Пещ за собствени ръце на дача

Големите и не много домове и вили изискват наличието на отопление, в противен случай да останат в тях в студено време ще бъде невъзможно. Ако вашата дача се намира в голямо селище с комуникации, можете да провеждате индивидуално газово отопление. Но какво, ако нямат такива ползи от цивилизацията във вашата местност? Идеалната опция тук ще бъде отоплението, използвайки естествени суровини като торф, въглища или дърва за огрев. Днес, за да купите единицата, за отопление на къщата с помощта на горепосочените материали, няма да бъде трудно, но много собственици на вили са склонни да направят фурна за своя собствена.

Времената, в които понятието "даване" означаваше наличието на 6 хектара и малка щитска къща, необратимо затънала в забвение. По-рано, във времена на пълен недостиг, жителите на големи и малки градове се стремяха към парцелите през пролетта, за да засадят зеленчукова градина и през есента, за да прибират богата култура, която ще продължи целогодишно. За зимата дачата беше затворена и не отиде там до следващото засаждане на зеленчукови култури. Сега в нашата страна изобилието на храна може да се наблюдава през цялата година. Във време, когато стана възможно да се купи всичко в магазините и пазарите, нуждата от орел в продължение на 4 месеца на земята изчезна, а дачата постепенно се превърна в място за отдих. (Виж също: Отопление на фурната със собствени ръце)

Пещ за собствени ръце на дача

Към днешна дата, повечето от бившите градини, засадени с трева на моравата, която изисква много по-малко поддръжка в сравнение с домати и чушки, и вместо панел къщи в райони красят по-масивна конструкция, която дори не студената мразовита зима. В близост до повечето от къщите са разположени баня, както и палатки и беседка с барбекю и барбекю фурни. Като цяло, можем да кажем, че европеизирането на руски дачи достигна безпрецедентни висоти, а нашите хора са най-накрая се научили да просто да се отпуснете и да се насладите на единството с природата.


Видове системи за крайградско отопление



ЗАПОМНЕТЕ: избор на вида отопление градина, трябва да се вземат под внимание всички нюанси и функции, които трябва да имат устройство дава топлина. Така че, в една стая, където няма печка за готвене, дори и с бутилирана газ, не забравяйте да използвате пещите за гориво и за готвене. И ако имате намерение да постави отопление дизайн в хола и се поставя в нея, като функция и необичайни интериорни детайли, най-добре е да изберете, които напоследък са станали много популярни, печки за разпит.



Отоплението пещи за вили имат няколко класификации, например, те се отличават от вида на топлинна доставка. Тук можете да изберете опции като електричество, газ, въглища или дърво. Също така има фурни с дизелово гориво, те са доста лесно да се направи от себе си, но можете да ги купите в специализирани магазини, които вече са подготвени. В допълнение към тази класификация има и една, в която пещите са разделени на различни типове в зависимост от материала, в който са изработени или са изработени от: (Виж също: Обзавеждане на фурната от собствените си ръце)



  1. Стоманени вани за вили. Тази опция е една от най-често срещаните, тъй като чугунът е качествен материал, който идеално е подходящ за производството на отоплителни конструкции. Цената на пещта от чугун е средна в сравнение с останалата част и нейната работа може да продължи много години, благодарение на силата на материала. Основното предимство на отоплителната конструкция от чугун е възможността за икономично потребление на горивни суровини. Този материал се загрява достатъчно бързо. Ако го удавите разумно, а именно да позволите въглища или дърва да се потапят постепенно в пещта, разходът на гориво ще бъде значително намален и във всички стаи на къщата или в къщата ще бъде топло. Трябва също така да се отбележи, че тази пещ може да бъде както гориво, така и готвене с гориво, което ще избегне разходите за закупуване на плоча и цилиндри с природен газ. Тази конструкция е издръжлива и издържа на резки промени в температурата, без да се деформира с времето. Тя е доста проста в експлоатация и нейното инсталиране не изисква специални умения. За инсталирането на чугунена отоплителна структура обаче ще са необходими поне 2-3 пъти, тъй като този материал, както и произведените от него продукти, е много тежък.


Пещи чугунени за вили



ВАЖНО: въпреки способността да издържат на много висока температура, чугун материал е достатъчно мрачна, така получаване на гореща фурна тях определено количество студена вода води до образуването на пукнатини по повърхността.




