Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора

В наше време, за да украсите апартамент, можете да използвате разнообразие от декоративни елементи, много от които напоследък не бяха достъпни за нас. Например, като основен акцент в стаята можете да използвате био камина, интересно устройство, съчетаващо естетиката на живия огън, красотата и безопасността в употреба. В тази статия ще говорим за откритите био-камини, най-популярните в своя клас.

Био камина да поставите на пода
Проста конструкция за био-камини за монтаж на пода

Жив огън в апартамента

От древни времена неразделна част от къщите е печка или камина. Освен това, камината е идентифицирана не само с отоплителната система, но и с някои декоративни елементи, може би дори и основната в стаята.

Реален, жив огън винаги привлича окото на човек, очарова го с външния си вид и го затопля с топлината си. Съзерцаването на открит огън успокоява нервите, повишава настроението, позволява да се концентрирате, да мислите.

Въпреки това, инсталирането на пълноценен камина в многоетажна сграда е почти невъзможна задача. Не само камината изисква инженерните мрежи, създаването на пълноправни условия на работа, така че все още имате нужда от разрешение да инсталирате такава система от специални държавни служби. За да го върнете нагоре, работата на тази камина е непрекъсната грижа и внимателно боравене, а по време на изгаряне непрекъснато трябва да изхвърляте дърва за огрев.

Но от всички тези проблеми ще помогне да се остави модерен аналог на камината, наречен био-камина. Тези устройства са лесни за използване, не изискват абсорбатори и комини, могат да бъдат направени във всякакъв размер, с изключение на това, че не могат да изпълняват функцията за отопление на къщата. Малката топлина, освободена от тези устройства, може само да затопли района около био камината.

Био камината може лесно да замести конвенционалното устройство
Етажна версия на био-камина, разположена близо до стената

Налице е разумен въпрос - как функционират биологичните камини, отговорът на който е много прост. Като гориво тези апарати използват биоетанол, алкохол от зеленчукопроизводство, който при изгаряне не отделя дим, искри, сажди и сажди. Ето защо биоаминът не се нуждае от качулка и комин.

Много експерти сравняват работата на камината с изгарянето на свещ, но в допълнение към малко количество въглероден диоксид, екологичната камина също изпуска пара.

Технологията за използване на етилов алкохол за камини е патентована от италианците, които първи излязоха с тази идея. Съвременното гориво за био-камини има префикс "био", което означава, че е безвреден за хората и за околната среда. Това гориво е направено специално за изгаряне в био-камини, монтирани в затворени пространства, които a priori нямат вентилация и комин. Основното изискване за използване на камина в стаята е възможността за издухването му. Свежият въздух насърчава нормалното изгаряне и освежава сухата атмосфера на стаята.

Видове биогорива

Всички биологични камини работят на един и същ принцип и имат едни и същи части, така че те могат да бъдат класифицирани само във вид и местоположение.

Био камина в хола
Настаняването на камина в хола

Понастоящем в домашните магазини може да се намерят:

  • Био-камината е на пода, средна или голяма, монтирана във всяка част на стаята. Местоположението на това мобилно устройство може да се променя с течение на времето.
  • Био-камината е настолна, малка аналогия на версията на пода.
  • Био камина ъглова, специално проектирани в такава форма, че да се поберат в ъгъла на помещението, тъй като това устройство е най-ефективно от гледна точка на спестяване на пространство
  • Био-камината е окачена, закрепена на стената, имаща една плоска страна с приготвени приставки.
  • Вградена био-камина, завършена конструкция, подготвена за монтаж на системата в стена или мебел.


Преносими модели на био-камини: под, десктоп имат основното предимство - мобилност. Стационарните системи: ъглови, висящи са често по-големи и имат по-голяма мощност.

Най-популярна е външната био камина, която е най-гъвкавата опция. Такова устройство може да бъде поставено във всяка добре вентилирана стая и ако е необходимо, да се почисти. Местоположение на машината ви също са свободни да изберат такива, най-важното, че в близост до Био-камината не беше лесно запалими материали, като синтетични тъкани, килими или хартия тапет.

Дизайнерите предлагат различни варианти на био-камини, тъй като принципът на системата не зависи от неговата форма или размери. Най-популярни са външната класика, ekokaminy правоъгълна, квадратна и дори триъгълна форма. Често има подова био-камина с кръгла форма, овална, сферична. По този начин можете лесно да изберете устройство за интериора или да изберете универсална опция.

Оригиналната био-камина във вътрешността на стаята
Оригиналният дизайн на тялото на камината

Свободата на въображението на дизайнерите може да се прояви много, защото по същество устройството му е много проста. Има подова био-камина, маса или ъгъл, на четири части:

  • Основната работна част на ekokamina е горелка, която създава огън. Горелките са направени от огнеупорен метал и са поставени в системата.
  • Гориво се подава към горелката от горивния блок, който може да бъде от отворен или затворен тип. В отворен горивен блок горивото се намира вътре в камината и може да се види с просто око, а горе горе горелката. Затворената система включва съхранение на течност в специален резервоар, откъдето идва към горелката. Трябва да се отбележи, че е възможно да се запълни биогоривата с гориво само в изключено и охладено състояние.
  • Огънят е заобиколен от защитен екран, портал от огнеупорно стъкло. Порталът е предназначен да ни предпази от истински огън. Вътре в портала има допълнителни декоративни елементи за подобряване на визуалния диапазон.
  • Цялата структура е прикрепена към рамка, която има определена форма. Биологичната подова камина може да бъде във всякаква форма, но ъгловите или стените не са толкова разнообразни.

