Холандска пещ със собствени ръце

Жителите на частни къщи, както и обитателите на лятото знаят от първа ръка, че домашното отопление е приоритетна задача, която понякога изисква много усилия. Отоплението в домове от този тип може да бъде електрически или газ. И двата варианта имат редица неоспорими предимства, но техните недостатъци понякога карат сериозно да мислят за търсене на друга възможност. По този начин, силен порив на вятър, отрязващи жици в село, далече от голямо селище, може да причини липса на електроенергия за много дълго време. Как да бъдем хора, в чиито къщи конвекционните нагреватели са единственият източник на топлина. Прекъсванията в експлоатацията на газопроводите също не са рядкост, както за руския, така и за по-големите населени места. Единствената печеливша възможност тук е изграждането в частна къща на отоплителна структура, загрята с помощта на суровини като дървесина, въглища или торф. Тези пещи са изработени от няколко вида материали, като чугун, стомана, камък или тухла. Последното е най-популярно, благодарение на специалните свойства на материала, както и редица други предимства. Много собственици на селски къщи сериозно мислят за изграждането на отоплителна структура в жилището, като холандска фурна, изграждайки я с истински ръце, но има някои нюанси в този процес.

Пещ холандски, със собствените си ръце


История на появата и преобразуването на пещта


Ето няколко известни исторически факти, които разказват за появата на тази отоплителна структура у нас: (Виж също: Как да поставим печката)



  1. Има исторически факт, който показва как фурната стана холандска или защо е била наречена така. Еунализацията на Русия, ръководена от Петър Велики, до известна степен се отрази и върху подреждането на жилищата. Ако преди това къщата се отопляваше почти в черно, така че всички дневни стаи бяха в дим, сега самата пещ беше поставена в жилищни помещения, огнището и огромните комини - в прохода. Те направиха това, за да получат възможно най-малко дим и вредни газове в жилището. С течение на времето, за да украсят данните на отоплителните елементи започнаха да използват плочки с различни орнаменти или рисунки. Довършихме този материал от Холандия. Това е довело до факта, че най-простите дизайни на пещи дори започнаха да носят името на холандската фурна.

  2. От дълго време такива пещи са били използвани само от хора с определен социален статус, като боляри, благородници и други богати хора. С течение на времето този отоплителен елемент е престанал да бъде луксозен артикул и е използван от най-обикновените хора, обитавали многобройните апартаменти и апартаменти в Санкт Петербург и Москва. Малко по-късно, строителството на такива пещи започна в други по-малки градове и други населени места в нашата страна. Трябва да се отбележи, че първоначално холандските пещи се използват само като отворено огнище, което позволява да се готви определено количество храна, а също така се отделя малко топлина, докато се консумира значително количество гориво. Малко по-късно тези пещи се използват за отопление на средни и малки помещения.

  3. За пещ майстори от Холандия, най-вероятно на този ден легенди, но след като прочетох материала по-горе, можете лесно да се разбере, че между печката и появата на изкуството на холандски фурна в Русия няма абсолютно нищо общо. В края на краищата, името на тези отоплителни структури се появи поради завършващия материал, използван за украса на пещите.
  4. (Виж също: Как да направите печка със собствените си ръце)


Важно е да знаете: galanka, gullanka, hollanda са всички имена на една и съща отоплителна структура. Но независимо от това, какви са холандските пещи, ефектът от използването им понякога надминава всички очаквания.



Пещ холандски


Характеристики и предимства


Преди да говорим за това, което са основните предимства на такова отопление структура като холандски фурна трябва да разберете това, което по принцип е така, дали всички функции и очевидни разлики с други видове пещи. И също така, поради която много собственици на вили и къщи, в момент, когато пазарите или в специализирани магазини можете да си купите готови пещ изграждане на желязо и стомана, монтаж на което не отнема много време и усилия, предпочитат да продължава да изградят тези тухлена пещ ,

Както вече бе споменато по-горе, основният материал, използван за производството на нидерландски е тухла. По-често, професионалните печки се препоръчват да използват строителни материали m150 и m75 (червени тухли) за полагане. Необходимо е да се вземат под внимание съветите, дадени, както и в изграждането на тази структура е много ясно, е липсата на пропуски и несъответствия по шевовете, както и липсата на други дефекти и пукнатини. Основните характеристики, присъщи на пещта от този вид е неговата височина като холандски обикновено са над останалите нагревателните елементи. Направи Тази конструкция високо поради това, че вътрешната му устройство предполага dymooborotov голяма степен, поради което въздуха преди бягство от тръбата навън, бавно през пещта и дава максимално количество генерирана енергия, при което конструкцията на тухла може да остане топло от доста време. (Виж също: Пещи за дома)



Разбира се, много от тях се интересуват от каква форма може да бъде такава фурна. Веднага е важно да се отбележи, че мнението за задължителното спазване на размера и формата при изграждането на нидерландска пещ е грешно. Разбира се, устройството на този нагревателен елемент приема малкия си размер, но може да има всякаква форма на такава пещ. Тук всичко зависи от вашия вкус, както и от интериора на помещението, в което ще се намира холандецът. В зависимост от вашето желание тази фурна може да бъде овална, кръгла, квадратна и правоъгълна.

