Как да направите защитен екран за камината със собствените си ръце

Вече познат на средния потребител е присъствието в къщите на камината, пред която може да седи на облачни есенни вечери с чаша горещ чай. Но за всеки източник на открит огън в стаята е необходимо да се осигури защита, която няма да позволи на отскачаните въглища или искри да организират пожар. Декоративните решетки, произвеждани от съвременната индустрия, рядко се вписват в интериора на къщите и имат стандартни размери и форми. Когато искате нещо необикновено и достъпно само в едно копие, то изходът предлага само един - за да направите защитен екран за камината със собствените си ръце.


Проектиране на защитни екрани


При продажба или в постоянна употреба има няколко вида екрани, които надеждно защитават къщите от пожар. (Виж също: Как да направите електрическа камина със собствените си ръце)



  1. Вградени - такива защитни конструкции се монтират заедно с камината и остават неподвижни и непроменени през цялото време на работа.

  2. Изграден с сгъваем екран - в този случай това е щита е инсталирана само на времето на горене, във всички останали случаи в огнището са подправени само екрани за камини, че без спасители са само декоративни, а не защитната функция.

  3. Комбиниран несвързан екран - тази защита не е свързана заедно и изглежда точно като няколко щита върху стабилни опори, които покриват искри от всички страни.
  4. (Виж също: Как да направите фалшива камина със собствените си ръце)
  5. Комбиниран интегриран екран обикновено се прави върху шарнирни панти, които позволяват, ако не е необходимо, да бъдат сгънати в компактна конструкция и извадени от огнището.


Ковано огнище за камина


Материал на защитните екрани


Днес тя не е прието да се направи щитове, както беше направено в старите дни, когато основният материал, особено за не много богати хора, когато парче добър желязо да поиска повече пари и най-вече за защита от искри разширяване използва суров дървен материал, който бе заменен периодично.

Днес за защитните екрани могат да се използват следните материали:



  • метално фино окото - устойчива на температурни промени и отопление, поради което може да бъде в непосредствена близост до източника;
  • (Виж също: Как да направите автоматична камина)
  • стъклен екран за камина - е особено популярен в модерния дизайн на помещения, ще се впише в почти всеки интериор и ще изглежда страхотно на фона на огън или изгаснала камина.

  • За да направите екран за камината със собствените си ръце е възможно и от незапалима тъкан, опъната върху рамка, но този метод е изключително непрактичен и ненадежден.


Изградете защитата си сами


С цел бързо събиране на необходимата защита в къщата от разпространението на искри, първо е необходимо да се определи неговият модел и да се складират материалите, необходими за производството. Нека напълно разберем как може да се направи това. (Виж също: Мини камина със собствени ръце)


Производство на вграден камина


За този дизайн на защитната решетка ще ви трябва:



  • тухла - основата на бъдещата структура е събрана от нея;

  • декоративна противопожарна решетка - ще стане основата за защита от искри;

  • топлоустойчив материал - е необходим като основен елемент от дизайна на защитния екран;

  • Метален ъгъл - ще служи като водачи.


Екран, защитен за камината от деца

За начало свободното пространство се изчиства пред камината, което ще бъде заето от самостоятелно направен защитен екран за камината. Ако подовият материал е запалим, тогава обикновено е необходимо да го извадите. Тази работа може да се извърши независимо, без да се включват външни организации и служители. След като горивната повърхност на пода е отстранена, е необходимо да се защити пространството пред огнището от огъня, най-лесно е да се направи, като се тури тухли върху циментова замазка. В резултат на това се оказва както надеждно, така и стриктно.

Когато цялото пространство пред камината е покрито с тухлена зидария, можете да започнете да направите самия защитен екран. Препоръчително е да направите схематичен скиц, преди да сглобите, за да не се объркате по-късно. В местата за монтаж на лагерни опори за екрани от тухли се поставят стойки с височина 35-50 сантиметра, така че да достигат до средата на пещта. В облицовката е необходимо да се вградят ъглите на лагерите, върху които ще бъде фиксирана цялата декоративна част на екрана.



