Как да поставите камината сами

По всяко време, основното място на къщата е огнището, чийто огън е не само затопля дома, но също така служи за приготвяне на храна, както и взети заедно около цялото си семейство. Не толкова отдавна модерното общество отново припомни камината и започна да ги инсталира в домовете си. Камини могат да бъдат най-различни дизайни и са изработени от различни материали, но най-популярната и достъпна е крайъгълният изгаряне на печката от тухли, които, освен това, може да се изгради своя собствена. Основни изисквания за домашно огнище три - той не трябва да пушат, трябва да се изисква да затопли стаята и Ница и органично се вписват в интериора.

база за камина


Предварителна работа


Камините могат да бъдат вградени в тухлена стена, прикрепена към нея или самостоятелно. Определете мястото, където ще бъде изградена камината, трябва да изчислите площта и обема на помещението. Например, ако площта на стаята е 10-20 метра, а височината на тавана е 3,5 метра, обемът ще бъде равен на 35-70 кубически метра. м. Така площта на пещната камина, отваряща се за тази стая, ще бъде 0,2-0,3-0,4 квадратни метра. м., със скорост 1:50. Съотношението между височината и ширината на отвора на пещта трябва да бъде 2: 3, а дълбочината до височина от 1: 2 или 2: 3, тъй като по-голямата дълбочина ще намали преноса на топлина, а по-малката ще доведе до дим. Размерът на димния отвор на камината трябва да бъде 10-15 пъти по-малък от площта на самата пещ. След това е необходимо да се определи каква ще бъде височината на комина (не по-малко от 4-5 метра). След като сте изчислили всички размери на бъдещата камина, можете да пристъпите към самата строителна работа. Камината е построена по специални схеми. (Виж също: Как да се изгради камина със собствените си ръце)


Материали и разходи за камината


Определя колко струва да се установят техните огнестрелни оръжия, е трудно, тъй като във всеки случай ще има свой собствен фокус и размера на отопляем обем те ще се използват материали от различни ценови категории и т.н. Но, средно, минималната сума, изразходвана, е около 14 000 рубли, а максимумът може да достигне 150 000 рубли. Това е обект на самостоятелно изграждане на камината. Тъй като ние сега говорим за модела най-удобно кът камина, сравнението може да отнеме днешните популярните готови фурна Байерн ъглови камини, изработени от чугун, благодарение на своя дизайн се вписва в всеки интериор и имат компактен размер 850h650h520. Тази камина е на стойност около 19 000, от които може да се заключи, че икономично изграждане на тухлена камина може да спести малко пари.

За производството на домашна камина е необходим следният списък с материали:



  • Тухла с добро качество в размер на 400-450 броя

  • Пясък с размер на зърната 0,2-1,5 мм и глина, е най-добре синьо, но обичайната печка

  • Цимент, обикновени опаковани и натрошени камъни с диаметър 2 - 6 см

  • 15-20 армировъчни пръти с дължина 0,7 m

  • Клапан за дим


Започване на работа


Преди да поставите камина от тухли, трябва да направите предварителна работа, като подготвите материалите за зидарията. Тухлите трябва да бъдат изравнени и шлифовани с камък за шлайфане. Получаване глина смес се състои от следните етапи: фин пясък се пресява през сито да напусне тях големи примеси и глина се смесва на порции с пясък и вода за получаване на желаната консистенция. Тази смес е оставена настрана за два или три дни за накисване, през този период е необходимо периодично разбъркване. Съотношението на пясък и глина в разтвора трябва да бъде 1: 1 или 1: 2, и крайния тегло не трябва да тече през острието и да се плъзга добре от него. За да се гарантира, че тухлата не извлича влагата от разтвора, тя трябва да бъде понижена във водата за няколко минути, преди да започне снасянето.


Запълване на основата




Процесът на построяване на дом е предшестван от много важен етап: преди да поставиш камината със собствените си ръце, трябва да я направите. Трябва да се помни, че основата за огнището се прави отделно от основата на къщата! Първо вкопана дълбочина яма на около 60 см и ширина по-голяма от размерите на бъдещата камината около 15 см. На дъното на получения изкопа на чакъл слой се излива в 10 см, и набива ниво се проверява за хоризонталност. Сега, от дървени плоскости без отклони кофраж дъното желаната височина и обработена смола в (или тапицирана покривен материал). Това "кутия", е инсталиран в ямата на базата на чакъл и пълни с разтвор, направен от цимент и пясък в съотношение 1: 3. Горната част на основата е внимателно изравнена, проверена на нивото и покрита с полиетилен за една седмица. Основата за камината трябва да бъде 6-7 см под основния етаж. (Виж също: Как да направите желязна камина със собствените си ръце)


