина.

Изборът на място трябва да се обърне особено внимание. Така че камината не трябва да е близо до прозореца или прохода. В близост до сградата не трябва да има големи шкафове или нощни шкафчета, което ще направи камината по-малко забележима и привлекателна. Също така, не създавайте симулация на тръбата от камината до тавана, този дизайн е по-вероятно да не издържа на товара. Освен това при монтажа на комина от гипс ще загубите свободно място над камината, което може да се използва като рафт.

При изготвянето на чертеж е целесъобразно да се отразят параметрите на всеки елемент на фалшивата камина, докато се опитва да наблюдава мащаба, така че ще бъде по-лесно да се превърне проекта в реалност. Рисунката може да бъде направена само от себе си, но ако нямате определено умение, е по-добре да го използвате вече готов, който може да се намери в интернет. Завършеният чертеж може да бъде леко регулиран според Вашите желания и приспособен към необходимите размери.



Следващата стъпка е прехвърлянето на рисунката върху стените и пода на стаята. Маркирането може да бъде направено по всякакъв удобен начин за вас. Основното е, че след изчертаването на линиите, които ще послужат като основа, те трябва да бъдат проверени и приспособени към нивото. Това е важен етап, ако не се наблюдава, готовата конструкция може да изглежда смешна и криволичеща.

Монтажни характеристики

При декорирането на ъглова декоративна камина със собствените си ръце може да възникнат някои трудности, които се дължат на местоположението й. Така че, когато преместите рисунката към стените, трябва да се придържате към определени правила.

Правилата за монтаж на металната основа на камината:

  • Маркирането на стените трябва да възпроизвежда точно линиите в чертежа (разбира се, по скала);
  • Закрепването на профилите трябва да се извършва ясно по дължината на предвидените ръбове;
  • Долната част на основата е разположена така, че краищата й да са затворени във вътрешната част на ъгъла;
  • при изграждане на основите на пода, е необходимо да се следват схемата и като греди могат да се използват нарязани профил, преди това добре vymerenny-страничен профил се определя по такъв начин, че техните бази зависят от предварително изготвена база на пода;
  • Всяко закрепване на основата на рамката към стената и пода се извършва чрез котви или дюбели;

Необходимо е да се отчете фактът, че по-големият размер на предложената камина изисква по-мощна база. Ако този принцип бъде нарушен, завършената конструкция може да бъде краткотрайна или деформирана.

След като рамката е готова, нишата се сглобява. Сглобяването на ниша предполага инсталиране на директни профили в основата и тяхното заключение в кутия. Тези работи се извършват с помощта на специални винтове за работа върху метал. Също така, водещите профили трябва да бъдат фиксирани с джъмпери. Последният етап от сглобяването на рамката е работата по провеждане на електрически проводници, към които ще бъде свързан фалшив огън.

Скелетна обвивка

Използването на листове от гипсокартон е необходимо да се шият метален профил. В същото време, за работа е по-добре да изберем сухи стени, които имат огнеупорни качества. Използването на такъв материал ще бъде по-скъпо във финансирането, но ще предотврати риска от пожар.

Рамката на рамката започва с рязане на довършителния материал. Гипсокартон трябва да бъде нарязан на малки парчета, за покриване на вътрешността. На работното място е необходимо да се използват специални перфорирани ъгли. С тяхна помощ можете да постигнете гладки и точни линии и връзки. По-нататъшното монтиране на гипсокартона се извършва по обичайния начин, фракциите се изрязват и фиксират към основата.

Освен това е необходимо да се извършат редица работи, които ще бъдат насочени към подготовката на камината за декорация. За да направите това, е необходимо да направите мазилка на всички стави и местата, където са закрепени винтовете, но не забравяйте ъглите на контра-совалката. И само след като повърхността е идеално равна, можете да пристъпите към грунд. Тези произведения са заети за няколко дни, но те не могат да бъдат избегнати. Така че камината ще бъде напълно готова за всякакви други довършителни работи.

Когато основата е изцяло облицована и грундирана, моментът на декор в ъгъла на камината е със собствени ръце. В този процес можете да дадете вентилация на въображението си, да използвате различни техники и начини за декориране. Например, ако имате свободно време и минимални умения, можете да украсите декоративна камина с гипс от гипсови елементи. С минимализъм в подредбата на камината, тя може просто да бъде боядисана. За работа всяка боя за интериор работи, но е по-добре да се поставят на водна основа на гипсокартон.

В края на етапа на декорация си струва да се избере добър електрически уред, който ще създаде вид на огън в камината. Желателно е той да има дълъг тел и може да бъде включен и изключен от таймера. Като пълнене на камината можете да използвате обикновени свещи, в този случай е необходимо да се спазват мерките за противопожарна безопасност. Мнозина по принцип отказват да симулират огън в ниша, в който случай можете просто да очертаете дърва за огрев в камината.

Разположението на декоративна ъглова камина със собствените си ръце е интересна и забавна дейност и най-важното е, че това е в рамките на силата на всички. Като проявявате фантазия, можете да постигнете автентичността на камината, което на свой ред ще направи стаята уютна и топла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у домаКак да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома
Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръцеФалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
Редът на ъгловата камина със собствените си ръцеРедът на ъгловата камина със собствените си ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
» » Ъглова камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com