Отопление в страната със собствени ръце

За много хора, дача е любимо място за почивка, където можете поне временно да се отървете от шума и суматохата на града. За други - място на постоянно пребиваване, включително през зимата. Но думата "дача" може да означава различни понятия - може да бъде малка къща в градинарско партньорство, селска къща в къща или частна къща в селото. В зависимост от това какво се смята за вила, от нейното местоположение и от условията на живот, които съществуват там, трябва да решите как да направите отопление на дача със собствените си ръце.
отопление в страната със собствени ръце
Ваканционен дом с отопление ще бъде чудесна дестинация за почивка през зимата

На първо място, необходимо е да се направи избор на типа отопление

Преди да решите как да отоплявате в страната, да я направите на ръка или да поканите някой отвън, е необходимо да решите какво ще бъде то. Има няколко възможни ситуации, броят на които може да е доста голям, но се опитайте да разгледате някои от тях.

Малка къща

Къщата се намира в градинарско партньорство, е малка едноетажна сграда и се използва само за живеене през лятото. В този случай е необходимо да направите просто отопление на дача със собствените си ръце, то може да се наложи само в някои случаи през есента или пролетта, ако охлаждането е достатъчно тежко.

Струва си да се обмисля как да се направи този случай, електрическо отопление градината със собствените си ръце, той може да се направи, просто, както и поради факта, че тя се използва рядко, разходите за него не трябва да бъдат прекалено големи.

Или да се използва за отопление на конвекторни пещи като Bulleriana, Brenar или Butakova. Те могат да работят дълго време, едно твърдо натоварване с гориво ще осигури отопление за дълго време. Предвид възможните прекъсвания на електрозахранването, последният вариант изглежда за предпочитане.

как да направите отопление в страната
Котелът Булериана

Двуетажна вила с площ до 150 кв.м.

Дачата е разположена на територията на градинарското сдружение, тя е двуетажна къща с площ до сто и петдесет квадратни метра. и се използва за целогодишно живеене с доста редки прекъсвания. На територията на партньорството няма газ. В този случай, имайки предвид задачата за това как да направите отоплението на къщата с вашите ръце, си струва да обърнете внимание на:

  • отопление в пещта, което може да осигури допълнителна възможност за готвене;
  • затопляне на вода с използване на дизелово гориво или твърдо гориво като енергиен източник.
отопление на дома
Печката е един от най-популярните начини за отопление в страната

Ако вие, като изберете какви видове отопление да направите в дачата, спрете нагряването на водата, трябва да помислите за използването на антифриз като охладител. В противен случай трябва да източите водата преди заминаването си и да я заредите отново след връщане. И заслужава да се направи допълнително затопляне у дома, за да се намалят разходите за отопление.

Селска къща - селска къща

Дача се намира в село или в село, е обичайна селска къща с всички удобства, планирано е постоянно пребиваване, има газ. В такъв случай въпросът за това как да се направи отопление в дача трябва да бъде решен сравнително просто: ако е необходимо, ще бъде обикновено загряване на водата, а допълнителният комфорт ще създаде топъл под.

отопление на вилата със собствените си ръце
Схемата за подгряване на частна къща

Какъв вид отоплителна система може да има за дача?

Както при избора на вида отопление, възможно е да има различни варианти за отопление на къщата. Като пример можете да помислите как да отоплявате в страната в случая, посочен в номер 2 по-горе в текста (отопление на вода). Както вече беше споменато, предвид местните ресурси, най-добрият избор би бил котел, предназначен за течно или твърдо гориво. Което е по-добре - това вече трябва да се разглежда и брои на конкретни цени и възможности за закупуване, транспортиране и съхранение.

Предвид местоположението на къщата и евентуални прекъсвания на електричеството, създаване на отоплителна къща със собствени ръце, най-добре е да се осигури максимална автономност.

В този случай може да бъде оптимално да се спре на отоплителна система, базирана на естествената циркулация. Двуетажната къща ще ви позволи да имате необходимата разлика във височината между долната и горната част на системата за успешното й функциониране, а малкият размер на дача напълно се вписва в характеристиките, които гарантират ефективното функциониране на това отопление.

просто отопление на вилата със собствените си ръце
Отоплителна система с естествена циркулация


Разбира се, можете да използвате принудителна циркулация, но след това е целесъобразно допълнително да поставите генератора, за да осигурите захранване на помпата в прекъсванията на електроснабдяването. Отоплителната система може да бъде затворена и отворена, но ако използвате антифриз като охладител, тогава трябва да изберете затворен.

Сега е необходимо да се определи капацитета на котела, броя на отоплителните тела и схемата, с която ще се изпълнява отоплението на дача, със собствени ръце или с участието на външни специалисти - това е вторият въпрос.

Мощността на отоплителната инсталация може да се определи непряко, от изчисляването на една кВт топлинна енергия на десет квадратни метра. област.

Получената стойност на мощността трябва да се увеличи с фактор, свързан с местоположението на къщата:

  • от седем до девет десети за южните райони;
  • един и половина за регионите в Централна Русия;
  • от един и половина до два за северните региони.
отопление на къщата със собствените си ръце
Зависимост на изхода на котела в зоната на помещението

Получаване на основна стойност на мощността трябва да се увеличи с двадесет и пет процента, ако гореща вода се използва за битови нужди (за това ви е нужен този тип котел), а след това още един двадесет процента за резерви в случай на извънредни ситуации.

Поради факта, че се планира да работи самостоятелно, най-добре е да изберете по-проста, но ефективна версия. Това е схемата за монтиране на една тръба, а най-известният от тях е "Ленинград". Повече подробности за него можете да намерите с помощта на видеоклипа

По този начин, като пример, ние решихме, че ние ще направим собствените си ръце еднотоплинно отопление от типа "Ленинград" с естествена циркулация. Горното разсъждение не трябва да се разглежда като препоръка, а само като възможен вариант на бъдеща отоплителна система.

Трудно е просто да определите как да го направите сами, като нагреете за дача.

Необходимо е да се вземе предвид размерът на къщата, сезонността и периодичността на пребиваване в нея, както и много други различни фактори. Въпреки това, винаги можете да намерите опция, която ви позволява да реализирате всичко това сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Тухлена печка за лятна резиденцияТухлена печка за лятна резиденция
Отопление на вилиОтопление на вили
Отоплителни вилиОтоплителни вили
Отопление на частна къща с газови бутилкиОтопление на частна къща с газови бутилки
Парно отопление в частна къщаПарно отопление в частна къща
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
» » Отопление в страната със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com