Така се оказва, че устройството е много проста, толкова просто, че това може да бъде направено на ръка, най-важното, за да се изчисли правилните пропорции на резервоара за гориво по отношение на изхода на горелката.

Свойства на еко-стаи

Без съмнение такова необичайно устройство, комбиниращо декоративен компонент и някои функционални, има редица предимства и някои недостатъци.

Външно фоайе във футуристичен стил
Футуристичен дизайн на биогориво за пода

Първо, нека да разгледаме основните предимства на устройството:

  1. Лесно за използване устройство. Както вече казахме, биоаминът не се нуждае от качулка, комин, връзка с канализационната система и в повечето случаи електрическа мрежа. Устройството се доставя сглобено, така че всичко, което трябва да направите, е да го издърпате от кутията, да го зареждате и да го запалите. В бъдеще цялата грижа за устройството ще бъде намалена до отстраняване на прах от него и триене на очилата, за да се възхити по-добре огъня. В същото време, не вярвайте на децата да използват това устройство, най-добре е да позволите на възрастните да го направят.
  2. Елемент за подвижна декорация. Подразделът за подова настилка на биофийлплан, за който разглеждаме a priori, е много мобилен. Той може да бъде пренареден в различни ъгли на стаята, в други стаи, за да вземе със себе си до дачата. Всичко, което е необходимо за пълната работа на устройството, е биогоривото. В редки случаи камините се нуждаят от гнездо, тъй като устройството е оборудвано с дистанционно управление и звуков съпровод. Но розетка - това не е проблем в нашето време.
  3. Пълен декоративен аксесоар. Модерна био-камина може да бъде избрана абсолютно за всеки интериор, било то класически, модерен, ретро или високотехнологичен. Благодарение на универсалните материали като стъкло, желязо, керамика, можете да придадете на устройството всяка форма, външен вид. Можете да стилизирате устройството под стара камина или при обикновена улична пожар, като направите огромна сума. Красивата, отделена био камина в стаята може да се превърне в център на целия интериор.
  4. Безопасно устройство в действие. Био-камината е много по-безопасна от реалния аналог. Да започнем с факта, че пламъкът е защитен портал за огнеупорно стъкло, и течното гориво позволява да се регулира. Така че знаете със сигурност, че няма да излезе от био-камината. Изгарянето на огъня в био камината е гладко, без изблици и падания. Всички устройства са оборудвани със системи за защита срещу падане, повреда, така че дори и при невнимателно боравене с възможността да се отделя гориво от горивния блок е минимално. По време на работата си камината отделя много малко количество въглероден оксид и изобщо няма дим. Все пак, въпреки всички тези аргументи, винаги трябва да се помни, че вътре в екологичната камина има истински, жив огън.
Биокамин под формата на горящ лог
Биокамин под формата на горящ лог

Подобно на всички уреди в света, био-камината има своите недостатъци, които също ще опишем:

  1. Био камината не е отоплителен уред. Създадена е за декоративни цели и работи върху алкохола, био камината не излъчва много топлина, въпреки че ефективността на нейната работа е много висока. Всичко, което това устройство може да направи, е да затопли малко количество въздух около себе си. Купувайки био камина, не трябва да очаквате, че ще се превърне в пълнофункционален уред за отопление на дома или апартамент.
  2. Лекота на инсталиране. Въпреки факта, че да се инсталират подобни устройства в апартамента не се нуждаят от специални условия, някои детайли все още са налице. Преди всичко, в помещението трябва да се монтира вентилация, която осигурява нормалната работа на системата и премахва излишния въглероден диоксид. Размерът на био-камината директно зависи от размера на стаята. В малките стаи не можете да поставяте обемисти устройства.
  3. Ексклузивно гориво. Biofireplaces може да работи само за един вид гориво, на биоетанол. Други течности не могат да се излеят в горивния блок на устройството. И трябва да заредите горивото непосредствено преди да включите машината, което означава, че винаги трябва да имате резервна кутия. Цената на биогоривата е съвсем приемлива, но е налице. В този случай не можете да отидете в гората и да изрежете дърво безплатно.
  4. Цената на устройството. Разпространението на цените на биогоривата е доста широко, но със сигурност може да се каже, че това не е скъпо удоволствие. Освен това е необходимо да се закупят специални аксесоари за биогорива, за да постигнем още по-голям реализъм на процеса, който се случва в него. Ценовият фактор може да се счита за конвенционален недостатък, тъй като много хора могат да си позволят да инсталират биологична камина у дома.

Biofireplaces са уникално отлични декоративни аксесоари, основното предимство на което е истинският огън, тихо пламнал в портала на устройството.

Избирайки био-камина за подови настилки, ще разполагате с невероятно декоративно устройство, което не само ще ви направи щастливи, но ще създадете топлина около вас. Колко е приятно в дълги зимни вечери, за да гледате спокойния пламък на жив огън.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Био камина във вътрешността на хола и другите стаи на къщата, модерен дизайнБио камина във вътрешността на хола и другите стаи на къщата, модерен дизайн
Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлинаИзползването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина
Стенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериораСтенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериора
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
» » Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
© 2021 BggeHat.com