Полагане на ъглова камина със собствените си ръце

За да се изгради красива камина, толкова много, че да не пуши, изгаря добре и дарява, то е възможно без специален опит и умения. За да направите това, трябва да сте търпеливи, да научите правилно основите на зидарията и да изготвите правилно схеми и договорености. Ъгловата камина ще служи като основен източник на топлина и ще зарадва окото в продължение на много години. Много граждани отдавна мечтаеха за такъв лукс, а сега е възможно да се сложи ъгловата камина със собствените си ръце. Изграждайки такова великолепие, радостта и гордостта във вашата работа ще ви запълват всеки ден все повече и повече.

зидане на ъглова камина


Камина размер


Преди да започнете, трябва да решите бъдещите си измерения и сила. На първо място, ние изчисляваме размера на пещта. (Виж също: Ремонт на камини от собствени ръце)



  • За стаята със стандартна височина площта на портала за огнища и стаята е 1:50. Това означава, че ако площта на вашата стая е 15 квадратни метра. м, площта на камината е 0.3 квадратни метра.

  • Широчината на отвора за горивото трябва да бъде една трета по-голяма от височината. За да се определят общите размери на пещта, трябва да се направят прости изчисления.

  • За по-добър топлопренос, огледалото на камината, т.е. задната стена, трябва да се наклони напред.

  • Площта на отвора на пещта трябва да е свързана с площта на димния отвор.


Дим преминава през прохода и прониква в хайло. Пропускът не позволява пушенето да влезе в стаята, а сажди и искри се извършват. Шарнирният клапан е монтиран върху хълма. Тя не оставя студения въздух през комина, докато камината е неспособна. (Виж също: Как да поставите камина сами)

За да определите размера на бъдещата камина, трябва да решите какъв материал ще я изградите. Най-достъпният материал е тухла. Предвид размера на тухла 6.5 х 12 х 25 см, дебелината на зидария шев трябва да бъде 0.5 см. Така че инсталирането на ъгъла камина ще бъде по-лесно.


Местоположение на камината и porjadovka


На първо място, трябва да определите местоположението на комина и къде ще излезе на покрива. Височината на тръбата зависи от местоположението му. Колкото по-близо е тръбата до билото, толкова по-малка е и се издига над билото поне на половин метър. Можете да поставите камината не само във външните ъгли, но и във вътрешните ъгли. Ако стените на къщата са дървени, защитата от задната стена на камината е просто необходима. По време на отоплението задната стена е много гореща и може да увреди дървото. Необходимо е да се спазват всички правила за противопожарна безопасност.

За правилното инсталиране на камината трябва да нарисувате чертеж от всеки ред - поръчка. Това ще помогне да се изчисли точно количеството тухли, които се изискват и да не се бърка по време на зидарията. Редът на ъгловата камина се изпълнява в бележник в кутия. (Виж също: Инсталиране на камина със собствените си ръце)



Важно: Ако каменната зидария за вас е нещо ново, тогава не можете сами да изпълните поръчката. В този случай можете да изучите съответната литература.



Като броим броя тухли, добавете данните за всички поръчки, броийки половинки и trehtsverki, като цели тухли. Не забравяйте да добавите 10 към борбата и брака.

Всъщност поръчката е достатъчно трудоемка и е препоръчително да се обърнете към професионалист. Подготовка на материали и основи (Виж също: Камината печки със собствени ръце)

Има тухли, остава да се подготвят следните материали: глина. Идеалният вариант е синята глина, но ако няма такъв, можете да разберете от печката за по-достъпен материал, например глина за пещи.



  1. Пясък. За да премахнете мръсотията от пясъка, трябва да го пресеете през сито и да го накиснете няколко пъти във вода, докато водата стане по-лек.

  2. Фитинги. Той ще се използва за производството на решетки.

  3. Натрошен камък. Ще се използва за фондацията.

  4. Стоманени ъгли.

  5. Портланд цимент клас 300 или повече.

  6. Клапан за дим.




Под основата трябва да копаете фундаментна яма. Размерът на основата трябва да бъде 6 см, от всички свободни страни, повече от сутеренния ред на самата камина. Основата на ямата трябва да има дълбочина от 70 см и малко по-голяма площ. Дворът не трябва да се изкопава, ако нивото на пода е над нивото на земята. В този случай просто трябва да уплътните добре почвата. Въз основа на размера на изкопа, подгответе дървен или железен кофраж. Ограждаме дървения кофраж с покривен материал или покриваме вътрешността с битум. (Виж също: Камина от тухли със собствени ръце)

Можете да избегнете всички тези случаи с фундамент и зидария, както и поръчка андалусия камини. Монтажът на такива конструкции е много прост.

