Фурна с дърва с водна верига

Поради факта, че сега е построил къщата със значителни размери, в случай на отопление печка ще трябва да се сложи 2 или 3 печка, съответно, консумация на дърво също е доста висока. Във връзка с това е създадена печка за горене на дърва с водна верига. Предимството на този метод за отопление на помещенията е, че дори в случай на тежки студове, е достатъчно вода няколко пъти водна единица. Благодарение на тези отоплителни пещи стаята се загрява между прекъсванията, когато тръбите се охлаждат и затоплят стаята за около 6 часа. Такива котли заедно с пещите имат доста висока ефективност, достигайки до 85%.


Функции на приложението


Водната печка е универсално решение за дачи, които се нуждаят от подходящо отопление. С помощта на активна циркулация на отопляема вода в топлообменни системи няколко стаи се отопляват. Тъй като такива системи за топлообмен, като правило се използват радиатори. Собствениците на пещта за отопление на водата, благодарение на принципа на отоплението на радиатора, могат да затоплят изцяло вилата или вилата. С помощта на нагреватели, снабдени с топлообменник, разходите за дърва за огрев се намаляват значително и стаята се нагрява бързо. (Виж също: Фурна Teplushka)

Ако имате намерение да използвате вода за отопление от печка на дърва, трябва да се има предвид факта, че ако такова отопление единица в екстремни студове а не работи, за много кратък период от време, може да замръзне охлаждащата течност. Когато къщата не е планирана за постоянно пребиваване, експертите препоръчват специални добавки да се излеят в дестилирана вода. Благодарение на такива добавки системата ще бъде защитена от замръзване.

Отопление на вода от дървена печка



Препоръчва се: в допълнение към дестилирана вода, използвайте охладител с ниска степен на замръзване (антифриз).



Благодарение на този тип пещи се осигурява висококачествено отопление, а разходите, свързани с отоплението, се намаляват. Този момент е особено важен за къщи с доста голяма площ. Дори и като се вземат предвид допълнителните разходи, свързани с покупката на радиатори и кранове, закупуването на печка за гореща вода скоро ще се оправдае. След като инсталирате такъв воден обект, собственикът на къщата може да бъде абсолютно сигурен, че къщата му винаги ще бъде топла. (Виж също: Печки за баня)

И за сауна сауна пещи, които, като правило, се използват за парна баня, с обем от 6-16 кубически метра, са отлични. Това устройство е направено от неръждаема стомана, устойчива на топлина, което прави дизайна особено надежден. Това устройство функционира по такъв начин, че въздухът се изсмуква от пода и след това се нагрява с паралелно преминаване през горещите стени на пещта.


Организация на работа и устройство


Работата на печките за вода е съвсем проста. В пещта се извършва изгаряне на дърво, което по това време отделя топлина. По проект пещ вода верига се различава от другите това, че в допълнение към директните помещения отопление чрез въздушно отопление тяло нагрява апарат е снабден с топлообменник. Благодарение на вградения топлообменник е възможно да се затопли водата за отоплителната система.

Пещ с водна схема и топлообменник е направена от чугун или стомана. Тръбите от топлообменника се поставят между външната обвивка и стените на горивната камера, поради което се абсорбира максималното количество топлина. За топлообменника се избира материал с отлична топлопроводимост и не трябва да се излага на корозия, тъй като вътрешната повърхност е в постоянен контакт с течността. Апаратите от стомана са популярни поради факта, че масата на уреда е малко по-ниска в сравнение с отоплителния апарат, изработен от тухли. Печките от стомана не се страхуват от външна физическа активност и остър термичен шок по време на отопление, както и охлаждане. Чугуната, въпреки че се характеризира с голямо тегло, има относително по-дълъг експлоатационен живот - не страда от никакви корозионни процеси и отлично запазва топлината, дори когато горивото вече е изгорено в камината. (Виж също: Камина с водна схема: идеалният избор)

Пещ с водна схема



ВАЖНО: Специалната популярност е спечелена от универсални пещи за изгаряне на дърва с водна схема, която в допълнение към отоплението в стаята позволява готвене на храна на повърхността на готвене на фурната. Плотът се загрява с директен огън от пещта или чрез пълно нагряване на корпуса.



Много модели пещи са направени не със сляпо капаче, а с врата, която е оборудвана с прозрачна вложка от огнеупорно стъкло. Ето защо, лесно можете да наблюдавате играта на огъня върху пукнатини, което затопля външния си вид. За да инсталирате устройството е желателно да поканите специалисти, например от компанията otopimdom.ru, тъй като това е гаранция за висококачествена работа на устройството.


