Пещ с нагревател

В селските къщи най-популярният начин за отопление в стаята е печката. Отоплението в пещта може да бъде основният източник на топлина в къща с малка площ. С течение на годините къщите се строят все по-големи, а обикновеното отопление на печки вече не отговаря на всички изисквания, касаещи ефективното отопление на цялата къща. С обикновена фурна е невъзможно да се поддържа температура във всички стаи, ако къщата има голяма площ. В големите къщи по-ефективната отоплителна система е загряването на водата с помощта на тухлена фурна. Печка с отопление, въпреки че съчетава две различни системи, има много предимства.
фурна с подгряване на водата
Пещ с нагревател

Характеристики на системата

Типичната тухлена печка се състои от компоненти като горивна камера, пепел, решетки и комини. Тези компоненти на обикновена руска фурна със сигурност са познати на всеки селянин. Във визуалния смисъл съвременните типове пещи практически не се различават от традиционните дизайн на селата.

Основни характеристики на пещите с водно отопление

Традиционните фурни се характеризират с такива характеристики като:

  • Простата печка в селото за един час може да разпредели повече от 6500 kcal топлина. Това количество топлина е достатъчно, за да затопли къщата с малка площ. Такава система за отопление ще бъде идеално решение за малка къща за почивка. Пещ с водно отопление, в която основният компонент е водогреен котел, ще бъде по-ефективен приблизително 2,5 пъти. С помощта на такава отоплителна система е възможно къщата да се отоплява с много по-голяма площ. За да се отоплява къщата, тя ще отнеме същото количество гориво, което означава, че такава система ще бъде по-икономична.
  • Друга такава система за отопление, която комбинира пещ и котел, ще бъде ефективна. Ако и двете системи работят едновременно, производителността им се увеличава многократно. Тандемът на две такива отоплителни системи за един час на работа може да доведе до повече от 21 000 Kcal топлина. Това количество топлина е достатъчно, за да затопли къщата с площ от 300 квадратни метра. м.
пещи с водно отопление
Пещ, свързана с отопление на водата
  • Най-често за такава отоплителна система се използва гориво като въглища или дърво. Цената за такова гориво не е висока, а транспортът не трябва да създава особени трудности. Дървесината може да се комбинира с въглища по едно и също време.
  • Няма нужда непрекъснато да изгаряте печките с нагряване на водата. Горивото може да се съхранява в пещта няколко пъти на ден. В стаята можете да създавате комфортни условия независимо от времето или температурата на улицата.
  • Ако сравним ефективността на конвенционална отоплителна пещ с комбинирана система, цифрата ще се увеличи от 50 до 85. За такъв отопление показател с дърво може да се нарече идеал.
  • Материалите, необходими за организирането на такава отоплителна система, са доста достъпни и не влизат в скъпа ценова категория.

Недостатъци на пещи с нагряване на вода

Има отопление на печката и недостатъците им и би било несправедливо да не ги изброявате.

Тухлена печка с отопление може да се инсталира не само в селски или селски дом, но и в елитни къщи. Обикновено собствениците на елитни къщи се стремят да гарантират, че тази печка за отопление на водата, в допълнение към обичайните й функции, изпълнява декоративна роля. По време на експлоатацията на такава комбинирана система трябва да се спазват определени правила за безопасност и поддръжка:

  • Пещта за отопление на вода в дома винаги трябва да бъде под контрола на човек. Това се отнася не само до въпроса за натоварването на горивото, но и до почистването на пепелната камера.
  • Вниманието към себе си изисква и димни канали. Преди да създадете пожар в лоста, трябва да се уверите, че клапаните на амортисьорите са в отворено положение.
  • Такива системи могат да се използват само през студения сезон. През топлия период на годината не е препоръчително да се използва такава отоплителна пещ с водна схема за готвене. Ако е необходимо да готвите храна, тогава е по-добре да използвате друг алтернативен източник на топлина за тези цели.

