Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина

Съвсем наскоро има био-камини за апартаменти, които могат да се превърнат в оригинален и изключително функционален декор. Буквално преди 10-15 години такава декорация едва ли е стигнала до главата на някого, а сега е сигурна тенденция, непрекъснато се развива и актуализира.

Много хора, след като са научили, че е възможно да се постави био камина в апартамента, определено се възползват от тази възможност и те са напълно разбираеми. Какъв друг достъпен начин можете да поставите в дома си истински, жив огън, който може да се затопли и да се превърне в централен акцент в интериора. Но нека да отидем в ред и да започнем с това как можете да си позволите домашна био камина.

Био камина в хола
Използването на био-камина в хола

Принцип на действие

От древни времена, наличието на истински огън в къщата е идентифицирано със семейния комфорт, топлината и мира. Колко романтично и просто е приятно да гледаш отраженията на пламъка в тъмните, студени вечери, за да се затоплиш от истински огън и спокойно да си починеш.

За съжаление, в един градски апартамент е почти невъзможно да се инсталира обикновена камина, за него е твърде сложно да се изграждат много инженерни мрежи и възли, а експлоатацията при такива условия е проблематична.

Но eko kamin може да бъде напълно инсталиран, тъй като не изисква такъв задълбочен подход. Факт е, че био-камината използва като гориво специална течност на базата на алкохол, биоетанол, който при изгаряне не отделя искри, сажди, въглероден диоксид, сажди. Оказва се, че за такова устройство не се нуждае качулка и комин, добре, и инсталиране на камина в апартамента без комин е лесно.

Малка камина неволно привличаща външен вид
Центърът на вниманието и главният акцент на стаята

Малка, преносима камина за апартамента е лесна за поддръжка и работи и работи според следните принципи:

  • След като сте инсталирали камина с биогориво във вашия дом, трябва да се погрижите за закупуването на това много гориво с еко прикачения файл. Течността, с която се загряват тези устройства, се нарича биоетанол. Той е направен от растителни материали, а в обикновените хора той се нарича екологично чист алкохол. По време на горенето на алкохол почти не отделя въглероден двуокис се изпарява само пара, без искри, сажди и мръсотия, присъщи на дървесина или въглища там, и поради тази причина не се нуждае от комин. За нормална работа, камини без комин, био камини са инсталирани във вентилирана стая. Тъй като за изгарянето на огъня е необходим кислород, а самият огън изсушава въздух, който се решава чрез излъчване.
  • Основното нещо, сърцето на устройството - тази горелка, тя е изработена от специални негорими материали, най-често стомана или керамика. От горивния блок до горелката идва еко-горивото, наречено биоетанол. При изгарянето на горивото от горелката излиза истински огън. За запалване на камината се използват специални запалки, не се препоръчва да се създава пожар в такива устройства с конвенционални кибрити.
  • За да бъде визуалната серия по-приятна, горелката е покрита с декоративни елементи, каменни манекени или реални камъни, поръсени с пясък. Често декоративните модели са боядисани под формата на въглища, дърва за огрев, от които се получава пламък. Много често формулират и звучат съпровождащо, записват звука на огъня по тривиален начин и го губят в записа. С такива ефекти атмосферата става още по-автентична.
Камина с камъни около горелката
Използване на декоративни елементи в камината
  • Самата камина е изработена от силни, незапалими материали: метал, камък, керамика. Порталът, мястото, където гори огънят, обикновено е оформен от огнеупорно стъкло, което предпазва от огъня обкръжаващото пространство на помещението и ви позволява да се наслаждавате на пламъка от различни ъгли. Домашните камини могат да бъдат във всякаква форма, тъй като тук няма специални ограничения. Основната задача е да се изчислят правилно пропорциите, така че горелката да може да функционира нормално, давайки равномерен, стабилен пламък. Струва си да си струва, че био-камината е евтина, но ако не ви харесат опциите, представени в магазините, винаги можете да я събирате от частите сами. Между другото, тъй като цената на тези декоративни елементи е малка, много от тях избират био-камина като подарък за роднини и приятели.

Камина в интериора на различни стаи

Както вече разбрахме, възможността за проветряване на стаята е основният критерий за възможността за инсталиране на биологична камина. Biofireplaces за апартамент могат да бъдат инсталирани във всяка стая, основното е да изберете оптималния форма фактор, който ще ви хареса, и ще се поберат в интериора на стаята. Нека да разгледаме основните помещения на къщата за инсталиране на такова устройство.

Всекидневна

За хол Камината винаги е била и остава най-доброто решение за акцент. Използването на биогорива отлага ръцете ни, тъй като можем да ги използваме по свое усмотрение. Ekokamin може да бъде вградена в основната стена на хола, той може да заеме мястото му в центъра на стаята или на масичката за кафе, тя може да бъде класически форми или в модерен футуристичен дизайн, във всеки случай, това ще бъде основната звезда на вашия интериор.

Вградена био камина в хола
Внимателно построен в стената био камина

Чрез поставянето на биологична камина без комин в хола можете да се насладите в дома си като пожар по всяко време на годината. Трябва да се отбележи, че биогоривата не произвеждат особено топлина, затова едва ли е възможно да се затопли от такава камина, но в този случай нейният декоративен компонент е важен.

Спалнята

Представете си, че био-камината може да бъде поставена в спалнята, за да се подчертае още повече комфорта и топлината на интериора на тази стая. Може ли да е било това преди, разбира се, не.



