Камина с водна схема идеален избор

Необичайни на пръв поглед, но съвсем разбираеми за всеки собственик на системата - камина с водна схема. Ако ние тълкуваме инженерство намерение, а след това в действителност собственик на сградата един вид отоплителна система с батерии, вградени в стената, и се оказва, нагревателя не една или две съседни стаи, както и цялата къща. Такъв рационален дизайн съществува отдавна, още преди изобретяването на радиаторите, които сме свикнали да използваме.

камина с водна схема


Характеристики на устройството за водна риза


Така че, подобни системи за отопление бяха използвани в царска Русия, заимствани от Англия и континентална Европа. В сърцето на дизайна първоначално беше примитивна и много шумна циркулационна помпа, с която беше възможно да се контролира налягането на водата в тръбите. Същият топлообменник често се е провалил в местата на херметичната връзка на тръбите. (Виж също: Водна помпа за отопление)

Днес системата не е нещо, което се е променило, но е концептуално реконструирано. Сега на купувачите се предлага лесен монтаж и поддръжка на пелети с водна верига, която също има декоративна функция на "жив пламък". И ако искате да направите самостоятелно изграждане на отоплителна система въз основа на съществуваща пещ, можете да си купите друга опция под формата на вложки, която на тяхната цена ще бъде с порядък по-висока.



Какво представлява устройство отвътре: система от тръби, свързани към котела при отопление на дърва. Топлинна енергия в места с най-голяма температура - над горивната камера наситена с вода циркулираща вода, навън виждаме само естетическа фасада, често с цифрова имитация на пламък.



Плюсове на камини с водна верига


Често такива пещи са облицовани, за да предпазват стените на камерата от въздействието на високите температури, докато собственикът може да избере водни камини с отворени и затворени контури. Последното, разбира се, е по-безопасно за работа в жилищни помещения, тъй като те са оборудвани с клапан за затваряне на серпентината и избягват прегряването на пещта. (Виж също: Пелетни камини)

водни камини в къщата

Конкретните предимства на модерните водни камини и камини са:



  • Идеална съвместимост с други отоплителни уреди, печки и камини. Възможно е да се свърже готов воден кожух към съществуваща камина, като се прибягва до помощта и изчисленията на специалистите;

  • Не е лоша цена в сравнение със същите електрически камини;

  • Използване на наличния горивен материал - обикновено дърво;

  • Лесна поддръжка, възможност за отопление на всяка стая;

  • Абсолютна естетическа независимост: каналната система, ако желаете, е маскирана и не предизвиква никакъв дисонанс в интериора. Предната част на пещта често е украсена в хубав портал от MDF във всеки избран стил, от модерен до класически;

  • И накрая, най-важното предимство е спестяване на разходите за отопление, вкл. за електроенергия. В края на краищата, всъщност, вие затопляте цялата къща от едно огнище, печелившо преразпределение на топлинната енергия.
  • (Виж също: Отопление с камина у дома)

Контури на камина с водна схема


Несъмнено има и деликатни страни, които не би било нечестно да се предвиди. И така, какъв вид мръсен трик може да има в печката (камина) с нагряване?



  • Въз основа на увеличението на площта топлопредаването намалява, т.е. ефективността се намалява. Това трябва да се има предвид, ако планирате да монтирате веригата към вече завършена пещ - вероятно имате нужда от продължение на основата.





Не винаги е препоръчително да се използват пещи с водна верига в местата на пребиваване със силни зими. По-добре е да обзаведете всяка стая със собствен орех. (Виж също: Отопление на къщата с камина)




  • Работен интензивен процес на обслужване (по-специално, началото на пещта). За да се поддържа необходимия температурен режим в студено време, е необходимо да се поддържа температурата в самата камина, като се изхвърля гориво.


Как се решават проблемите с топлинните загуби и икономията на гориво в такива системи? Често строителите решават да комбинират водна риза с помощта на горещ въздух в комина, т.е. с въздушна отоплителна система. За да получите най-доброто на устройството е, че създателите предлагат вода камина с вградени функции на грил, както и за решаване на проблема с неестетичен вид пещ, неговата маска на прозрачни термоустойчиви екрани с образа на пламък.

