Проекти на частни къщи с камина

Проекти на частни къщи с камина

Благодарение на изобретяването на нови строителни материали и методи на работа, дизайна на къщи с камина е придобил нов дъх. Отоплителните системи на частните къщи отдавна се подобряват всяка година. Към днешна дата едно от най-оптималните решения, насочени към пълно отопление на сградата, е използването на централизирано газоснабдяване. В същото време остарели отоплителни съоръжения се използват само като помощни елементи.

къща камина план

Проектиране и оформление на частна къща с камина

Едно от подобните устройства, използвани за затопляне на човешкото обитаване в миналото, е камина. Въпреки това, въпреки сравнително ниската си ефективност, сега подобни устройства често се използват при изграждането на собствени жилища.

Използване на камини за отопление на стаята

Използването на отопление с камина отдавна се превърна в вторичен обект и днес такива конструкции се използват само за предаване на определени стилистики в помещенията. В допълнение, наличието на открит пламък в него осигурява определени условия на комфорт. Всеки от нас обича да гледат езиците на огъня, които се люлеят монотонно в зависимост от потока на въздуха. Този процес ви позволява да се въздържате от ежедневните грижи и да се отпуснете, почивате морално и емоционално.

проект къща камина

Дизайн и интериорен дизайн на вилата с камина

Ето защо в съвременното строителство все по-често съществуват подобни системи, чиято цел не е да затопля жилището, а да му даде по-уютна и мека атмосфера. В този случай инсталирането на камина в домове, оборудвани с газово отопление, има следните предимства:

  • се постига специален комфорт и комфорт на помещението;
  • атмосферата в къщата става по-естетична;
  • Повишава ефективността на основната отоплителна система, поради наличието на допълнителен източник на отопление;
  • избраният интериор става все по-подробен и у дома.

Горепосочените фактори подчертават факта, че използването на камина в частен дом все още е релевантно и има много предимства. обаче разпределение на къщи и вили, оборудвани с камина системи, изискват много по-подробно и подробно проучване, тъй като създаването на подобни структури е сравнително отговорна процедура.

къща с камина

Оформлението на къщата с камина и гараж за две коли

Не е тайна, че източникът на открит огън, който се намира в камината, изисква специални грижи и някои допълнителни операции, насочени към предотвратяване на проникването му дълбоко в хола. Въз основа на изискванията за планиране на противопожарната безопасност на селските къщи с камина се извършва със специални грижи по такъв начин, че да се избегне възможно най-малката възможност за разпространение на пламъка в сградата.

Камина системи

Създаване на камина в собствения си дом е доста трудно и процес отнема време, тъй като, в допълнение към пожарна безопасност, такива устройства и изграждането им има редица функции, които трябва да бъдат разгледани.

камина система

Схемата на отоплителната система в домашната камина

По принцип изграждането на подобни устройства и всички свързани с тях комуникации, които поддържат тяхната пълноценна работа, се основават на следните принципи:

  1. Използвайте само силни огнеупорни материали, които могат да издържат на необичайно високи температури, възникващи при изгарянето на горивото.
  2. Създаване на цялостна система за отстраняване на продуктите от горенето въз основа на естествено течение.
  3. Изграждането на камината изисква разпределяне на значителна част зоно пространство, който ще бъде зает от самото устройство.

    камина схема

    Схемата на камината за самостоятелно изграждане

  4. Изграждането на обект предполага подсилване на основата, тъй като масата му може да достигне няколко тона.
  5. За да се осигури пълно използване на устройството, е необходимо да се използват специални ключалки и решетки, които ограничават въздушния поток вътре в камината и осигуряват безопасното му функциониране.

Изграждането на камина е доста трудоемък и дългосрочен процес, съдържащ много нюанси и характеристики. Използването на такива структури само с декоративна ориентация е неразумен лукс, който могат да си позволят само добре развитите слоеве на населението.

Отопление на печка в дървени къщи

Проекти на дървени къщи от бар, въз основа на използването на камина структури или пещи, изисква много по-задълбочен анализ и разработване на всички детайли, отколкото обекти, изградени с други материали. Подобни характеристики на системата се дължат на факта, че дървесината е силно запалим материал. Въз основа на това може да се заключи, че не само функционалността на системата и нейната практичност зависят от изработването на всички нюанси, но в най-голяма степен и от безопасността. Почти всеки критерий, който определя пълната работа на структурата, претърпява промени.

Къщите, изработени от дървен материал, са оборудвани със специална основа, изработена от тухли или изпълнена с бетон, която може да издържи напълно на масата на камината.

В някои случаи е възможно да се укрепят само лагерните лъчи, но такова решение е малко вероятно да бъде оптимално.

къща с камина

Проектът на дървена къща с камина

За да осигурите защита на дървената повърхност от високите температури, образувани във фурната, използвайте специални филми и грундове, които напълно покриват всички проблемни зони.

