Как да направите био камина със собствените си ръце

Ако вярвате в психолозите, тогава една от най-успокояващите практики наблюдава огъня. И наистина много от нас са готови да прекарат часове, седнали до огъня или камината, да гледат пламтящите пламъци и да се наслаждават на меката топлина и комфорт. За да можете да гледате непрекъснато огъня, трябва да имате камина в къщата. Една истинска инсталация с комин е трудна за построяване, скъпа и понякога невъзможна, но през 21 век това не е проблем - в крайна сметка имаше био-камини.

Био камина (ekokamin) - това е една и съща камина, ако разгледате инсталирането на функциите. Той може да отоплява помещението (не прекалено много, но все още) и е отличен интериор в интериора. Такива камини от ново поколение имат редица значителни предимства: (Виж също: Как да направите изкуствена камина със собствените си ръце)



  • Те могат да бъдат с различни форми и видове, малки и големи.

  • Biofireplaces работят без дърва за огрев. За да се запали пламъкът, се изисква само специално биогориво, което не образува дим, изгаря и мирис.

  • По този начин, за камина не е необходим нито комин, нито вентилационна система. Бихте могли да си купите или изградите сами био-камина без разрешение на пожарната или газовата услуга (какъвто е случаят с конвенционалните или газовите камини).

  • Био камината е екологичен елемент на интериора. Дори при изгарянето на биогорива не се образуват вредни вещества, които могат да навредят на човешкото здраве - само вода и малко въглероден диоксид.
  • (Виж също: Карта на сайта)
  • Също така биогоривата са изключително лесни за използване: тези, които работят с конвенционални горелки и тези, които изискват блок за гориво с клапан за регулиране на интензивността на пламъка, включване и изключване.


Biofireplaces могат лесно да бъдат намерени за продажба в съответните магазини: малки, големи, както и подови и висящи, както и мини-камини на маси. Моделите са за всеки вкус и чанта. Ако обаче не планирате в близко бъдеще покупка от този вид или просто искате да оборудвате къщата със свои собствени ресурси - т.е. различни варианти, с които можете да направите био камина за апартамент със собствени ръце.

био-камина за апартамент със собствени ръце


Как да направите пода bio камина


Подовите био-камини са предназначени за монтаж на пода на апартамент или на улицата. Такива настройки могат да бъдат под формата на правоъгълник, квадрат, купа, висок кабинет и т.н. Подовите био-камини могат да бъдат както стационарни, така и подвижни. Тъй като материалите за производството на подови биогорива могат да бъдат използвани като керамика или камък, както и дърво, пластмаса, гипсокартон. Основното е, че отоплителният блок е направен от метал, а огънят не докосва никакви пожарогасителни елементи от био-камината или интериора. (Виж също: Принципът на биогоривата)

Производството на подова био-камина ще се извършва на няколко етапа:


Етап 0. Подготовка на материали.


За изграждането на камина ще е необходимо:



  • гипсокартон (лист);

  • топлоизолационен материал (2 квадратни метра);

  • плочки (малко повече от 2 квадратни метра) и лепило за него;

  • метален профил (около 8-9 метра);

  • най-малко 100 винта и винтове;

  • 2 кг варов разтвор;

  • камъни за био камина или друг декор за огнището;

  • отоплителен блок.


Стъпка 1.


Създайте скица или чертеж. За да направите това, е необходимо да решите какво ще бъде био камината в резултат: ъгъл, стена, разположен в центъра на стаята. След това можете да продължите към рамката. Правим оформлението на бъдещата камина на пода и стената. Рамката е сглобена от метален профил (ще са необходими винтове).


Стъпка 2.


Взимаме гипсокартон и винтове, така че рамката да се оформя по такъв начин, че всяка стена да е двуслойна (там ще бъде поставена стъклена вата или друг топлоизолационен материал).


Стъпка 3.


Когато рамката е готова и обвита, можете да пристъпите към облицовката. За да направите това, вземете избраният материал (например, теракот) и внимателно я разпространява според предпочитанията си (можете да направите монотонен Биокамини, можете да си купите плочки с различни цветове и да направи интересни модели). След това шевовете се търкат и изсушават. След това можете да ги избършете с влажна кърпа и след това да изсъхне. (Виж също: Печка с диван)


Стъпка 4.