Характеристики на отоплителните тела




Пещи на дърва за огрев се използват от древни времена и техният дизайн непрекъснато се подлага на различни промени. Ефективността на тези единици се смята за доста ниска, защото дървесината е най-лошият енергиен източник за калорично съдържание. Ако една малка къща с помощта на такъв нагревател все още може да затопли помещението, то в жилище с по-голяма площ приложението е разумно само като допълнително отопление. (Виж също: Пещ с бойлер за отопление)

За отопление на корпуса е възможно да се използват и пещи Umka, които се отличават при отопление до 80 кубически метра. Една отметка на дърва за огрев гори за 6-10 часа. Стаята се затопля от минус 10 до плюс 18 градуса по Целзий за 40-50 минути.

С помощта на този нагревател можете да получите много топла вода, както и да приготвите храна. Като гориво, дървесни отпадъци, дървесина, селскостопански продукти, преработващи отпадъци (царевица, слънчоглед и др.) Могат да се използват. Използването на въглища, и по-специално коксът, не е добре дошло.

Отоплителна пещ

За отоплителни помещения с впечатляващ размер, лавалните пещи, произведени от загрижеността на Сърбия Гоша, са отлични. Това устройство е един от най-мощните представители на устройствата за изгаряне на дървесина. Това устройство е изцяло изработено от висококачествен чугун, който има добри топлоустойчиви свойства. По време на производството на продукта се използват профилни отливки, така че, наред с други неща, тази машина за изгаряне на дървесина се характеризира с атрактивен външен вид. (Виж също: Пещи за баня с топлообменник)



Важно е да знаете: специалната полза на горивните единици с водна схема ще бъде, ако те са свързани към система "топъл под", която не изисква топлоносител с висока температура. За да се разпредели равномерно отоплителната среда през отоплителната система, към пещта е свързана циркулационна помпа, която прави летливата работа на пещта за изгаряне на дървесина.



Как да изберем подходящата фурна?


При избора на готварска печка на дърва за дома, е необходимо да се вземат под внимание за основния параметър - капацитет на пещта, е пряко определя от размерите на горивната камера, като по този начин повече гориво побира горелка, неговият капацитет. По правило в паспорта на пещта са посочени три параметъра:



  1. Максимумът.

  2. Минимумът.

  3. Номинална мощност.


Най-важният и точен от тях е номиналната мощност, определена експериментално за определен период от време. За да загрявате 10 квадратни метра от стаята с височина на тавана не повече от 2,5 метра, достатъчно е 1 кВт мощност. Като се ръководим от тези цифри, лесно е да се изчисли необходимата мощност на пещта за дадена къща. От голямо значение са вградените в жилището системи за врати и прозорци, изолацията на стените, таваните и минималната температура на улицата през зимата. Нейната популярност в селското строителство е открита в руските печки-нагреватели проектирани от I. Podgorodnikov, оборудвани с по-ниски отопление. При тези типове уредби с газови комини, които се намират под тигела и полюс, в секцията за пещи, непроницаема, има възможност за монтиране на контейнер, предназначен за гореща вода.

Печка за дома



Обърнете внимание на факта, че при постоянна и продължителна употреба на пещта при максимална мощност, нейният експлоатационен живот е значително намален. Коксовите пещи се използват успешно и за отопление на къщата.

ВНИМАНИЕ: при избора на радиатори обърнете внимание на чугунени радиатори. Изглежда, че технологията вече не е релевантна, но има редица неоспорими предимства.



Положителни аспекти


Търсенето на печки, въпреки ниската ефективност, се дължи на редица положителни точки:



  • Висока наличност на това гориво, защото има възможност да намерите дърва за огрев навсякъде, до точката, която можете да ги събирате в задния двор.

  • Наличие на относителна автономия. Дори и когато няма електричество, готварска печка за дача с водна схема ще загрее стаята без проблеми, макар и отчасти поради отоплението на жилището си.

  • Използването на материали с висока якост гарантира дълъг експлоатационен живот до 50 години без поправка.

  • Дървесината е естествена екологична суровина, поради което вредните емисии в атмосферата са минимални.


И технологичните пещи са не по-малко разпространени, тъй като всеки от нас почти всеки ден се сблъсква с тях и отива в кухнята. По каква причина е конвенционална фурна, наречена технология? Да, всичко е съвсем просто, защото кухненските уреди са насочени към прилагането на определени технологични процеси. Междувременно процесът на готвене на храна е технологичен процес, за който са създадени тези устройства. Също така технологичните устройства могат да бъдат както домашни, така и промишлени. Такива са доменни пещи, както и за изпичане на керамика и други.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни методи на отоплениеМодерни методи на отопление
Отоплителни пещи с водна веригаОтоплителни пещи с водна верига
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Печки за изгаряне на дърва с водна схемаПечки за изгаряне на дърва с водна схема
Пещ с нагревателПещ с нагревател
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
» » Фурна с дърва с водна верига
© 2021 BggeHat.com