Принципът на биогоривата

Biofireplaces са модерни инсталации, които ви позволяват да се наслаждавате на огъня на всеки апартамент без да се налага да построите комин и специална вентилационна система. Как може да се случи, че има огън, но няма дим? Нека се опитаме да разберем.

Монтажът на био-камини е коренно различен от класическите камини с комин, който им позволява да бъдат произведени в различни варианти. Така например, био-камината е не само на открито, но също така е спряна, настолна и вградена. Въпреки това, независимо от вида, всички био-камини имат подобен дизайн. (Виж също: Какъв вид камини за дачата са)

Модерна био камина


Инсталация за биофилеплани


Всяка био-камина се състои от няколко основни елемента, без които тя не може да работи - това е горелка (или друг отоплителен блок), тяло и различни декоративни аксесоари, които се закупуват по желание на клиента.



  • Отоплителният блок. В най-простите модели на био-камини е обикновена горелка. Тези устройства обаче имат редица недостатъци - например липсата на регулиране на силата на пламъка и невъзможността за преждевременно изгасване (не се препоръчва да оставяте гориво в горелката, но не може да се излее). По-внимателни отоплителни блокове са резервоарите за гориво. Те имат специална фиксатор, който може да се използва за регулиране на интензивността на пламъка. Тя също може да изгори огъня. Всички отоплителни блокове са изработени от метал (най-често от неръждаема стомана). Важно е стоманата да е достатъчно дебела - това ще позволи на устройството да бъде по-трайно, надеждно и издръжливо. Ако стените са тънки, има възможност за деформация на резервоара, когато е изложен на високи температури.

  • Корпус от био камина. Хъл форма зависи от общите биокамини стил. Например, има биокамини кръгли, квадратни, продълговати и къдрава или стил холна маса, етажерки, полилей. Има няколко основни типа корпус. Открит камерата позволява да се наслаждавате на пламъците от всички страни. Запечатана камерата в действителност не е напълно затворен - от една страна (отпред) има подава кислород, необходимо за поддържане на пламъка. Стените био-камини могат да бъдат под формата на рафтове. Те изглеждат много необичайно и е структура, която може да бъде затворен в единия, а от всички страни. Настолните био-камини могат да бъдат под формата на стъкло. Това е много малки биокамини (от истинските очила за вази или малки лампи), могат лесно да бъдат пуснати на бюро или на нощното шкафче, рафт, скрин, перваза на прозореца, и т.н.
  • (Виж също: Камини с пара)
  • Декоративни елементи. Както био камини декорации с помощта на специални огнеупорни аксесоари, богат избор от която се представя във всеки специализиран магазин. Много популярни, например, най-различни камъни за горелката те могат да бъдат черно-бели, матови и лъскави, "шоколад", прозрачен, светъл и ярък, голям и много малък. Благодарение на топлината от камъните биокамини разпределя много по-равномерно. Също така често закупуване керамични изделия във вид на заготовки, които са особено добре разглеждали в пещта на класическата Биокамини. За да инсталирате изглеждаше по-живописен, а често купуват тези аксесоари Камини: щипки, покер, кована решетка. С този антураж незапознат посетител може да не предполагам, че камина работи без дърва и комин.


Biofireplaces може да има различен капацитет и следователно в процеса на селекция този фактор трябва да се вземе предвид. Ако избирате настройка за малка стая (10 квадратни метра), тогава ще бъде достатъчно мощност от не повече от 1500 вата (можете да си купите мини био камина). Но огромните размери на повече от 60 квадратни метра. метри трябва да бъдат снабдени с био-камина, чийто капацитет е най-малко 3 хиляди вата.


Осигуряване на безопасното използване на биогоривата




За да бъде био-камината напълно безопасна за хората, инсталацията е направена в съответствие с редица изисквания: (Виж също: Видове камини)



  • Използвайте само топлинно устойчиви структурни елементи при производството на биогорива.

  • Блокът, в който се получава изгаряне на гориво, е направен от неръждаема стомана с плътни стени.

  • В някои модели дъното на камината е снабдено с допълнителни палети.

  • Клапата осигурява възможност за регулиране на силата на пламъка.

