Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи

Дневната има такава причина, тази стая е основната стая във всяка къща или апартамент, всички членове на семейството, техните приятели и гости се събират тук на свобода. Не за едно десетилетие в залата се опитва да инсталира камини. Тази сграда изглежда особено привлекателна в голяма всекидневна с високи тавани.

Класически интериор на голяма стая
Класически дизайн на голяма стая

Тънкостите на дизайна

В началния етап, когато се извършва само оформянето на хола с камина, трябва да се отбележи, че ако квадратната площ е по-малка от 20-25 метра, по-добре е да се откаже от тази идея, тъй като дизайнът ще заема много място. Трябва да се разбере, че в апартамента, ако не получите необходимата информация, не изграждайте комин и следователно камината няма да бъде инсталирана, особено ако не е последният етаж на жилищна сграда.

В повечето случаи операционни камини се инсталират в къщи, вили или вили. Много е важно инсталацията да се изпълнява в съответствие със стандартите за технически изисквания, така че в бъдеще структурата да не се деформира. Поради това е по-добре да поверите този процес на специалист, майстор печка работник.

Собствениците на апартаменти, ако въпреки това планират да проектират хола с камина, могат да спрат електрически варианти на продукта. В модерния интериор все по-често се срещат био-камини, които работят върху органичната форма на горивото.

Удобно място за почивка
Уютна зона за почивка

В зависимост от основната концепция в дизайна на стаята, декорацията на лицето на продукта може да бъде абсолютно всякакви: мрамор, гранит, плочки, стъкло и много други. За дневната, както и за другите стаи, е много важно всички декоративни елементи да бъдат комбинирани, създавайки обща хармонична картина.

Традиционни дървени камини Идеален за дома в класически стил. Те се използват и в стаи с модерен интериор, като допълват изисканата мазилка, елементи от коване или стъкло. Всекидневна с камина в модерен стил осигурява леки цветове по стените, мебели е по-добре да избирате от естествено дърво, добре лакирани, завеси да виси от качествени естествени материи.

Къде е по-добре да поставите устройството

Много експерти не препоръчват инсталирането на камини в основата на стената, която е обърната към улицата. В този случай определена част от топлината, генерирана от източника, ще бъде абсорбирана. За да се гарантира, че стаята не страда от резки температурни промени, ще е необходимо да се работи върху допълнителна изолация на стени, врати и прозорци. За да направите конструкцията възможно най-сигурна, не я издигнете до стълбите или в коридора.

Голяма стая в спокойни цветове
Тих интериор на голяма стая

По дизайнерски характеристики камините се предлагат в три типа:

  1. pristennye - такива конструкции трябва да се монтират близо до външната или вътрешната стена. Ако в допълнение към камината има различно отопление, няма значение коя стена е поставена. Ако това е единственият източник на топлина, за да се увеличи ефективността, е необходимо да се инсталира камина близо до вътрешната стена. Този тип огнище е подходящ за традиционния дизайн на хола в частна къща.
  2. Вграденият - тази структура може да бъде украсена кухня или малка стая. Преди да инсталирате, определете мястото, където ще бъде инсталирана камината, след което там, за да направите ниша, и монтирайте самия продукт. Този тип планиране ви позволява да спестите място.
  3. островен - тази камина винаги се намира в центъра на хола. Основните предимства на конструкцията са високото ниво на топлинна мощност, съответно стаята е по-добра и се затопля по-бързо. Ще бъде отлична възможност двустранен продукт, позволявайки да се наслаждавате на пламъка отвсякъде.
Използването на ъглова камина в залата
Ъглова камина в залата


Не е последното място в декорацията на интериора на хола с камина в модерен стил, както и подреждането на мебелите, формата и цветовете им. Ако собствениците харесват класиците, те трябва да се придържат към схема, при която всички елементи са подредени така, че всички седнали да се наслаждават на този вид огън.

В повечето случаи собствениците прибягват до паралелното подреждане на мебели: първо поставете диван и срещу него още няколко места. За по-голямо удобство е поставена малка масичка за кафе между всички елементи, например стъкло, върху което можете да поставите чаши и поставите свежи вестници. Този подход се използва за украса на всекидневната, домашния офис.

Широк интериор на голяма зала
Луксозен интериор на голяма зала

Както в класическия интериор, в модерния стил, можете да използвате люлеещи се столове и табуретки под формата на подплатени столове. Що се отнася до цвета на мебелите, по-добре е да изберете този, който се движи в светли тонове и топли цветове. Модерният хол трябва да бъде обзаведен с мебели от правилната, дори класическа форма, с висококачествени материали от светли цветове.

Ако камината се намира в студио тип апартамент, където кухнята е комбинирана с голяма стая, първо трябва да сте доволни от електрическото или био-камината, и второ, не е допустимо да инсталирате телевизора, където е камината. В противен случай тези елементи ще последователно превключват вниманието на хостовете или гостите, които бързо гуми.

вид

Всеки модерен интериор ви позволява да инсталирате камина в хола, особено ако собственикът има голяма селска къща. Но в апартамент също искате да имате отворено огнище или имитация.

За такива хора производителите са разработили няколко вида продукти, благодарение на които е възможно да има камина във вътрешността на дневната, дори и в малка площ. Те се различават не само по цвят и форма, но и по отношение на вида на използваното гориво.

Използвайки стила на Прованс във вътрешността на хола
Интериорът на хола в стила на Прованс
  • Дървото. Представеният вид е автентичен, ако не старомоден. Всекидневната в класически стил с камина на дървото съчетава най-доброто. Такива структури не са само декоративен елемент, но и частично затоплят стаята. За да създадете специална атмосфера районът около камината е оборудван с алея и други неотменими аксесоари, които подчертават цялостната стилистика.
  • Електрическа камина. Представеният тип камина е идеален за обитателите на многоетажни къщи, в които по технически причини не е възможно да се създаде друг вид камина. С такава камина в хола създава собствена атмосфера, където е топла и уютна. Единственият недостатък е липсата на истински огън, но определено количество топлина помага да се затопли стаята. В допълнение, собствениците на апартаменти за хола предлагат оригинални фалшиви камини. Те изпълняват изключително декоративна функция, а в техните портали има свещи, огледала, цветя, фотографии и други интериорни елементи.
  • Био камина. Интериорът на дневната с камина е винаги хипнотизиращ. В интериора, изпълняван в съвременната стилистика, често се използват био-камини. Това е нова тенденция, която ви позволява да се наслаждавате на открит огън в апартамента и в къщата и няма значение кой етаж живеете. Дизайнът предвижда наличието на специални горелки и резервоар, в който се зарежда гориво. Когато гори, няма въглероден моноксид, така че нивото на емисия на вредни вещества в атмосферата е много по-ниско.

Класическият или модерният интериор на хола с камина е правилният подход към дизайна. Този непретенциозен, но претенциозен елемент ще направи стаята наистина уютна и топла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Разрешения за монтиране на тази камина в апартаментаРазрешения за монтиране на тази камина в апартамента
Практиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаиПрактиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаи
Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайнОгърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
» » Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
© 2021 BggeHat.com