Защитна камина, готови решения и самостоятелно изработени

Сънувайки сегашната камина в къщата или вече изпълнявайки нейната инсталация, е необходимо да носите червената линия на идеята, че такова устройство прикрива самотна латентна опасност. Жизненият пламък в стаята увеличава вероятността от неконтролиран пожар. Горещите камъни често излизат от пещта до пода.

Някои методи за безопасност включват завършване на подовата настилка с незапалими материали в непосредствена близост до камината. Но такива мерки са безполезни в още два случая. Отопляемите метални предмети, които са близо до камината, стават опасни източници на топлина, а децата, които играят в стаята, рядко осъзнават значението на спазването на правилата за безопасно поведение.

В резултат на тези игри, те могат да получат изгаряния при контакт с нагрети елементи. От действието на камината могат да страдат и домашни любимци. За да можете да оставите устройството да работи за определено време, използвайте специален защитен екран за камината.

Скрий огъня на живо
Затворете опасния огън

вид

Преди подробно описание на този вид защита е необходимо да се отбележи, че огнището на камината не трябва да бъде напълно скрито от наблюдението, иначе нейното присъствие губи значение. Този факт стимулира основните идеи за използването на материали за производството на екрани.

По пътя на инсталацията, те са разделени на вградени такива, които могат да бъдат демонтируеми или интегрални и композитни, разделящи се на комбинирани и несвързани. При фабричното производство на камина той често е завършен с вграден екран. Тя не може да бъде разглобена, без да навреди на облицовката на камината.

Сгъваемите екрани могат да бъдат частично отстранени в края на камината. Те обикновено са декорирани, така че след разкомплектоването им има подправен модел под формата на сита. Не забравяйте, че тези сита имат чисто декоративен характер и не могат да изпълняват функцията за безопасност. Твърдите екрани не се демантират изобщо, те са направени под формата на решетка от топлоустойчив материал.

Кована рамка на решетката
Мрежа с фалшива рамка

Вградените защитни елементи имат един съществен недостатък - те не могат да бъдат заменени от вашите предпочитания. Това означава, че ако стиловете на камината и стаята като цяло не съвпадат, тогава тази дисхармония ще трябва да бъде примирена. Всичко това не се отнася за композитни екрани, които служат като отделен елемент и са инсталирани под формата на щитове около камината. Тук в плана за проектиране се дава свобода на действие, може би дори да се произвежда от собствените ръце.

  • Разделените модели са съставени от няколко щита, които са монтирани близо една до друга.
  • В комбинираните версии тези плоскости са шарнирно свързани, което им позволява да вземат компактна форма и да бъдат временно прибрани за следващата употреба в камината. Такива щитове се сглобяват и демонтират, точно като нормален сгъваем екран.

Можете да разделите екрана на групи в зависимост от използвания материал:

  • Модерното решение е екранното строителство на стъкло на метални щандове. Огнеупорното стъкло при нагряване от едната страна практически не променя температурата на другата му страна. Тази идеална защита не пречи на проучването и надеждно предпазва помещенията и обитателите от всички опасни фактори.
  • Вторият изглед на екрана представлява метална решетка. Тази мрежа има достатъчно малка мрежа, така че да не премине случайно плаващи глоби. Паралелно, той не пречи на наблюдението на пламъка в камината. Металният екран може да бъде вграден. Навън е покрита с решетка от пръти от ковано желязо. Композитните версии са направени от рамкови рамки, в които е поставена решетка.
  • Друг обичаен вид екрани е незапалим материал. Защитната му функция и външен вид са далеч от онези, които се осигуряват от металните и стъклени екрани, но тук може да се види печалба от разходите и простотата в производството.
Оригинална защита
Оригинална защита на камината

независимото производство



С помощта на наличните инструменти не е толкова трудно да си направите защита от ръцете си върху камина, което не се различава от фабричните опции по отношение на екстериора и качеството. Композитните екрани не изискват прикрепване към размерите на камината, така че те се считат за най-лесни. Технологията на проектиране на вграден екран вече е представена под формата на определен алгоритъм.

