Отоплителна пещ с дълъг живот

В момента потребителят има богат избор от отоплителна техника за къщи и вили. Обикновено всичко се определя от климатичните условия, в които се намира обектът. Много зависи от това дали има доставка на газ в обекта, какъв вид гориво е най-икономичния в региона. Каква е мощта на отоплителната система - това също има значение. Отоплителната пещ на продължителното изгаряне е много популярна, въпреки че в наши дни има доста разнообразни нагреватели. Тази отоплителна система е известна на човечеството от хиляди години, като основно гориво се използват обикновени дърва за огрев. Разбира се, оборудването премина през сериозен еволюционен път за толкова много години активна употреба. Днес пещите за отопление с дълъг живот са фундаментално различни от всички техни предшественици, те могат да се различават значително помежду си.

Отоплителна пещ с дълъг живот


Характеристики на пещи и техните видове


Ако се изисква отоплителна пещ за домашно отопление, препоръчително е да се обърне внимание на една от най-популярните варианти - пещ с дълъг изгаряне. В тези печки се използва горивна система за изгаряне на гориво, при работа се получава пиролиза и изгарянето се извършва в специална горивна камера. Благодарение на използването на този метод ефективността на отоплителните уреди за изгаряне на дърва значително се е увеличила, днес може да достигне 87%. Обикновено за производството на такива пещи се използва чугун - този метал има отлични топлиннопроводими свойства. Освен това чугунът отговаря отлично на значителни температурни промени. Трябва да се отбележи, че най-ефективното производство на газ е постижимо само при специални условия за изгаряне на дървесина. Например, в горивната камера, съдържанието на кислород трябва да е ниско, особено за тази цел, в дизайна на системата са проектирани специални вентилатори - те не само могат да изпомпват кислород, но и да изпомпват от пещта, ако е необходимо. Достатъчно е обикновена дърва за огрев, че обемът на пиролизния газ е най-голям. Пелетите, въглищата и другите твърди горива произвеждат по-малко газ. (Виж също: Котел за изгаряне на дърва)


Принцип на конвекционното отопление


За да се организира временна отоплителна система, хората често избират камини, отоплителни пещи, които използват принципа на конвекционното отопление за отопление на стая. Такива системи могат да бъдат оборудвани с две горивни камери, които обработват пиролизен газ. В допълнение, те могат да имат дизайн, подобен на този на обикновена burzhuyka. Основната разлика в тези пещи е, че те са оборудвани със специален топлообменник. Какво представлява този топлообменник? Той е направен под формата на серия от тръби, които в буквален смисъл обкръжават горивната камера. От свободните долни краища на конвекционните тръби се изтегля въздух, може да се каже от нивото на пода. Въздухът се загрява в тръбите, се издига, преминава през горния ръб, поради което се освобождава много студен въздух.


Използване на плота


В допълнение към процеса на нагряване, такива системи за отопление често са снабдени със специална повърхност за готвене и са инсталирани директно над пещта. Камините, печките за готвене и готвене могат да се използват за готвене, за нагряване на вода. Като правило, в този случай цялата система се изработва в стоманено тяло. Топлообменниците в тези пещи са също стоманени, интензивността на горене и температурата могат да се регулират чрез затваряне и отваряне на вратата на пепелта, тя се намира директно под пещта.


Използване на фуража на бункера


Има и други видове печки за твърдо гориво с продължително горене, обикновено се избират в отделна група. Такова оборудване често е оборудвано с бункер за гориво, така че непрекъснатата автоматична работа е възможна без човешки контрол. Използването на бункер е възможно само в случаите, когато въглищата се използват като гориво за грах или пелети. С помощта на шнековия механизъм се извършва подаване от бункера, важно е горивните фракции да имат приблизително същите размери. (Виж също: Пиролизна фурна със собствени ръце)

Гориво за захранване на бункера


самостоятелно строителство


Ако имате интересен вариант - тухлена отоплителна пещ със собствените си ръце, това е доста добър избор както за отопление на селска къща, така и за отдаване. Такива системи идеално създават уют, който е познат на всеки човек от детството.



ЗАБЕЛЕЖКА: Този тип фурна може да се нарече най-лесният. Следователно, ако спазвате всички препоръки от национални експерти, можете да оформите такава фурна без никакви проблеми със собствените си ръце.



Такива отоплителни системи могат да бъдат намерени във всяко руско селище, те са построени навсякъде и са изградени до наши дни. Много от жителите на лятото търсят тази възможност, защото цената на такова отопление е повече от приемлива, къщата ще бъде топла - това е гарантирано. (Виж също: Чугунена фурна за вили)

Определете предназначението на печките:



  1. Отопление - този вид е доста прост дизайн, основната цел - отопление на стаята.