  • Дефлекторът позволява да се регулира посоката на вкарване на горещия въздух в помещението от инсталацията.

  • Стъклен щит, врата или екран предпазват интериорните елементи, както и хората от случайния контакт с пламъци. Също така, стъклото не позволява влизането в био-камина.

  • Биоаминовият портал винаги трябва да бъде направен от твърди и устойчиви материали, които имат устойчиви на топлина характеристики.
  • (Виж също: Симулация на камината със собствените си ръце)
  • Ако камината е стъкло, краищата й трябва да бъдат заоблени.


Всичко това е необходимо, за да се гарантира, че мебелите и повърхностите на помещението (например тапети, подови настилки или тавани) не се подлагат на топлина и не влизат в контакт с огъня.

Принципът на биогоривата


Принцип на действие на био-камина: правила за работа


В момента биогоривата са най-благоприятните за околната среда инсталации, които могат да отопляват стаята. Каквото и да е вид био-камина, тя ще създаде уютна атмосфера в стаята. Все пак не бива да се забравя, че био-камината съдържа запалимо вещество (биоетанол), което лесно се запалва. За да бъде заниманието около био-камината напълно безопасно за хората, е необходимо да спазвате правилата за експлоатация на този тип инсталация:



  • След закупуването на камината е необходимо да я поставите правилно в стаята. Така например, не можете да използвате детска камина като пода и под, като стена. Освен това всеки тип био-камина има редица характеристики, които трябва да се имат предвид по време на монтажа. Най-безопасно е да поставите био-камина на стена на височина около 1,5 метра от пода. Следвайки тази препоръка, винаги ще можете да наблюдавате работата на инсталацията. Ако био камината е на пода, тогава като предпазна мярка можете да си купите специални огради за нея (особено ако къщата има животни или деца).
  • (Виж също: Камина в страната със собствени ръце)
  • В допълнение към правилното място на камината в стаята, трябва да обърнете внимание на инсталацията. За подови и стенни конструкции е много важно повърхността (подът или стената) да е възможно най-гладка и гладка. Само в този случай инсталацията ще остане стабилна, не настрани. Ако моделът за биофилеплан има допълнителен топлинен щит, то трябва да се постави между повърхността и инсталацията.

  • При пълнене на купата на горелката с горивна течност трябва да се има предвид, че биоетанолът трябва да заема не повече от една трета от капацитета. Само в този случай няма да има излишък от гориво.

  • Процесът на запалване на отоплителния блок на камината се осъществява с помощта на специален аксесоар - запалки на дълга дръжка. Той ви позволява да стоите далеч от инсталацията по време на запалването и по този начин да избегнете изгаряния. Не се приближавайте твърде близо до био камината и се накланяйте напред, тъй като има малък шанс за мигане в зоната на горелката. Също така, на децата не трябва да се позволява да използват био-камина при отсъствие на възрастни.

  • Не съхранявайте гориво за био-камина при температура над стайната температура, дори ако биоетанолът е с най-високо качество.

  • Ако има такава възможност, не изключвайте био-камината преди изгарянето на горивната част. Това е мярка за безопасност, която ще избегне изпарението от биоетанол.

  • Преди да започнете да отстранявате остатъците от гориво, трябва да изчакате пълното охлаждане на камината.

  • Ако при работата на камината се появи неприятна миризма, е необходимо да проверите дали декоративните елементи на инсталацията докосват пламъка. След това незабавно проветрете помещението.

  • И, разбира се, не трябва да докосвате био-камината по време на работа.


Тези съвети и препоръки ще Ви помогнат правилно и безопасно да използвате био камината във вашия апартамент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Вградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебелиВградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебели
Ъглова био камина, нейното достойнство и използване в интериораЪглова био камина, нейното достойнство и използване в интериора
Видове каминиВидове камини
Биогориво за видове камини, свойства, характеристики, плюсове и минусиБиогориво за видове камини, свойства, характеристики, плюсове и минуси
Стенни каминиСтенни камини
Стандартно декориране на биогорива на бенчмаркаСтандартно декориране на биогорива на бенчмарка
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
» » Принципът на биогоривата
© 2021 BggeHat.com