  • Необходимо е да се изготви чертеж. Тя взема предвид размерите, защото при затворена защита към камината трябва да се осигури въздух. Поради това е необходимо да се организират пропуски над листовете и под листовете.
  • Цялата конструкция ще бъде прикрепена към два пиедестала, разположени от двете страни на прозореца на камината. За да започнат ерекцията, е необходимо да се подготви подово покритие, като се демонтират дървените елементи. Панелите са изложени с облицовъчни тухли използвайки конвенционална циментова суспензия. Въпреки факта, че екранът ще предпазва от повишени температури, за тухли и хоросан тези стойности не надвишават допустимите.
  • Последен камък се издига приблизително до центъра на пещта. Тъй като зидарията се извършва, е необходимо да се вмъкват и монтират метални ъгли от вътрешната страна.
  • Избираме материала въз основа на способности и средства. Независимо от това, което ще се използва, ъглите са надеждна основа за поставяне на екрана.
  • Закрепващите елементи, изпъкнали отпред, могат да бъдат емайлирани с имитация на коване, залепвайки ги за топлоустойчиво лепило.
Естествени мотиви върху коване
Орнаменти с естествени мотиви

Извън екрана могат да бъдат защитени чрез ограда. Тя ще служи като допълнителна защита срещу инфилтрирането на деца или пейзажи за екранната мрежа. Заграждението се сглобява с машина за заваряване. Ако нямате опит за заваряване, използвайте обрат или флакон.

Елементите на оградата са боядисани в черно или златисто. Тези две опции не се препоръчват случайно, те не трябва да се съсредоточават върху себе си, когато наблюдават процеса на изгаряне. Тези два цвята имат подобни качества. Металната решетка трябва да бъде изключително черна.

Мрежи

Специалните екрани за камини се използват широко като екрани. Те са един вид композитни интегрирани екрани. Такива мрежи се предлагат за продажба, но често се поръчват поотделно. Долната линия е, че тяхната рамка може да бъде изпълнена в оригинален стил, да съдържа семеен герб или емблема.

Мултифункционалните решетки са регулируеми по височина, което прави възможно използването им при различни камини, а дизайнът на щорите позволява елементарно отваряне и затваряне на екрана, ако е необходимо. Когато купувате мрежа, е важно да я проверите за щети, тъй като най-малкото нарушение под формата на клетка прави този дефект видим дори и на големи площи.

Голямо внимание се отделя на стил при инсталиране на екрана. Допълнително, на пръв поглед, аксесоар може да повлияе на общата картина на интериора на стаята. Ако оставяте основния защитен елемент непроменен, можете да симулирате няколко посоки в стила на екрана.

  • За стила на високите технологии модел за перфектно прилепване, при който листовете от комбинирания комбиниран екран са изработени от стъкло. Пантите трябва да са възможно най-малки и да бъдат прикрити. Тук има особен минимализъм.
  • Класически стил, разбира се, няма да направи без реколта бижута. За това не е необходимо да кандидатствате фалшиви части. Днес е лесно да се намерят модели от мед, алуминий или месинг.
  • Модерността трябва да бъде представена от плоски фигури: плоски панели, вертикални стелажи, хоризонтални панти. Всичко това се извършва в ярки цветове.

Екрани за камини от стъкло и метал са предназначени не само за защита на дома ви, но и за добавяне на цвят към вашия интериор. Може би затова те се радват на известна популярност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да направите защитен екран за камината със собствените си ръцеКак да направите защитен екран за камината със собствените си ръце
Принципът на биогориватаПринципът на биогоривата
Аксесоари за камина 5 основни атрибутиАксесоари за камина 5 основни атрибути
Какво да изберете ограда за камината от деца и животниКакво да изберете ограда за камината от деца и животни
Как да защитите пода пред камината, какви материали могат да се използватКак да защитите пода пред камината, какви материали могат да се използват
Декоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупиДекоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупи
» » Защитна камина, готови решения и самостоятелно изработени
© 2021 BggeHat.com