В същото време био камината в спалнята трябва да се постави правилно, внимателно да се избере място за нея. Наличието на голям брой запалими предмети би трябвало да ви предупреди. Да, пламъкът на камината е защитен от портала, но все пак той трябва да бъде поставен далеч от текстилни завеси, копринени покривки или други синтетични материали.

Био камина във вътрешността на спалнята
Настаняването на камина в спалнята

Друг пункт, който подчертават специалистите, е, че в спалнята можете да заспите, под неприятния облик на жив огън. Разбира се, нищо страшно не трябва да се случва, но е по-добре да се въздържат от такива експерименти в градски апартамент.

Поставете био-камината в спалнята или не, зависи от вас, разбира се. Ако има подходящо място, тогава защо да не разреждате стандартния интериор с оригиналното нещо.

кухня

Съвременните кухни често имат скромни размери, така че излишните домакински уреди, декорните предмети и принадлежностите тук са безполезни. В същото време е напълно възможно да поставите подвижна камина в тази стая, ако предпочитате десктоп опция. Малък огън на масата ще бъде залог на добре прекарана вечеря със семейството, може да носи празнично настроение или романтика. В допълнение, има камина с жив огън без комин в настолна версия евтина, много от нас могат лесно да си го позволят.

Настаняването в кухнята на малка био камина
Разположението на малка кухня в кухнята

Можете да определите устройството в други стаи, например отлична опция за настолно устройство ще бъде инсталирането на работния плот в домашния офис. Пожар на живо на масата ще ви позволи да се съсредоточите върху задачите, спокойно да намерите решение за различни проблеми. Работата в такава среда ще бъде неизразимо удобна.

Ако е възможно, можете да поставите био камина в банята и да се насладите на ваните под пукнатините на дърва за огрев с оглед на истинския огън.

Правила за инсталиране

Както вече разбрахте, екологични камини, био камини, могат да бъдат инсталирани в почти всяка стая. Съществуват обаче редица изисквания за инсталиране, сред които:

  • Както вече казахме, препоръчително е да поставите преносимата био-камина далеч от запалими материали, например пердета, текстил, хартия, тапети, килими, лакирани мебели. В същото време камината е важен детайл от интериора и затова трябва да застане на най-видно място, така че от всяка точка на стаята да има отличен изглед.
  • Бикаминът се монтира в помещения, където се извършва свободно вентилация. Достъпът до чист въздух ви позволява безопасно да изгаряте биоетанола. В същото време издухването отстранява малко количество въглероден диоксид, което се освобождава a priori по време на горенето, както и овлажнява сухия въздух в помещението. Сух въздух се получава отново поради изгаряне, когато кислородът се превръща в пара. Желателно е стаята да има пълна вентилационна система.
Две малки био-камини на работния плот
Няколко малки био-камини на работния плот
  • Желателно е да инсталирате ekokamina, без да е необходимо да свързвате комуналните мрежи, няма нужда от изход, аспиратор. Достатъчно е да извадите камината от биогоривата от опаковката, да събирате и да бягате. Моля, имайте предвид, че в ръководството за експлоатация производителят дава препоръчителни места за монтаж, както и вдлъбнатини от стени и околните предмети. В този случай вие гарантирате безопасна работа на устройството.
  • За малките стаи се препоръчва закупуване на настолни камини, опции за стена или ъгъл. Компактният размер ще позволи по-хармонично поставяне на такива камини във вътрешността на помещението. Каменна камина може да се постави на всяка подходяща платформа. Това евтино и леснодостъпно устройство може да бъде преместено по-късно във всички части на апартамента.
  • Интересна възможност, отново за малки стаи, може да бъде Вградени био-камини, които могат да бъдат инсталирани в стени или мебели. В много работилници, които произвеждат мебели по поръчка, можете да поръчате био камина като допълнителна опция. При такива проекти, дори и често се мисли за вентилационна система, е инсталиран вентилатор.

Определено нищо сложно в работата на камина върху биогориво в градски апартамент не е и безопасността е елементарна.

достойнство

В допълнение към факта, че био камината е отличен декоративен елемент, предназначен да даде уникалност на интериора на вашата стая и апартамент като цяло, той все още има редица други предимства:

  • Една добра био-камина за отопление уред за апартамент не може да бъде наречена, но тя ще допринесе за отопление на къщата, най-малко добавете топлина към определена стая, той може.
  • В био-камината има истински огън, жив, блестящ, светъл. Без съмнение този елемент на интериора е най-привлекателен.
  • Много експерти казват, че по време на съзерцаването на огъня човек се отпуска. Най-вероятно това спокойствие се полага дори и на генетично ниво, защото стотици години човекът ходи с ръка в ръка. Видът истински огън повишава настроението, подобрява цялостното здраве. Както се случва, никой не може да каже със сигурност, но такива свойства присъстват, е доказан факт.

Ако искате да създадете в дома си интериор, който ви възлюбих, вашето семейство и гости, които ще успокои, тонизира, приложени сили и ще изглежда страхотно, помислете за инсталиране в биокамини апартамент. Жив, истински огън в къщата ще ви помогне да усетите дълбочината на израза "домашно огнище".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Стенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериораСтенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериора
Камини с параКамини с пара
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Стандартно декориране на биогорива на бенчмаркаСтандартно декориране на биогорива на бенчмарка
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
» » Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина
© 2021 BggeHat.com