Каменна зидария


Построява ъгъл тухла камина, както следва: на основата определени две хидроизолация слой (например, покриви), тухли подредени строго един над друг, като се избягва, че страната на тухлата в контакт с релсата, в разтвор, и по време на работа чрез гон постоянно геометричните пропорции се проверяват. За полагане на първия ред в разтвора е по-добре да добавите цимент, тухлите в него се полагат върху ламелите. По време на полагането на третия ред, трябва да поставите 2 игли, които след това се поставят на камина решетка. Непрекъснати редици от тухла, предвидени с мистрия или маламашка, кутия за дим и на горивната камера има ръце, която ви позволява да се насладите на присъствието на излишните камъни в разтвора. Всички редове се подреждат в съответствие със съществуващата схема и се маркират с плитки. Външните тухлени стени и облицовка на облицовката не се допират една до друга - това е необходимо за правилния температурен режим. Когато няколко редове вече са опаковани, ламелите могат да бъдат премахнати. Между другото, не можете да стигнете до външния ръб на тухлите, за да можете да "шиете" тези шевове с цветно решение. Стените на камината се избърсват отвътре с влажна кърпа, като се премахва полученият разтвор. За по-добра огън отоплява стаята, стената трябва да бъде направено в рамките на ъгъл от - страна, обърнати навън, а на гърба е наклонена напред. За да се предпази пода от пожар, пред камината се поставя лист от покривни желязо с размер не по-малък от 0,5 метра. Но не е достатъчно да поставиш камината, трябва да построиш кутия за пушене. Повърхността на почистващи разпространението постепенно се припокриват тухли (6 см) в отворите на портални припокриват от тухли платна, които могат да бъдат извити, сводести или наклонен. Основното нещо при полагане на кутия за пушене е да се провери вертикалността на тръбата. При полагане на комина на покрива е задължително да се премине към пясъчно-циментовата смес. Много сериозно трябва да се третира възможността за течове, за да се гарантира, че пожарозащитата на покрива е пречка.

каменна зидария


Завършване на завършената камина


В допълнение към боядисване с цвят на хоросан, можете да боядисате тухлите в правилните цветове, като използвате темпера или гваш. Равенството е построен със собствените си ръце, може да представлява ъгъл камина плочки, мраморни плочки, всеки камък, декоративни тухли или мазилка (мазилка за покриване на горивната камера не може да бъде!), Дори и железни продукти на гласове могат да се използват, ако желаете. Понякога в продажба могат да се видят и дървени ръчно изработени предмети за декорация на камини, но е по-добре да ги избягваме за целите на пожарна безопасност. Залепете декора на обичайното лепило за плочки. Започнете да декорирате огнището от долния етаж, като се изкачвате нагоре. Понякога има смисъл да се залепят някои продукти върху целофан, защото детайлите от мрамор са склонни да се надраскат.

От всичко казано по-горе можем да заключим, че няма особена трудност да се постави камината сама. Достатъчно е да се спазват всички инструкции, да се изчислят необходимите размери на огнището и постоянно да се проверява със схемата на конструкцията. (Виж също: Как да изчислим камина)



препоръчва се:



  • Имайте предвид, че без значение какво ъгъл камина за огъня, топлинната мощност, няма да надвишава 30, така изкуствено да го увеличи, като се надяваше, че ще бъде е необходима повече топлина. 1/50 от общия обем на помещението - оптималният размер.

  • Не поставяйте камината срещу стената с прозорци, в противен случай тя ще предизвика течения в случай, че прозорците не са твърде закалени.

  • Камината може да се разпространи с шлакови тухли, а самата камина вече може да бъде облицована с друг качествен материал.
  • (Виж също: Как да направите фалшива камина със собствените си ръце)
  • За да оборудвате комина, можете да използвате не тухли, а специални модули от метал или керамика

  • За предпочитане е да използвате готови схеми за изграждане на камини, вместо да ги изготвяте сами. В този случай има по-малък шанс да се направи грешка.

  • По време на проектирането на камината е възможно да се впишат в него рафтове и вградени вдлъбнатини, които само диверсифицират своя краен естетичен външен вид.
  • (Виж също: Производство на камини от собствени ръце)
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтажВградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж
» » Как да поставите камината сами
© 2021 BggeHat.com