  1. Тухлените пещи по популярност и търсенето сред потребителите могат да бъдат поставени на равна нога с подобни продукти, изработени от чугун. Такъв материал като тухла има способността да поддържа топлината добре, което означава, че пещите се охлаждат от нея за много дълго време, което спестява гориво. В допълнение, тухлена фурна може да бъде покрита с различни декоративни материали, като плочки или изкуствен камък. С помощта на правилно подбрани завършващи елементи този интериор може да се комбинира с всеки стил, използван при изготвянето на проект за Вашата къща. Въпреки това поставянето на тухли изисква специални умения, така че печката за дърва за дача трябва да бъде построена от професионалист в своята област. Работата е, че дизайнът на този дизайн изисква отделен и много сложен комин, както и отделна основа. Самият дизайн на такава пещ обаче не може да бъде наречен просто. Ако все пак решите да направите сами процеса на издигането на този тип строителство, не забравяйте да прочетете специалната литература за печката и да получите съдействието и съветите на опитен човек.
  2. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)


ЗАБЕЛЕЖКА: Неправилно изработената и сгъната тухлена печка може да причини отравяне с въглероден оксид, както и появата на огън. Обърнете внимание, че печката е внимателно изолирана. Отделете известно време, за да го почистите, както и грижи за podzolnikom и други елементи на фурната.





Строителство на пещи

При изграждането на тухлена пещ самостоятелно, трябва да се обърне специално внимание на използването на такова устройство като поръчка. Само с помощта му можете да получите перфектно зидария. Те могат да бъдат направени от метал, парчета от стари тръби (ъгли) и също от дърво. Тези устройства се монтират при очакваните ъгли на структурата на пещта преди началото на монтажа на тухлите. Нареждането на пещите от себе си е изключително интересен, но донякъде сложен процес. Независимият внедряването му без отсъствието на опит в тази област може да доведе до безсмислено разхищение на средства и до еднакво безсмислено загуба на време. С други думи, най-добре е да поверите този процес на професионална печка или зидар.


Руска печка или камина?


Фенове на античността предпочитат вместо обичайното отопление или готварска печка в дома си, за да инсталират такъв дизайн като руска печка, от собствените си ръце, между другото, е трудно да го сгънете. Тук става въпрос, че такава печка е не само елемент за отопление и готвене. Този сложен дизайн също е оборудван с удобен диван, на който най-пламенните фенове на топлината предпочитат да спят. Предимствата на тази фурна са много - това е както функционалност, така и възможността да се комбинира с интериора в селски стил. Съществуват обаче още много недостатъци, а именно: (Виж също: Проста тухлена фурна със собствените си ръце)



  • неикономически разход на гориво;

  • Големи размери, заемащи прилична част от стаята;

  • ниски топлинни загуби и повишен риск от пожар.


Така се стига до заключението за целесъобразността на тази отоплителна структура в крайградската зона. В допълнение, изграждането на такава печка за самостоятелно приготвяне на храна, може да се окаже голям разход за материал и декорация.

Пещи камина за собствени ръце на Дача

Много собственици на частни домове предпочитат структура като печка на камина. Този нагревателен елемент през последните години стана невероятно популярен, в допълнение към отоплителната функция, той изпълнява естетически и е отлична декорация на почти всеки интериор. Възможно е да се използват два вида от тази отоплителна конструкция, от отворен и затворен тип. Първият вариант е тухлена конструкция с отворена камина, защитена от проникване на огъня в стаята само с чугунена диагонална мрежа. Тази възможност, между другото, е по-опасна от огъня, отколкото втората. Затворената камина е защитена от изхода на огъня със специална врата от чугун или топлоустойчиво стъкло.

Повечето потребители избират стъклена версия, където част от топлоустойчив прозрачен материал, обграден от метална рамка, е фиксиран към рамката на пещта на специални контури. Печки-камини с врата от топлоустойчиво стъкло са най-популярни, тъй като по време на тяхната работа е възможно да се обмисли пожар. Тук си струва да се отбележи, че повечето собственици на селски къщи изграждат камини в домовете си за тази цел. (Виж също: Живописвайки печка със собствените си ръце)

Такива отоплителни конструкции като пещ-камини имат редица предимства, като например:



  • Възможността за загряване на големи площи, благодарение на добрия топлопренос на материал като тухли или чугун.

  • Възможност за декоративна украса, която позволява комбинирането на камината с камината с интериора на всеки стил.

  • Естетична страна, позволяваща да се гледа в ярък пламък на огъня.

  • Икономичен разход на гориво.



ВАЖНО: Използването на отворени камери е по-подходящо за конструкции като печки на улицата. С техните ръце, между другото, те са много по-безопасни да се издигнат извън помещенията, отколкото вътре, тъй като освобождаването на вредни горивни газове или случайно пожар не може да се случи. Използваните такива пещи могат да се използват като оборудване за приготвяне на кебап, барбекю и други храни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Отопление на вилиОтопление на вили
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Отоплителни вилиОтоплителни вили
Какво трябва да знаете при избора на комбинирани отоплителни котли?Какво трябва да знаете при избора на комбинирани отоплителни котли?
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Отоплително котле за вилиОтоплително котле за вили
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
Отопление в страната със собствени ръцеОтопление в страната със собствени ръце
» » Пещ за собствени ръце на дача
© 2021 BggeHat.com