Когато таблиците за подпомагане вече са достатъчно сухи може да започне независим екран механизъм за това носещи стоманени ъгли захванат придобит отделно стилизирани древни времена, защитният материал се фиксира между него и опорната конструкция на чрез топлоустойчиви полимерни вложки. В този случай полимерните компоненти на конструкцията са проектирани да не деформират, например, топлоустойчиво стъкло върху металната рамка. (Виж също: Кухнята на Буглерън собствените си ръце)

Точките за фиксиране на ботушите могат да бъдат украсени с метални приложения, които имат специални жлебове за монтиране върху капачките на болтовете, предоставени от GOST, или можете да ги оставяте видимо пред хром. Поцинковани болтове ще изглеждат страхотно в модерен интериор.

Материал за екран с камина

Ако термоустойчиво стъкло или нямат място за закупуване на книгата, че има смисъл да се направи вградена декоративна решетка и от вътрешната страна на нейната привързаност към предвижда монтирането на защитен екран. Най-практичният притежателя на този тип дизайн са болтовете, които са монтирани вътре гайката, и щита се закрепва в горната част на ядки на така наречените белите вълнички на повърхността, което е една от разновидностите на ядки.

Самият декоративен екран за камината за даване на антуража е покрит с черна или бронзова боя, върху която няма да се забелязва, ако дизайна прегрее и потъмнее.


Производство на композитен защитен екран


За производството на този вид защита можете да използвате материали, които лесно се купуват в магазините за сгради:



  • стоманен ъгъл и тръба - за изработване на рамката на бъдещия дизайн;

  • Топлоустойчив материал - основата на защитния екран;

  • аксесоари за закрепване;

  • строителни бримки - за производство на разтопен защитен екран.


Започнете производството на преносим защитен екран от неговата рисунка. Не е необходимо да се определят точните размери на бъдещия дизайн, но е необходимо да се дефинира подробно как ще изглежда като самия екран и как отделните му части ще бъдат прикрепени един към друг. Най-лесният начин за производство на преносим защитен екран ще бъде, ако не се занимавате с комбинирането на отделни части в един дизайн, а просто ги съхранявате и инсталирате отделно. Необходимо е също така да се осигури надеждна поддръжка на екраните, така че неволното докосване да не доведе до преобръщане. За надеждно задържане на защитния екран неговата опора може да бъде направена от метален лист, който трябва да бъде здраво закрепен към главната рамка.

Прост екран за камината

За избор на основната носеща конструкция за поддържане на негорим материал преди огнището на камината докато горенето може да се използва като проста конструкция като конвенционална стоманена тръба с напречна лента, и по-сложна рамка структура.

В случай на използване на най-простият дизайн на рамката, той е направен от две парчета стоманена тръба, свързани във формата на буквата "Т". Вертикалната секция е с такава дължина, че когато е монтирана близо до камината, тя ще покрие най-малко 70 пожари на височина. Долният край е фиксиран към стойката, предотвратявайки люлеене и падане, към горната част е прикрепена хоризонтална лента, върху която ще се фиксира защитният екран. Ако като защитен екран се използва незапалим плат, товарът трябва да бъде фиксиран в долната му част, така че да не се развива в течението.

Ако камината е защитена от екран, можете безопасно да седите пред нея, като си спомняте периодично да добавяте гориво към нея. Това е така, защото екранът за височината не се припокрива напълно с пещта, в противен случай ще бъде неудобно постоянното обновяване на горивото и разбъркването на въглищата за пълно изгаряне. След охлаждане на камината в случай на сглобяеми екрани, те могат да бъдат отстранени в килера и те няма да развалят външния вид на стаята. Но по време на последващата инсталация е целесъобразно да се провери целостта на защитния материал и отсъствието на отвори върху него, през които могат да възникнат нагряващи искри, които могат да доведат до увреждане на имущество или пожар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Инсталиране на камина със собствените си ръцеИнсталиране на камина със собствените си ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Защитна камина, готови решения и самостоятелно изработениЗащитна камина, готови решения и самостоятелно изработени
Аксесоари за камина 5 основни атрибутиАксесоари за камина 5 основни атрибути
Какво да изберете ограда за камината от деца и животниКакво да изберете ограда за камината от деца и животни
» » Как да направите защитен екран за камината със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com