Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност

Ъгловата камина често е единствената възможност за инсталиране на тази конструкция в къщата. Това може да допринесе за индивидуалните характеристики на помещенията, ограниченото пространство и вкусовете на хората, живеещи там. Нарастващата популярност на камините доведе до факта, че цените за инсталацията им се покачваха само до небето. Това обстоятелство, съчетано с желанието да вършим нещо със собствените си ръце точно както желаете, често може да служи като движеща сила за самостоятелното изграждане на ъглова камина.

полукръгла ъглова камина

Най-оригиналните видове каин са полукръговата камина и ъгловата камина, а ако първият изглед е трудно да се срещне, тогава ъгловата камина е един от най-често срещаните видове камина. (Виж също: Как да се изгради камина със собствените си ръце)


Ъглова камина, видове и опции


Ъгловата камина е един от най-интересните видове камина, разположението му може да се играе по различни начини, подчертавайки характеристиките на камината и местата, където е инсталирана.

Подобно на конвенционалните стени или островни камини, камината за ъглови къщи може да бъде от различни видове. Тя може да бъде декоративна камина, направена под формата на гипсокартон портал и декорирани по подходящ начин. Тя може да бъде само детайл от интериора или да служи за монтаж в камината.

Има и готови чугунени ъглови кабини. Тяхното инсталиране изисква определени усилия и подготвителна работа, тъй като те имат прилично тегло и не могат да стоят точно на пода, нуждаещи се от подходяща основа. (Виж също: Какви са ъгловите камини)

И накрая, стационарни ъглови камини, построени от тухли или камък. Това е класически дизайн, който практически не се влияе от времето. Точно както преди триста години, неговите характерни черти са широка и не много дълбока пещ и прав комин. Производството на такава камина може да бъде поръчано в компания, специализирана в полагане на печки и камини, или можете да го направите сами. Изработването на ъглова камина със собствените си ръце не е трудно нещо. Намирането на външно описание на такава камина в интернет или специална литература, практикуване в зидарията и полагане на усилия, можете да направите доста достойна и функционална ъглова камина.

Една от популярните варианти на домашните ъглови камини е камината "Анушка", чието изграждане е описано в интернет до последната тухла. Това не изисква големи разходи и голямо пространство, а популярността му се улеснява от простотата на конструкцията и компактността.

При изучаване на литературата за инсталирането на камини, трябва да се обърне специално внимание на раздела за мерките за противопожарна безопасност, използвани при изграждането и експлоатацията на всяка камина, включително ъгловата камина. (Виж също: Малка камина със собствени ръце)


Подготовка за изграждане на ъглова камина


Изграждането на печка или камина е процес, който не изисква бързина и небрежност. Новопостроената камина в най-добрия случай ще пуши само при ветровито време и в най-лошия случай ще предизвика пожар или отравяне с въглероден окис. Това, разбира се, прилича на плашило, но в случай като строителство, по-добре е да бъдете сигурни, отколкото небрежност.

Така че подготовката за изграждането на камината започва с задълбочено проучване на литературата. По време на началото на строителството на ъгловата камина, строителят трябва да знае не точно реда и съдържанието на строителните етапи, но и точната цел на някои техники, тяхното значение и методите за контрол на качеството. Без качество, всяка сграда става хак, която няма място в пълноценен корпус.



Въз основа на литературата, можете да изготвите ъглова камина. Проектът включва подробно изчертаване на бъдещата камина, списък на материалите, посочващи техния брой, реда на работа. Размерите на ъгловата камина зависят преди всичко от стаята, в която ще бъде построена. Колкото по-подробен е предварителен проект, толкова по-малко изненади, включително неприятни, строителят ще изчака. Простото придържане към изготвения проект е много по-лесно, отколкото конвулсивното търсене на решение в отговор на непредвидени обстоятелства. Изготвянето на проекта също помага за намаляване на разходите, тъй като проектът изчислява необходимото количество строителни материали, след като проектът ще помогне да се избегнат промени, които също изискват определени разходи. Успешен вариант може да се счита за участие в проекта или директно строителство на професионален пекар или на човек, който е сериозно запознат с този въпрос. Това ще помогне да се избегнат много елементарни грешки, характерни за начинаещите, и да се опрости строителната работа. (Виж също: Камина със собствени ръце в апартамента)

Проектната работа включва координацията на възможните изменения, необходими за монтирането на камината и координацията им в съответните случаи. Разбира се, ако е предвидено да се построи пълна камина, но да кажем, че има декоративен портал за ъглови камини за последващо поставяне на електрическа камина в него, няма да са необходими разрешителни и одобрения.