Ако искате да накарате фурната за отопление да бъде поръчана, най-добре е да потърсите помощ от специалисти. Ако вашата пещ е направена от неквалифициран специалист, няма да има гаранция, че пещта ще функционира нормално или ще бъде напълно безопасна. Прегряването на пещта може да доведе до някои проблеми, които впоследствие водят до пълно разпадане на пещта.

тухлена печка с парно отопление
Конвенционална фурна, обикновено проектирана да затопля малка стая

Тъй като пламъкът има високи температурни стойности, той в крайна сметка ще наруши целостта на стените на котела. Това означава, че ще дойде време, когато топлообменникът ще трябва да бъде променен. Не е толкова лесно да се направи това, тъй като е необходимо да се премахне добра част от зидарията.

Инсталация на котела

пещи с водно отопление
Печка Kuznetsov с отопление на вода


Ако вашият избор е уреден на комбинирана система, тогава е необходимо да обърнете специално внимание на някои нюанси. Пещите Kuznetsova с отопление на вода могат да бъдат направени в различни версии. Това зависи, на първо място, от използваните материали или от какъв тип е основният компонент на отоплителната система. Също така не забравяйте, че е необходимо да се съобразявате с някои строителни изисквания или технически нюанси, тъй като дори и малка грешка може да доведе до неизправност на цялата отоплителна система.

Котелът трябва да бъде монтиран така, че да е изцяло поставен в пещта. Котелът трябва да бъде изработен в U-образна форма, а основният материал за производството трябва да бъде листова стомана или тръби. Всички компоненти на котела са кухи, тъй като основната им цел е да загряват.

Най-добре е, когато котелът е изработен от тръби. В този случай ще му бъде предоставена по-голяма площ на конвекция и отоплителна пещ с водна схема може да се използва за приготвяне на храна, тъй като пламъкът ще достигне повърхността на готвене.

Вниманието изисква и такива нюанси като:

  • Измерения. Някои погрешно вярват, че да се нагрява голяма къща изисква устройство с големи размери. Това обаче е далеч от случая. За отопление на къща с площ от около 200 квадратни метра. метър, имате нужда от котел с размери до 75х50х30 см. Ако инсталирате помпата, можете да увеличите производителността на котела с 50. Такова устройство е необходимо за осигуряване на принудителна циркулация на охлаждащата течност.
  • Котел. Формата на това устройство е направена по такъв начин, че да загрява колкото е възможно повече повърхността. Котелът трябва да бъде монтиран в сърцето на огнището. Ако спазвате това условие, можете да постигнете максимална ефективност на печката с нагряване на водата.
пещи за отопление на вода у дома
Котелът на тръбите се поставя в центъра на пещта
  • Някои функции. Важно е, че между повърхността на икономията на пещта за отопление на водата и стените на котела има най-малко една малка празнина. Оптималното разстояние между отворите е 5-6 мм.

Зидария и тухли

Фурната е професия, известна още от най-ранните времена. Капитаните на зидарията винаги се радват на специално уважение във всички категории на населението. Един квалифициран майстор ще създаде такъв монтаж като руска печка с водно отопление, която винаги ще има равномерно нагрята повърхност и отлично течение.

Има няколко основни правила, които трябва да се спазват от всички специалисти в тази област:

  • Камерата за камина трябва да бъде направена само от такива материали, които се отличават с техните огнеустойчиви свойства. Ако огънят напусне огнището, той може да навреди дори на обикновените тухли или камъни.
  • Когато полагате печките, не е нужно да пестите материали. Ако стените се полагат на една четвърт от тухла, това може значително да намали надеждността на цялата конструкция.
  • Устойчивостта на шевовете също изисква специално внимание. Ако оставите дори малка пропаст, въглероден окис може да избяга през него и това може да бъде много опасно за човешкото здраве.

Тухлените печки с подгряване на вода днес са съвременно оборудване, което ефективно ще затопли дома ви.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите печка със собствените си ръцеКак да направите печка със собствените си ръце
Тухлена печка за лятна резиденцияТухлена печка за лятна резиденция
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да направите печкаКак да направите печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
» » Пещ с нагревател
© 2021 BggeHat.com