Най-приятното е да поставите отоплителен блок в ниша. Можете да го купите в магазина или да го направите сами.


Как да направите камина настолна




Детска био камина е инсталация, предназначена да работи на различни повърхности на мебели (например на рафтове, маси и др.). Надписите за настолни биоапарати обикновено са малки (като нощна лампа или ваза), те могат да се преместват от място на място.

За да направите био-камина със собствени ръце, е необходимо да направите редица лесни действия.


Стъпка 0. Придобиване на необходимите материали.


Ще се изискват следните материали:



  • метална кутия;

  • метална мрежа (подходяща както за строителство, така и за барбекю);

  • силиконов уплътнител;

  • декоративни елементи за огнището (топлоустойчиви);

  • специално биогориво (закупено в специални магазини);

  • стъкло (например от фото рамки) с малък формат;

  • дантела за фитил.


Стъпка 1.


Първото нещо, което трябва да направите, е да построите стъклена кутия (това ще бъде защитен екран за био камина). Стъклото трябва да бъде нарязано на желаната форма с резачка за стъкло (във формата на метална кутия). В ставата ще се изисква уплътнител (залейте времето за деня). Остатъците от уплътнителя трябва да се почистят с острие. (Виж също: Камина със собствени ръце в апартамента)


Стъпка 2.


Отоплителният блок също е направен самостоятелно - от метална кутия (по-добре, ако е правилната форма). Трябва да се има предвид, че тъй като стъклото не е огнеупорно, необходимо е да се осигури достатъчно разстояние между тях и огъня. Така че кутията трябва да е сравнително голяма.


Стъпка 3.


Вземаме метална мрежа и изрязваме необходимата форма.


Стъпка 4.


Изсипваме биогориво в металния контейнер (по-добре е да се използва неръждаема стомана, но в никакъв случай пластмаса!). Инсталирайте контейнера в кутия и го затворете с мрежа.


Стъпка 5.


За да се даде на био-камина по-естетичен външен вид, мрежата е напълно изложена с декоративни камъни или трупи. Това също така ще позволи на топлината да се разпространява по-равномерно.


Стъпка 6.


Има само едно нещо - поставете дантела (фитил) в буркана и го поставете на огън. Сега знаете отговора на въпроса, как да си направите био камина от себе си!

как да направите био камина със собствените си ръце


Важно е да знаете


За да се направи инсталацията в съответствие с всички правила, е необходимо да се знае как работи био-камината, какви са изискванията за нейното производство:



  • Био-камината е обект на интериор с повишена опасност от пожар, тъй като е източник на открит огън. За да се сведе до минимум рискът от случайно запалване в стаята, е необходимо между пламъка и горната стена на огнището. Изключително важно е тази повърхност да е изработена от топлоустойчиви материали (стомана, плочки, камък).

  • Не боядисвайте фокуса на био камината - под въздействието на високите температури, боята може също толкова лесно да се отлепи и да се запали.

  • Що се отнася до долната част на огнището, то също трябва да бъде направено от материали, които не могат да се запалят. Материалът трябва да е твърд и дори така, че нагревателният елемент да не се преобърне.

  • Между огъня и стените на огнището трябва да бъде най-малко 15 сантиметра.

  • Необходимо е също така да се гарантира безопасността на децата и животните, които могат да се приближат до био камина по време на експлоатацията и да се изгорят. Това може да бъде предотвратено чрез покриване на пламъка с огнеупорно стъкло.

  • Внимателно подхождайте на избор на декоративни елементи за камина. Тъй като огнището е много горещо по време на работа, е необходимо всички декор да бъде огнеупорен. Така например, в продажбата е много надеждни керамични трупи и разнообразие от камъни (черно и бяло, ярко синьо и зелено, мат, гланц, текстура, прозрачни, както и много други).


Ако следвате инструкциите ясно, лесно можете лесно да направите bio камина. Разбира се, това няма да бъде автоматична био камина, която работи на дистанционното управление, но ще ви зарадва с топлина от много години!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове каминиВидове камини
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Принципът на биогориватаПринципът на биогоривата
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
» » Как да направите био камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com