Отоплителни пещи с водна верига

Когато планирате вашата домашна пещ елиминира настаняване в центъра, за да се гарантира отоплението на всички помещения в дома, далечно място ще syret, както и да се стигне до тях, ще бъде лошо топлина. На практика това се проявява в това, че в стаята, в която е поставена пещта, ще бъде доста горещо, а в далечните помещения ще има ниска температура. И колко не готвят печката, където температурата към по-добро няма да се промени много, защото на фона на конвекцията топлината се разпределя неравномерно. Как да действаме в тази ситуация? Например, можете да поставите друга печка или отоплителните пещи с водна схема да се спасят.

Ако сложите друга печка, запалването на грижи, почистване и други работи са се удвоили, а както ние, така мързеливи, за да се напряга всеки ден, по-добре е да се спре върху инсталирането на пещ, бойлер. С помощта на затоплянето на водата топлината на горящата дървесина ще се разпръсне равномерно около къщата по време на пожара. И тръбата, в която се е натрупала енергия, ще се затопли след това. (Виж също: Котли за дървесина с водна верига: описание, обхват)

Свързване на отоплителна пещ с водна схема


Какви са водните пещи?


Пещите за отопление на вода в къщи са универсално решение за частни жилища, което трябва да бъде изцяло затоплено, но в същото време не би било желателно да се харчат пари за отопление. Те са идеално пригодени не само за жилищна сграда, но и за навес, гараж, работилници и други помещения. Обемът и капацитетът (на свой ред, те се определят от обема на помещенията, които се нуждаят от отопление) условно разделят водните пещи на две категории. Това са тези, които предполагат монтирането на фундамент и тези, които могат да бъдат разположени върху главната основа на стаята.



Обърнете внимание: когато фондацията "плава" малко, т.е. се свива, е желателно да се изгради допълнителна основа за пещта. Освен това инсталацията е предпоставка за пещи с тегло над 700 килограма. При инсталиране на отоплителна пещ с водна схема може да се използва отделно или да се монтира в съществуващ газ или друга отоплителна система. Възможно е да се инсталира затворена фурна или камина с водна верига, където можете да изхвърляте дървени трупи, за да задоволите нуждата не само в топлина, но и в естетика. Водните пещи за къщата са изработени от стомана или други топлоустойчиви метали, като в същото време системи, които по-често се поддържат от основата, са изработени от тухли. Понастоящем огромното мнозинство от съвременните пещи не използват резервоар, а вместо това са оборудвани с топлообменници, които отопляват къщата по-продуктивно. Водната печка може да бъде изградена самостоятелно, но това изисква задълбочени познания в областта на отоплението и водните отоплителни системи, но можете също така да закупите готов продукт, който просто трябва да се свържете със системата. По време на монтажа на оборудването се изисква да се монтират термостати, които могат по-ефективно да разпределят топлината чрез определяне на температурата в стаите и намаляване на разхода на гориво.



Такива единици имат системи, които позволяват да регулират потока на топла вода, както се изисква от собственика, като й осигуряват значително количество баня или отоплителна система, кухня и други места, където е необходимо. Единици, които пренасят повече вода за битови нужди, са най-добрият вариант за къщи с периодична експлоатация. Добре е да знаете: Един от недостатъците на пещи за отопление на вода е, че тя включва редовна експлоатация през студения сезон, или за самата система пещ за отопление и водоснабдяване ще изисква допълнително намеса, за да започне своята работа. (Виж също: Пещ за нагряване на вода)

Бойлери за дома


Топлообменници за водни пещи


За да зададете началната отопление пещ с водни процедури инсталиран в топлообменника пещ горивна камера (бобина, регистър, бойлер), както и да е свързан стандартен гореща водна отоплителна система. Такива топлообменници се произвеждат в различни конструкции и са изработени от тръби или листова стомана с дебелина до 5 mm. Бобината трябва да бъде проектирана по такъв начин, че да насърчава максимално нагряване на охлаждащата течност (вода) и достатъчно добра циркулация.

Топлообменници, които са изработени от листова стомана, е по-лесно за производство и лесно за почистване от горивни газове по време на употреба на пещта, но в същото време те имат по-ниско парно пространство, в сравнение с регистрите, които са изработени от тръби.

По принцип тези регистри се изготвят от майстори, специализирани в инсталирането на отопление с вода. С уменията на заваряване е възможно да се направи подобен топлообменник и независимо. Също така можете да подготвите всички необходими елементи и да поверите заваръчните работи на опитен специалист, например от otopimdom.ru, който ви гарантира висококачествен резултат от работата в бързо време. (Виж също: Пещ с бойлер за отопление)

Също като отоплението на къщата можете да използвате отличните немски камина вложки Spartherm, изработени от висококачествена стомана. Те са отлична комбинация от висококачествен и модерен дизайн. Изработват се в пълно съответствие с международните стандарти и са в състояние да задоволят и най-взискателните клиенти. В допълнение, тези горелки използват технологията на вторично зареждане, поради което ефикасността на този уред непрекъснато се увеличава.