ъглов камина портал


Изграждане на ъглова камина


Изграждането на ъглова камина започва с подготвителна работа. На този етап, напълнете основата, подредете изолацията на съседните стени, маркирайте и подгответе място за изхода на комина.

Размерите на основата се определят от теглото и размерите на бъдещата ъглова камина. Теглото на една тухлена или каменна конструкция е доста впечатляващо и затова основата за нея не трябва да има никакви символни размери. Когато инсталирате основата под камината, не забравяйте за хидроизолацията. Най-напред можете да попълните основата, да я сложите върху хидроизолацията от ролковия материал и върху нея да поставите бетонна замазка. Някои предпочитат да запълнят основата, след това да се хидроизолация, и директно върху нея за изграждане на камина. Избирането на правилния вариант е въпрос на вкус и лични предпочитания. (Виж също: Електрически ъглови камини в модерен интериор)

За изолацията на съседни повърхности се използват незапалими строителни материали като гипскартон или базалтова вата. Дебелината на слоя материал зависи от неговата топлопроводимост и степента на загряване на стената. Пренебрегването на топлинната защита означава опасност за безопасността на къщата и хората, живеещи в нея.

Така че, основата е готова, както и топлоизолацията на стените, можете да продължите с полагането на камината. Тухличките пред зидарията трябва да бъдат напоени във вода, така че от тях да излиза въздух. Решението за зидария се смесва непосредствено преди работа, то се състои от глина, пясък, цимент и вода. При приготвянето на разтвора могат да се използват и специални модификатори, които подобряват свързващата сила на разтвора и повишават неговата адхезия.

На въпроса: "Как да направите ъглова камина със собствените си ръце?" Е просто отговорът: следвайте изготвения проект. Когато поставяте камината, трябва да следвате рисунката, без да се отдръпвате от нея. Описанието на поръчката значително улеснява процеса на зидария, като намалява възникването на непланирани отклонения до нула.

При изграждането на комин, височината на тръбата заслужава специално внимание. Тя трябва да е над билото, в противен случай камината може да е напълно безпомощна, а процесът на запалване ще се превърне в пълно мъчение.


Предварителна оперативна работа


Процесът на изграждане на ъглова камина е свършил, сега е необходимо правилно да се подготви за работа, така че използването му носи само положителни емоции, а камината е служила дълго време без проблеми и ремонти.

Процесът на сушене на готовата камина трябва да бъде непрекъснат и гладък. Препоръчва се просто да се поддържа положителна температура в помещението за един месец, като се избягват течения. След този период можете да наводните камината за кратко време и с ниска интензивност. В бъдеще интензитетът на пещта и нейната продължителност могат да бъдат постепенно увеличени, като постепенно се достигат до очакваното работно ниво. Това гладко изсушаване предотвратява възникването на пукнатини и други дефекти, които могат да възникнат при налагането на този процес.

Изграждането на ъглова камина със собствените си ръце е очарователна и предизвикателна работа и колкото по-трудно е, толкова повече ще бъдете удовлетворени от успешната работа и по-високата оценка на крайния продукт. Правилно построената ъглова камина ще бъде дълго време, за да угоди на семейството и приятелите на семейството, като е истински дом, способен да събира всичко и да загрява по всяко време на годината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производствоКак да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Полагане на ъглова камина със собствените си ръцеПолагане на ъглова камина със собствените си ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Редът на ъгловата камина със собствените си ръцеРедът на ъгловата камина със собствените си ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
Ъглова камина със собствените си ръцеЪглова камина със собствените си ръце
» » Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
© 2021 BggeHat.com