Какво да изберете ограда за камината от деца и животни

Модерният интериор все повече се украсява с наличието на камини. Те могат да бъдат инсталирани както в апартамента, така и в къщата. Единствената разлика е дали фокусът е валиден или неговата цел изключително декоративни

. Истинската камина от незапомнени времена е дизайн, с който можете допълнително да затопляте стаята.

Но при всичко това не забравяйте, че огнището може да действа като източник на опасност и това важи особено за семейства с малко дете или домашни любимци. Само няколко секунди са достатъчни и бебето може да се изгори, ако докосне камината или се опита да достигне с ръце червения въглен, лога. За да се увеличи максимално безопасността на децата, животните и възрастните, производителите предлагат да закупят такъв продукт като ограда за камината. За него и ще продължи речта в тази статия.

Защита от малки деца
Защита от интереса на децата

вид

Така че, ако къщата има истинско огнище, то задължително трябва да бъде затворена специален защитен екран. Дори ако в семейството няма деца или животни, тези продукти ще помогнат за предпазване от разливи, въглени и трупи. Просто казано, оградите предотвратяват директен достъп до пещта, което показва тяхната защитна функция.

Размерите на екрани, представени в специализирани магазини, са почти винаги стандартни, въпреки че понякога те могат да се различават по размер в по-голяма или по-малка степен.

Можете да се сблъскате с проблем в процеса на придобиване, защото не всички проекти са идеални за интериора. В този случай има два начина: да направите екран за камината със собствените си ръце или да поръчате производството на продукта, което в резултат ще струва няколко пъти повече, тъй като те са създадени на индивидуална скица и са уникални.

Като се имат предвид видовете огради могат да бъдат идентифицирани, както следва:

  1. вграден;
  2. сгъваема;
  3. компонент;
  4. изключен;
  5. комбинирани.

Заграждението на вградената пещ е може би най-популярната от всички представени опции. Тя не подлежи на модификация след монтаж през целия период на експлоатация, но се монтира директно в камината, която се продава с нея в комплекта.

Декоративна бариера
Най-простият вид декоративна бариера

Продуктите могат да бъдат стандартни (стационарни) или сгъваеми. Последният вариант предвижда инсталирането му изключително в процеса на изгаряне на камината. След като огнището се изгаси и охлади, може да се отстрани и остава само метална или ковано желязна рамка. Този продукт няма капан, но служи само като декоративна добавка, не може да предпази детето от изгаряне.

Що се отнася до екрани от композитен тип, те също са от два типа: разединени и комбинирани.

  1. В първия случай, дизайнът е набор от клапи, които не са свързани помежду си. Те са закрепени към специална опора и могат да се предпазят от искри, които излитат от камината камина.
  2. От своя страна, фугата за сглобяване е сглобена с шарнирни панти и действа като компактна конструкция, която може да бъде премахната, когато няма нужда от нея.

Що се отнася до материалите за производство на защитни екрани, това може да бъде DSP (циментова замазка), метална мрежа, дърво и много други.

Често е възможно да се намерят продукти, направени от метална мрежа с плитка клетка. Този материал е доста практичен, тъй като има увеличен показател за устойчивост на огън. Ето защо оградата се намира в най-близката близост до печките.

Домашна бариера от дърво
Домашна дървена бариера

Производителите предлагат продукти от топлоустойчиво стъкло. Заедно с тях камините стават още по-интересни и безопасни. Има обаче екрани, които не са толкова безопасни, те са изработени от дърво или плат, импрегнирани с разтвор, който намалява нивото на запалване. Поставете ги в специална рамка и ако оградата не се използва, продуктите могат да бъдат извадени от камината.

Произвеждат се със собствени ръце



Ако не беше възможно да се вдигне оградата за камината от децата, която да се вмества във вътрешността колкото е възможно, тя може да бъде направена със собствените си ръце. За самопроизводството е по-добре да изберете вградената структура. Такъв продукт ще има надеждно закрепване, което гарантира безопасността и стабилността.

За производството са необходими следните материали:

  • Тухла за изграждане на основата.
  • Метален ъгъл за водачи.
  • Декоративна решетка за екрана.
  • Фиксиращи материали, устойчиви на огън.

Капитално строителство може да се използва за ограда на печката във вана или камина. На първо място, необходимо е да се изготви чертеж на бъдещия продукт. Това трябва да се направи в пълен мащаб, което ще ни позволи да изразходваме материала в бъдеще и да го намалим.

След това е необходимо да маркирате района около пещта, където ще бъде издигнат защитният екран. На следващия етап тази зона се освобождава от подовата настилка, която не е устойчива на огън и може да се запали. След това е необходимо да направите тухлена зидария (за циментова замазка) и да построите бордюр или да направите дървена рамка. Височината на продукта трябва да бъде приблизително до средата на камината.

Ограда от топлоустойчиво стъкло
Фехтовка от закалено стъкло

Следващата стъпка е да се монтират ъглите от метала в рамката, след като разтворът изсъхне, те ще трябва да украсят декоративно. Когато подготвителната работа е свършена, и най-накрая състава на фиксиране се е втвърдила, тази рамка е зададена ограда от стъкло (материалът трябва задължително да са устойчиви на високи температури), осигуряването на полимерни вложки.

Заслужава да се отбележи в този момент: няма значение дали използвате плочите за монтаж строителство или друг материал в горната и долната част на пещта трябва да бъде място, или въздух не могат да се движат, което ще намали ефективността на камината.

Някои функции

Ако имате нужда от защита в сауната за фурната, тогава е по-добре да се даде предпочитание на зидария или дърво. Тези материали ще се вписват перфектно в околната среда. Камините са по-подходящи метални продукти, защото те имат по-естетичен външен вид и са по-достъпни за декорация.

Подобни екрани се намират в предната част на печката и могат да бъдат прибрани, както и да заваряват свои собствени елементи в дизайна, използвайки заваръчна или занитваща технология. Що се отнася до видовете гориво в огнището, за които е необходима защита, това са дървесни, биогоривни и електрически модели. Ако къщата има дете и животни, тогава не можете да правите без екран.

Красива фалшива ограда
Оригинален подправен елемент

Огради са под формата на платна или многолистни структури. В зависимост от техническите характеристики и нуждите на конкретно семейство можете да избирате продукти с високо, средно или ниско качество. Те могат да бъдат изработени от DSP, топлоустойчиво стъкло, чугун, метал, дърво и други материали.

Най-успешните комбинации са:

  1. Бронз и месинг.
  2. Мед, стомана и желязо.
  3. Природен камък, например, порцеланови каменинови изделия.
  4. Топлоустойчиво стъкло.

Ако в къщата има камина с отворена камина, работеща върху дърво, тогава е по-добре да се даде предимство на високи продукти, тъй като те имат максимално ниво на защита. За биогорива и електрически конструкции са подходящи и други видове екрани.

Когато къщата има деца и работеща камина, въпросът за безопасността на детето излиза на преден план. Разбира се, можете да изчакате, докато бебето расте, ще стане умно и ще разбере, че огънят е опасен и не изгаряйте камината в продължение на няколко години. Но е по-добре да оборудвате огнището със защитен екран и да не се притеснявате за възможни неволни наранявания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Защитна камина, готови решения и самостоятелно изработениЗащитна камина, готови решения и самостоятелно изработени
» » Какво да изберете ограда за камината от деца и животни
© 2021 BggeHat.com