Как да направите отопление, монтаж и монтаж

Всяка къща ще загуби голяма част от привлекателността си и живеещите в нея ще се превърнат в истински подвиг и оцеляване в екстремна ситуация, ако няма условия, подходящи за ежедневието. Те са съвсем прости и познати на всички, но сред тях трябва да подчертаете отоплението. Следователно, решението на въпроса как да се направи отопление в една къща трябва да се счита за един от най-важните, тъй като тя осигурява комфортен живот.

Избор на отоплителна система

За да може създадената отоплителна система да работи винаги, когато ви е необходима, а не тогава, когато е възможно, е необходимо да се вземат предвид местните реалности, когато се разработва и инсталира. Например, ако няма главен газ, може да се използва котел с такова гориво, като се използват само външните му консумативи.

Но като сте инсталирали котел за твърдо гориво, вие сте на приемлива цена, евтина, за да получите отоплителна система, която работи на местните суровини. Така че отговорът на въпроса как да се отоплява у дома, трябва да започнете да търсите за вида гориво, използвано за отопление. Има много възможни варианти за нейното внедряване, но обикновено се използва за отопление на водата.

В същото време, при избора на конкретен вариант на отоплителната конструкция, освен определянето на вида на горивото, е необходимо да се вземат предвид разходите за отоплителна инсталация. Без да се засягат общите разходи за работата, която сама по себе си представлява значителна сума, трябва да се има предвид, че инсталирането на отопление и водоснабдяване може да се извърши по различни начини. Всяка отоплителна система, в която се използва топлоносител, може да бъде:

  • с естествена циркулация, в която горещата вода се издига нагоре през тръба с по-голямо напречно сечение поради физически закони, а след това, когато се охлажда, тя се спуска през тръба от по-малка секция;
  • с принудителна циркулация, когато топлоносителят се изпомпва под действието на помпата, предназначена за тази цел.
Отоплителна инсталация
Схемата на устройството и инсталирането на отопление

Отоплителните системи, какво могат да бъдат те

След решаването на ключовите проблеми, които определят изграждането на отоплителната система, е необходимо да се реши как ще се осъществи отоплителната връзка. Факт е, че схемата за свързване на отоплителната система към котела може да се изпълни по различни начини, днес се използват следните:

  • една тръба, в този случай охлаждащата течност преминава през всички радиатори последователно и след това се връща в котела;
  • Двутръбен или кабелен стан, когато всеки радиатор е свързан към линията за събиране на топла и студена вода;
  • колектор или звездно окабеляване, когато охлаждащата течност влиза в топлообменника поотделно от общия колектор, а охладената вода също се събира в общ колектор.

Схемите за това как изглеждат системите са показани на снимката по-долу. Всяка от горепосочените инсталационни схеми има свои собствени характеристики, поддръжници и противници, така че изборът на начини за извършване на отопление в къщата е изключително сериозен проблем, в чието решение трябва да се вземат предвид много фактори. И коректността на избраното решение ще зависи от комфорта в къщата.

как да направите отопление
Схемата за свързване на радиатори за отопление

Какво влияе върху разходите за отопление?

При разглеждането на този въпрос във връзка с начина на извършване на отопление, така че цената на работата не е твърде висока, трябва да се отбележи, че това до голяма степен се определя от избрания отоплителния кръг и реда на работа.



Така че, ако ние осъществяваме изчисляване на разходите за монтаж на отопление, когато един тръбопроводът да изисква по-малък брой тръби, но в този случай, изграждането на последните радиаторите за отопление по пътя на охлаждащата течност ще бъде най-студените. И надеждата, каква ще бъде оценката на разходите за инсталиране на отопление, е необходимо да се вземе предвид, че цените на отоплителната инсталация не може да се счита за незначителна част от разходите.

За да инсталирате отоплителната система, можете да използвате една от следните опции:

  • да извършват самостоятелно, докато разходите за работа ще бъдат минимални и ще се равняват само на преките разходи за оборудване и компоненти, но има голяма вероятност да се правят грешки при инсталирането на отопление и повторно извършване на работа;
  • За да поръчате отопление на къщата по ключ, като използвате услугите на специализирана организация за монтаж на отопление. Естествено, в този случай, разходите ще бъдат по-високи, определя с този подход колко е инсталирането на отопление, задочно не е възможно;
  • ползват услугите на частни специалисти, цената на произведения ще бъде по-ниска от тази на някой от отоплителната инсталация на компанията, но това е възможно, че след получаване на парите при идентифицирането на евентуалните забележки или недостатъци в работата на отоплителната система, да намерите такива изпълнители ще бъде невъзможно.

И така, какъв вид изпълнение на отоплението е личен избор. Видеоклипът по-долу

може да се възприема като вид ръководство за отоплителна инсталация, което ще ви помогне да определите индивидуалните аспекти на организацията на отоплителната система.

Въпросите, свързани с организирането на отопление на селска къща, частна къща или дача, са доста сложни, но в крайна сметка те са напълно достъпни за всеки. След като прекарахте малко време в проучването на наличните възможности за изграждане на отоплителна система, в крайна сметка ще можете да направите информиран избор за това, от което се нуждаете за вашия дом. И това ще намали разходите както за закупуването на оборудване, така и за инсталирането му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите отопление в къщата?Как да направите отопление в къщата?
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Отоплителни системи в жилищни сградиОтоплителни системи в жилищни сгради
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Независимото предимство и недостатъци на отоплителната система за домаНезависимото предимство и недостатъци на отоплителната система за дома
Схема и характеристики на еднотръбната отоплителна системаСхема и характеристики на еднотръбната отоплителна система
Резервоар за натрупване на отоплителна системаРезервоар за натрупване на отоплителна система
Как да обменяте топлината между няколко охлаждащи тела?Как да обменяте топлината между няколко охлаждащи тела?
» » Как да направите отопление, монтаж и монтаж
© 2021 BggeHat.com