водна камина


Безопасна инсталация на инсталацията с термостат


Както сте забелязали, за разлика от по-модерните електрически камини, газови пещи и камини пещ с водна риза не се различават в това ниво на обслужване на автоматизация, което води не само до разходите за труд, но и да увеличи риска от пожар, да изгори. По старомодния начин, топлина е необходимо да се надуе пневматичен амортисьор, но ето, най-сетне, производителите улесняват работата на собствениците на камини и предлагат механични и дори електронен термостат :. (Вижте също: Камини с пара)



  1. Механиката - устройство, което е познато с графика на разделянията на температурата, монтирана отвън към тръбите и измерва температурата в първичния кръг. Когато се достигне критичната лента, специалният пружинен механизъм променя височината на амортисьора. Допълнителната застраховка е медна верига със студена вода - т.нар. хладилна система, охладителна тръба за отопление. Когато се достигне критичното налягане, аварийният затвор се отваря и част от топлата вода ще бъде изпратена до канализационната система.

  2. Електроника - система от сензори - термостати, които покриват и външната температура в помещението. Можете обаче да комбинирате двете системи, така че човек да е отговорен за контрола на налягането и изгарянето в пещта, а другият за комфорта на обитателите на стаята.


Освен това собствениците са задължени редовно да наблюдават снабдяването с вода за тръбите, за да се избегнат въздушните тромби.


Водна схема в тандем с камина


При избора на отоплителна система обърнете внимание на камините на установените марки, например камини Boley, които ви позволяват да се свържете с тях и да обслужвате всякакви контурни системи. Имайте предвид обаче, че комбинацията на водната риза на камината и разпределение на енергия за загряване на вода и конвекция възниква в съотношение 70:30, и обратно, ако първата схема е свързан към метене. За да не предизвикате прекомерно нагряване на тръбите, е необходимо да запалите камината само когато циркулационната помпа е включена и студената вода се подава в тръбите на хладилника.

Ако планирате да монтирате чугунена камина с водна схема, по-добре е да го направите, когато сградата бъде поставена за пръв път, като помислите как да напишете обмена на тръбите и къде да намерите огнището. Трябва да се отбележи, че дървесните пожари може да нямат необходимата топлинна мощност. Така уникално най-добрият тандем ще бъде електрическа камина или газова пещ с водна верига. В този случай синергичният ефект ще продължи да работи и няма да изразходвате толкова много енергия за загряване на цялата къща. Плюс проблемът с автоматизацията е решен: няма трудоемко полагане на дърва за огрев в пещта, а електронните термостати ще направят самата работа за контрол на температурата.

чугунена камина с водна схема


Как да изберем камина с водна верига


И сега въпросът е малък: какво трябва да се има предвид при избора на отоплителна система и кои марки да се доверите? На първо място, изчислете основните индикатори - оформление на помещенията, отопляема площ, консумация на енергия и др. Германските марки като Schmid предлагат камини с акумулиращи системи за събиране на горещ въздух, с изходи за горивни продукти, възможност за завършване на помпи със слънчеви батерии и др.

По отношение на отделна селекция от пещи, със сигурност има привлекателни камини Mantels Invicta, произведени във Франция. Например модел 800 е изработен от чугун с затворена система и стъклена врата. Номиналната мощност е 20 кВт, с ефективност 76, която е подходяща за средни и съседни помещения, дори в автономен режим на работа. Годинските камини предлагат свързване на водна схема с радиатори и са оборудвани със съвременни термостати. С високата димна кутия тези камини са в състояние да поддържат определена температура за дълго време, а външният вид на френската пещ хармонично се вписва във вашия интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни методи на отоплениеМодерни методи на отопление
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Отоплителни пещи с водна веригаОтоплителни пещи с водна верига
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Отоплителна система с естествена циркулацияОтоплителна система с естествена циркулация
Отопление на водатаОтопление на водата
Отоплителна система с принудителна циркулацияОтоплителна система с принудителна циркулация
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Как да изберем помпа за отопление?Как да изберем помпа за отопление?
Дву-тръбна отоплителна система на частна къщаДву-тръбна отоплителна система на частна къща
» » Камина с водна схема идеален избор
© 2021 BggeHat.com