На дъното на фундаментна канавка 12 см височина се изсипва натрошен камък, той е добре и равномерно подложен. На развалините инсталираме кофража и слой от големи камъни или счупени тухли. Пространството между кофража и бута е изпълнено с натрошен камък. След това се обръщаме към подготовката на решението. Смесват се три части пясък и една част цимент. Смесете всичко и добавете вода, като постоянно разбърквате. Решението трябва да изглежда като гъста сметана. Водата се нуждае от толкова, колкото и цимент. Напълнете разтвора и изчакайте 24 часа. Всеки ден трябва да попълните един слой бута. сутеренно ниво трябва да бъде под нивото на пода с 6 см. По-нататъшно сближаване на цялата повърхност на нивото, заглаждане на бетон и да замине за една седмица, капак от полиетилен и изчакайте, докато втвърдяване. След една седмица премахнете кофража. Използвайки стока за конкретни материали, основата се излива в 1 път.


Приготвяне на разтвора


Започвайки това е труден бизнес, сигурно знаете, че полагането на ъгловата камина е направено върху глинен хоросан. Глина се накисва за няколко дни преди да започне работата и периодично се добавя вода. Разтворът се филтрира през сито и се раздробява. Тази процедура ще доведе до еднородна консистенция на масата. Когато глинената смес е готова, тя се излива в сух пясък, донесен до състояние, приличащо на желе. Качеството на решението се определя по прост начин. Завъртаме топка на 5 см, легло между дъските, задължително нарязано и леко натискаме горната дъска. Топката трябва да започне да се напуква.



  • малко пясък, ако топката не се счупи, достигайки половината от диаметъра си.

  • много пясък, ако топката се разпадне и няма пукнатини по нея.

  • решението е идеално, ако пукнатините се появяват при компресиране на топката с 1/3 от диаметъра.


ъглова камина

Ако постигнете желаната последователност и не успяхте, съединителят да започне и да не си заслужава. Магазините за строителни материали продават специална смес, която напълно ще замени хоросана за зидарията на камината.


Каменна зидария


Първо трябва да поставите 2 слоя покривен материал или покрив, почистени върху основата. След това поставяме тухлите според схемата на поръчките. Тухла се използва дори и без чипове и пукнатини. Преди да тури тухла за 3 минути. Потопете се във водата. В разтвора добавете малко количество цимент и поставете решетката на соковете (на ръба). Всички следващи серии са разположени равномерно. Поставяйки 3 реда, започваме да разпространяваме стените на пещта. Ако не мислите, че облицовката означава да поставите хоросан върху тухла спретнато. Тя носи повтаря, ако не знаете как да се изгради камина, свържете се с опитен печка вземащите и ги помолете да направи за вас poryadovkoy, съответстваща на размера на пещта, или да разберете цената на зидария комин, ако цената е удовлетворена - нареди капитанът. Продължавайки върху зидарията, трябва да запомните, че равномерността се контролира постоянно от нивото, както от хоризонталната зидария, така и от вертикалните стени. Разстилането на печката, излишното решение е по-добро за изглаждане на ръцете и поставяне на всеки 6 реда, избършете вътрешната стена с мокър парцал.

За да блокирате отвора на портала, можете да използвате стоманени ъгли. За портала за облицоване поставете сухата тухла, регулирайте и след това регулирайте настройката към разтвора. Когато полагате тръбата, периодично проверявайте вертикалността на зидарията. След като достигне покрива, глиненият разтвор се заменя с циментов разтвор.



Важно: Разпространение на камина или печка, не забравяйте за пожарната безопасност и спазвайте всички правила и препоръки.



Без да ударите главата си с строителни работи, можете да си купите готови камини, инсталиране и доставка, които фирмата предприема.


облицовка


След като приключите с зидарията на камината, можете да започнете да се изправяте. Каменната зидария се извършва изключително съобразно желанието и предпочитанията на собственика. Изборът на оригиналната рамка е много голям: плочки, плочки, мрамор, текстурирана мазилка, дърво, мозайка от плочки и дори гипсокартон. И това не е всичко, което се използва за създаване на стил и комфорт. С помощта на декоративни материали можете да създадете цял шедьовър от вашата камина. В допълнение към малкия бюджет има толкова много видове завършвания. Можете просто да измажете камината напълно и да не използвате облицовъчни материали изобщо. Но в този случай красотата на цялата сграда е леко засенчена, въпреки че може да се променя с използването на акрилна боя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Как да поставите камината самиКак да поставите камината сами
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Редът на ъгловата камина със собствените си ръцеРедът на ъгловата камина със собствените си ръце
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
» » Полагане на ъглова камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com