Досега проектите за къщи от бара, оборудвани с печка или камина, са достатъчно редки, тъй като такива сгради, макар и по-сложни, все още представляват значителна опасност от пожар. Друг фактор, който играе важна роля при създаването на печка в къща от дървен материал, е нейното разположение.
греди на къща фурна
За да разберете по-точно принципа на инсталиране на подобно устройство, първо трябва да разгледате всички възможни варианти за местоположението на продуктите, съществуващи в съвременното строителство. Към днешна дата най-практичните и функционални са следните варианти на такива структури:

  • предната;
  • ъгъл;
  • отделно стоящи.

В същото време в дървени къщи с фурна местоположението му се избира въз основа на няколко критерия, доминираща роля сред които е наличието на свободно пространство и възможността за допълнителна обработка на дървени повърхности.

Проектиране на частна къща със сауна

Забележителен пример за дървена конструкция, оборудвана с печка, е оформление на обикновена баня. Като правило, този обект трябва да отговаря на всички необходими критерии, сред които качеството на надеждността на устройството и безопасността му не е последната. Къщи, оборудвани със сауна, в повечето случаи има две основни системи за отопление на стаята. Един от тях е основният и затопля цялата жилищна площ на къщата. На свой ред, вторият осигурява отопление само на помещенията на банята, на която е насочена работата му.

Като правило, при проекти на къщи със сауна се използва предният или ъгловият метод за поставяне на отоплителния елемент. В същото време, тя се намира на стената, която директно влиза в контакт с улицата и е изложена на температурата на външната среда. Това устройство осигурява равномерно нагряване на цялата стая в най-кратки срокове.
камина печка схема
Една от най-важните дизайнерски характеристики, присъщи на подобни сгради, е вентилацията, тъй като без подходящ дизайн е малко вероятно да се постигне същата атмосфера, която е необходима в домовете със сауна. Постоянният достъп на кислорода е основен фактор, който стои в основата на процеса на изгаряне. С правилното местоположение на всички входни и изходни дупки, за да се постигнат максималните условия в къща със сауна, няма да бъде много трудно.

Проектиране на камина в къщи с таванско помещение

На свой ред, къща с мансарда имат подобна структура и оформление. Въпреки това, за разлика от банята, те се основават на използването на камина, а не на обикновена фурна. Това решение се дължи на факта, че пристройката или таванското помещение е място, където хората идват да си почиват, удобно разположени с чаша горещо кафе.

мансардна камина

Проект на таванско помещение с камина

На тази основа използването на открит огън, което има камина, е много по-за предпочитане от печката. Освен това в тази ситуация камината играе декоративна роля, а не основния нагревателен елемент на помещението.

В същото време проекти с мансардни жилища, предназначени предимно фронтално разположение на камината, и оформлението му, се извършва директно в средата на стената в непосредствена близост до жилищния сектор, където то ще се вижда от всяка точка на стаята.

Двуетажен къща има свои особености, особено ако самата инсталация за отопление е инсталирана на първо ниво на сградата. При такива условия конструкцията на комина претърпява значителни промени, които стават по-масови и разширени. Това има своите предимства, тъй като увеличаването на дължината на изпускателните тръби дава възможност за подобряване на течението вътре в комина.

отоплителна система

Отоплителна система на частна къща с камина

На свой ред този фактор допринася за постигането на оптимални характеристики на отоплителното тяло, независимо от местоположението му. Двуетажните къщи с камина или печка, разположени на приземния етаж, могат да означават абсолютно всяка инсталация на устройството: като предна част или ъгъл, т.е. самостоятелна версия на системата.

В същото време оптималната площ на стаята, която може да затопли напълно 1 фурна, е 20-25 м², което е доста добър показател. Трябва обаче да се има предвид, че практически е невъзможно да се затопли цялата къща, особено на няколко етажа, с помощта на обикновена камина. Следователно, такива системи се използват в модерния свят, само за да направят интериора завършен и да създадат по-уютна атмосфера в къщата.

заключение

Проектите на къщи с камина могат да бъдат разнообразни и разнообразни. Към днешна дата подобни системи могат да се използват в почти всяка сграда, като се започне от обикновените малка частна къща и завършва с многоетажни сгради с много допълнителни помещения.

Също така трябва да запомните, че не е възможно да се затопли цялата къща с камина или с печката сама. За да се създаде оптимална отоплителна система, е необходимо да се използват фундаментално различни методи за отопление или подобряване на съществуващите системи.

къща камина

Оформлението на малка къща с камина

В същото време на създаването на камина или печка има свои собствени характеристики, които трябва да се спазват постоянно, тъй като тя е от тях в най-голяма степен на надеждност и безопасност на цялата структура, независимо дали тя е независима сграда или къща с таванско помещение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Каменна каминаКаменна камина
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина с водна схема идеален изборКамина с водна схема идеален избор
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
» » Проекти на частни къщи с камина
© 2021 BggeHat.com