Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол

Камината в къщата е мечта за много хора, но не всеки може да я осъзнае, особено ако къщата вече е построена. Много по-лесно за тези, които само обмислят или се опитват да разработят подходящи проекти на къщи с камина, защото в тази ситуация дизайнът ще бъде определен първоначално и следователно ще бъде правилен и качествен. Благодарение на камината е създадена специална уютна атмосфера, приятно е да прекарате много време в стаята, да релаксирате в роднини и приятели.

Боядисана двуетажна къща
Боядисани в модерна къща редактори

Едноетажна опция

Повечето строителни компании предлагат на своите клиенти къща от дървен материал. Изборът на този конкретен материал е оправдан от високата му степен на екологична съвместимост, простотата при работа с материалите и скоростта на изграждане на конструкцията.

Ако клиентът желае да има камина в стаята, тогава създаването на плана трябва да се доближава до конкретна педантичност, да спазва ясно всички правила за пожарна безопасност и съвети на специалисти в строителството, тъй като дървото не е устойчиво на високи температури и

Струва си да се отбележи, че сградата се характеризира със строги, но прости, лаконични линии. Благодарение на това материалите се изразходват по-малко, съответно, бюджетът за строителни нужди е минимален. Особеност е и фактът, че тук е представен проектът на къща с гараж. Тя, от своя страна, е предназначена за две коли, а също има вход към основната стая.

Къща схема с гараж
Едноетажна сграда с гараж

Вътре в дома план е съвсем кратък и удобен. Отличителна черта на оформлението е комбинацията от трапезария, кухня и стая за гости, но всяка зона е проектирана да инсталира шкаф и има малка складова база близо до кухнята.

Естествено, централната част е истинска работна камина. Той е за по-голямо удобство, разположено в зоната за отдих, където в бъдеще ще бъдат монтирани дивани. Освен това планът отбелязва, че стаята има достъп до терасата.

Благодарение на камината собствениците ще могат да намалят значително разходите за общо отопление и всичко това благодарение на факта, че самата сграда се намира в близост до стената, която отделя икономическата зона, т.е. тя не излиза навън.

Проста къща диаграма
Друга проста версия на къщата

Що се отнася до мястото за почивка, всичко тук също е обмислено, а проектът на къщата с камина предвижда три легла (стаи) и една тоалетна (баня с тоалетна). Отделете тези зони един от друг през коридора и благодарение на присъствието в него на изхода за всички стаи, те са изолирани една от друга.

Двуетажна къща

Един от най-популярните проекти на два етажа е къща от газобетон с камина. Характерна особеност на такава конструкция е нейната пряка стилистична връзка с именията на собственици на земя от началото на деветнадесети век. Както можете да разберете, проектът предвижда изграждането на къща на два етажа.

В централната част на първия етаж ще има зала и трапезария, съчетани със стъклена веранда. Що се отнася до останалата част от района, планира се да се планират такива помещения като: кухня, баня, гардероб, тоалетна, фоайе, пране, малка фитнес зала. Ако площта на къщата е впечатляваща, тогава първият етаж се допълва от голяма стая с камина, офис и лоби.

Къщата може да бъде напълно обзаведена на два етажа и построена с таван. Що се отнася до входа, хората ще влязат в стаята през веранда, на която са монтирани декоративни колони.

Опростен дизайн


Вторият етаж е запазен за гости и собственици. Тук, за предпочитане местоположението на две спални, баня и баня, стълби. Също така характерна черта на разглеждания план на къщата е и фактът, че всяка спалня има собствен изход на самостоятелен балкон.

Като се има предвид, че проектът на къщата предвижда наличието на камина, този дизайн не само ще бъде централната декоративна част на целия интериор, но и ще изпълнява определена функция, т.е. затопляне на помещението. Планът описва цялата система на окабеляването, определя местоположението на комина и други технически аспекти.

Къщата е най-добра направете в английски стил или следвайте посоката алпийска хижа, така че камината най-добре ще се побере в цялостния интериор, защото тези стилове на дизайн не могат да бъдат видени без уютен ъгъл с открит пламък, където е толкова приятно да се събирате вечер с цялото семейство.

Правилата за подреждане на хола

Специалистите в областта на дизайна подчертават, че камината може да бъде оборудвана не само с големи къщи или вили. Собствениците на апартамента могат да си позволят този тип строителство, въпреки че е трудно да се реализира такъв проект, в който фокусът ще бъде ефективен.

В този случай електрически камини ще дойдат на помощ, които изглеждат не по-малко зрелищни. Те могат да бъдат разположени в центъра на стаята, да бъдат монтирани в стена или фиксирани към тавана. Отново всичко зависи от размера на стаята и основния стил на дизайна.

Просторна всекидневна с камина
Камина комплекс в просторната всекидневна

Ако оформлението на къщата вече е завършено и пространството за камината в дневната е определено, трябва да разберете и как правилно да подредите мебели и други интериорни и декоративни елементи.

Ако къщата с камина или апартамент не разполага с голяма площ, като например даване или odnushka тип студио, а след това, в идеалния случай, трябва да се създаде център за една от стените, и един до друг е перпендикулярна на страната вече оборудвана с кът за отдих, където два стола, диван и на противоположната телевизия присъстващите. Що се отнася до самите столове, те могат да бъдат насочени както отстрани до огнището, така и от него, което няма да затрупва вече малката стая.

Специалистите в създаването на проекти не препоръчват на клиентите да имат камина близо до стената с прозорец и още повече между тях. Не само, че такъв начин на местонахождение не е практичен, така че скрива и красотата на камината.

В идеалния случай поставете огнището, особено когато работи, близо до стената, която е в съседство със спалнята. С тази подредба цялата топлина, излъчвана от камината, ще се натрупа в стаята, като се затоплят и двете зони.

Ако клиентът е щастлив собственик на голямо и приятелско семейство, той трябва внимателно да обмисли оформлението на мебелите в хола възможно най-добре. С тези въпроси можете да се свържете и с дизайнерите, които ще ви помогнат да създадете отделен план за къща с камина, където ще бъдат посочени местоположенията на някои елементи.

В бъдеще подобен подход ще ви помогне да спестите финансови средства, без да ви позволявате да купувате допълнителни интериорни елементи, няма да позволите да задушите стаята, но всеки член на семейството ще може да определи за себе си уютен ъгъл в близост до откритото огнище.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкцияГотови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция
Как да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръкиКак да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръки
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
» » Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
© 2021 BggeHat.com