Изграждане на холандска пещ



Необходимо е да знаете: украсата на печките с плочки, които станаха популярни дори под Питър Велики, все още е актуална днес. Естествено, гамата от материали за довършителни работи оттогава значително се разраства. Така че, за декоративни облицовка на холандски пещи днес може да се използва: керамични плочки, изкуствен камък и плочки. Важно е да запомните, че украсата на такива отоплителни конструкции е не само естетическа страна. Необходимостта от този процес е също така да се маскират недостатъците на подреждане. При изграждането на пещта неправилно са закачени, шевовете, както и пукнатини и други повреди на тухла могат да причинят навлизането на вредни продукти в хола и завършващите материали сигурно ги заключват вътре.



Отличителни характеристики


Както всичко останало в този свят, холандските пещи от червена тухла имат редица предимства и недостатъци. Първо, трябва да имате предвид всички техни предимства: (Виж също: Пещ от тухли за лятната резиденция)



  • Отлично разсейване на топлината. Тухла, използвана при конструирането на тези нагревателни елементи, е материал, който може да задържа топлина за дълго време. Разбира се, не се загрява толкова бързо, колкото стоманата или чугуна, но се охлажда много по-дълго. Освен това, както беше споменато по-горе, дизайнът на холандците, чийто въздух излиза от тръбата навън, е много по-бавен, отколкото в стандартна или руска тухлена пещ, също допринася за естественото увеличаване на топлопреминаването. Това е естествено, тъй като не изисква допълнителни нагревателни елементи, например помпи, които се разбиват в системата и други елементи.

  • Малък размер на конструкцията. Холандската фурна винаги е била твърде голяма. Вътрешно устройството приема, че този нагревателен елемент ще има малки размери. Компактността е основното предимство на такава пещ. По този начин той е благоприятно различен, например от обемисти руски или стандартни тухли. Този дизайн е лесен за поставяне във всяка, дори най-малката стая.

  • Възможност за избор на форма, модел и довършителни материали. Благодарение на тези свойства вашата холандска фурна идеално се вписва във всеки интериор. Времето, в което стари или ненужни мебели или мебели са били пренесени в дача или в провинциална къща, изчезва безвъзвратно. Сега е станало на мода да се прилага към дизайнерите за изготвяне на частна къща. Повечето от собствениците им избират обзавеждането и довършва жилищата си с особено внимание. Изборът на необходимата форма на пещта и нейното довършване ще позволят поставянето на този дизайн в помещение с почти всеки стил. В допълнение, до днес, много популярни стоманени конструкции като холандска фурна с камина. Такова разнообразие може да украсява всеки дом. Кой е в състояние да устои на възможността да слушате логове пукащи и да се полюбувате на красотата на огъня в дъждовен есенен и мразовита зимна вечер?
  • (Виж също: Видове пещи)

Пещ холандски с камина

Недостатъците на този дизайн не са много, но трябва да обърнат внимание и на:



  • Не е твърде икономичен разход на гориво. За да се загрее такава пещ, е необходимо да изгорите много дърва за огрев.

  • Сложността на инсталацията. В допълнение към факта, че полагането на холандска фурна със собствените си ръце изисква определени умения в бизнеса с печки, тя също така изисква отделен комин и фундамент, който по правило се излива заедно с основата на основата на къщата.

  • Задължително спазване на всички стандарти за пожарна безопасност - подът, както и стените около тази пещ, изискват облицовка със специален топлоустойчив и топлоустойчив материал.



ТРЯБВА ДА ЗАБАВЛЯВА: да конструирате такава конструкция като холандска фурна със собствените си ръце, разбира се, можете. Този процес обаче изисква строителят да има поне първоначални умения за полагане на тухли. Ако все още решите да изградите такава фурна сами, не забравяйте да потърсите съвет от специалист, тъй като неправилно проектирана пещ или комин може да се превърне в причина за пожар или отравяне с горивни продукти по време на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Фурни за самообслужванеФурни за самообслужване
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Комбинирани фурни, задвижвани от дърво и електричествоКомбинирани фурни, задвижвани от дърво и електричество
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Алтернативно отоплениеАлтернативно отопление
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
» » Холандска пещ със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com