Как да се изгради фурна за вода?


Има два начина за изграждане на пещ с водна схема:



  1. Изградете подобна пещ от нулата според размерите на топлообменника.

  2. Инсталирайте намотката в съществуваща фурна.




Избирайки втория вариант, регистърът трябва да бъде изграден в зависимост от размера на камината на съществуващата пещ. И в двата случая е необходимо да се вземе предвид, че вътрешните размери на топлообменник вода риза трябва да бъде най-малко 3-4 см, иначе водата, особено при относително ниска естествена циркулация може да започне да кипи. Ако в отоплителната система се използва циркулационна помпа, водната обвивка може да има дебелина 25-30 мм.

Печка за вода



Препоръчва се във фурната да има топлообменник с дебелина на стената 3-5 mm. Ако се избере по-малка дебелина, възможно е бързо изгаряне, което води до замяна на регистъра и за това ще е необходимо да се разглобява и пече. Наред с други неща, минималната дебелина на стените определя вида твърдо гориво, което ще се използва: при използване на дърва за огрев може да се избере по-малко, при използване на въглища трябва да се направи повече. (Виж също: Пещ Камина Angara Aqua)



За намотка пещ верига вода се нагрява перфектно и за компенсиране на термично разширение на метала по време на нагряването, е необходимо да се остави междина между стената на горивната камера и топлообменник в 0,5-1,5 cm.

Когато пещ с воден бойлер използва регистър от листова стомана, ще бъде достатъчно да се използва пролука от 0,5 м за компенсиране на топлинното разширение.

Ако топлообменникът е направен от тръби, тогава трябва да се остави празно пространство от 1-1,5 см, за да се компенсира термичното разширение, както и по-ефективното загряване на регистъра и възможността за почистване на това пространство. Поради факта, че във времето пространството между тръбите и зад регистъра е запушено с пепел, ефективността на регистъра ще падне. Така че при отоплителните пещи и трябва да се има предвид възможността за отстраняване на плочата за периодично и цялостно почистване на устройството. При отоплителните пещи подобно почистване се извършва с помощта на врата на пещта. (Виж също: Модерни методи на отопление)


Какъв вид циркулация на водата е по-добре с топла вода?


При организиране на отоплението на печката с естествена циркулация на тръбата е необходимо да се инсталира нагряване с максимално възможно отклонение (най-малко 3-5 °). Благодарение на принудителната циркулация ефективността на нагряване може да се увеличи с 20-30%. За тази цел отоплителната система приема въвеждането на циркулационна помпа. В същото време е неразумно да се инсталира нагряването на вода изключително с принудителна циркулация, защото в случай на прекъсване на захранването помпата ще спре да функционира и водата в системата ще се заври. Също така за отопление вили са добре пригодени френски камина вложки Laudel.

Каменна вложка

Тези пещи са изработени от чугун от най-високо качество. Само чугунът е оптималният метал за производството на пещи, тъй като се характеризира с високи свойства на съхранение, както и с оползотворяване на топлината. Продуктите на Laudel използват огнеупорно стъкло, което е устойчиво на температури до 750 градуса по Целзий.

Най-доброто решение за вода пещ става системи и машини със смесен обръщение, в което записват отклонения тръбите, както е в случая с естествена циркулация, но също така снабден с циркулационна помпа: в случай на спиране на тока, системата ще работи с естествена циркулация, а ако електроенергията е включен - с принудително движение.

Вода отопление на домовете по-целесъобразно по отношение на прилагане на енергия гориво от действието на конвенционален котел за твърдо гориво, за изгаряне на енергия гориво едновременно загрява отоплителната среда в отоплителната система, както и стените и пещ димни канали, които могат след това се прехвърля топлина в стаята.

Също така е ефективно да се осигури подгряване на вода в кухненските печки, съчетавайки процеса на готвене с ефективно отопление у дома. Много за отоплението на стаята може да излезе с полски камина вложки Тарнава. Тези продукти имат редица предимства:



  • Пещта е изцяло излят от един елемент и няма връзки или заваръчни шевове.

  • Благодарение на подобрената въздушна завеса на чашата на пещта абсолютно няма сажди.

  • Наличието на доста мощен и надежден болт, плътно затварящ вратата на касетата.

  • Всички външни и вътрешни краища на пещта осигуряват значителна площ на разсейване на топлината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Помпейска печкаПомпейска печка
Фурна с дърва с водна веригаФурна с дърва с водна верига
Аква хангар за печка каминаАква хангар за печка камина
Пещи с водно отоплениеПещи с водно отопление
Отопление на пещ с водна схемаОтопление на пещ с водна схема
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Печки за изгаряне на дърва с водна схемаПечки за изгаряне на дърва с водна схема
Пещи за домаПещи за дома
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Пещ с нагревателПещ с нагревател
» » Отоплителни пещи с водна верига
© 2021 BggeHat.com