  2. Отопление-готвене - този тип е по-малко в търсенето днес. Това може да се обясни с факта, че в много домове днес има електрически и газови печки. Дизайнът на системи за отопление и готвене не е най-простият, така че за вашето собствено производство се изисква впечатляващ багаж на знанието. Подобни конструкции имат готварска печка в присъствието, в някои случаи дори са оборудвани фурни.

  3. Пещи-камини - този вид изберете, когато трябва да спестите място. По време на строителството има спестяване не само на свободното пространство в помещението, но и на тухлите, това е основното предимство на тази система.
  4. (Виж също: Отоплителна пещ за вили)


Важно е да знаете: ако къщата не е загрята за дълго време, възможно е стаята да се загрее с помощта на печка в камината най-бързо. Камината ще се затопли възможно най-бързо, ще започне да се изравнява с температурата достатъчно бързо, така че къщата веднага да бъде топла. Тогава пещта ще се нагрее, това ще помогне да се поддържа желаната температура.





Печка отопление тухла със собствени ръце

За да разберете как да изградите пещ със собствените си ръце, първо трябва да определите мястото, където е най-добре да намерите бъдещия дизайн на пещта. Вие също трябва да изберете хоросан за строителни работи.


Избор на място за структура на пещта


Мястото се избира в зависимост от предназначението на конструкцията. Ако е просто отоплителна пещ, препоръчваме да я поставите в самия център на къщата. Ако дизайнът ще бъде някакъв начин да имате достъп до улицата, ефективността ще падне драматично. Разликата между температурите може да има ефект, което може да повлияе и на живота на комина, разбира се, ефективността на комина също ще бъде съмнителна. (Виж също: Пещи-камини с водна схема)



ПРЕПОРЪЧВА: препоръчително е да поставите камината по такъв начин, че да напусне хола. Основната пещ трябва да има изход към кухнята. Изходът до кухнята е задължителен, ако дизайнът се използва за готвене. В противен случай пещта може да бъде монтирана в коридора. Благодарение на това настаняване жилищните помещения няма да бъдат запушени. Отоплителните и готварски агрегати се намират на същото място като обикновените отоплителни системи. Това означава, че в кухнята може да бъде печка за отопление шведски или холандски.



Дизайнът ще бъде идеален само когато решението, което се използва по време на строителството, ще бъде подготвено правилно. Обикновено се използва глинен разтвор. Също така се препоръчва да изчислите силата си правилно. Ако човек никога не е бил ангажиран в изграждането на отоплителни структури, той може да направи редица сериозни грешки, които трудно ще бъдат коригирани.

Ако решението е подготвено компетентно, не е нужно да се притеснявате за различни разстройства. Съставът на разтвора зависи от нивото на грес, използвано от глината. Норм - когато 25 литра разтвор отиват в зидарията на сто тухли.

Определете как да подготвите решението:



  • Първо се прави кутия (тя трябва да е здрава).

  • Глината е пълна с глина (препоръчително е да се използва разбита глина).

  • Като цяло всяко глинено парче трябва да е около юмрук.

  • Всичко е наводнено с вода.

  • След накисването на глината, тя се размесва добре и се омесва през фина мрежа.

  • Когато се получи "глинено мляко", трябва да се добави пясък.

  • Ако сместа е твърде дебела, винаги може да се разрежда с вода.


Конструкция на фурната


Предимства на конструкциите за дългосрочно горене


Структурите се характеризират с перфектна безопасност, икономични по отношение на потреблението на дърва, не е необходимо да се контролират от лице. Не се изисква фундамент, теглото на конструкцията е малко. На един раздел топлинната мощност е 6-14 часа. Времето за горене зависи от силата на системата. Дълго изгаряне на пещта - това е, което много съвременни потребители се нуждаят.

За разлика от традиционните варианти, изработени от тухли, е позволено да се използва чугун и стомана по време на строителството. Една печка е достатъчна, за да затопли изцяло цялата къща - особено за това, което трябва да изпълнявате във всички помещения, има опции, които са само за една стая.


Постигане на ефекта от продължителното изгаряне


Цялата тайна е, че дървото не гори, те бавно се тлеят. Това е достатъчно, за да загрява отработения въздух. Препоръчва се да се поставят големи печени дърва в пещта, за да се получи дълго изгаряне, ако размерите позволяват - можете да поставите цели трупи.



НЕПОСОБНО: Поставете различни чужди обекти твърде близо до конструкцията, особено различни пластмасови изделия, тъй като нагряването може да достигне изключително високи температури. Да, това са правила за елементарна пожарна безопасност, но много от тях успяват да ги игнорират.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Как да направите отопление, монтаж и монтажКак да направите отопление, монтаж и монтаж
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Независимото предимство и недостатъци на отоплителната система за домаНезависимото предимство и недостатъци на отоплителната система за дома
Автоматизация на циркулационната помпаАвтоматизация на циркулационната помпа
Резервоар за натрупване на отоплителна системаРезервоар за натрупване на отоплителна система
» » Отоплителна пещ с дълъг живот
© 2021 BggeHat.com