Пещи за дома от собствени ръце

Честит собствениците на селски къщи знаят от първа ръка как да се обзаведат удобно в дома си и няма значение дали идвате там да си почивате веднъж на няколко седмици или постоянно живеете на тази територия. Изборът на правилния стил, довършителните работи, купуването на мебели и други интериорни детайли - всичко това е важно, защото създава атмосферата в стаята със специална и уникална атмосфера и само върху вас зависи от това, което ще бъде. Също така е важно да мислите предварително за всички нюанси, свързани със светлината и топлината. Отопление къщи на страната - това е отделна тема за разговор, защото изборът на подходящ вариант е даден на собствениците на частни домове не е лесно. Като цяло, тук може да има няколко възможности и всички те имат своите предимства и недостатъци. Как да изберем подходящи пещи за къщата, със собствените си ръце, за да направят ерекцията си или да използват готовите конструкции, налични за продажба?

Пещи за дома, собствени ръце


Опции за отопление


Ние ще определим възможностите за отопление на частните къщи, както и техните положителни и отрицателни страни: (Виж също: Изграждане на пещ със собствените си ръце)



  1. Електрическо отопление. Към днешна дата има много конвектори, електрически камини и печки за продажба. Те са надеждни, практични, не заемат много място и лесно се преместват около апартамента, ако е необходимо. Монтирането и експлоатацията им е изключително проста и не изисква никакви умения. Недостатъците на използването на такъв вид отопление като основен източник на отопление на къщата могат да се отдадат само на големи сметки за осветление и на невъзможността да се работи при прекъсване на електроенергията, което се случва много често в нашата страна поради редица причини.

  2. Природен газ. Използването на природен газ в Русия, страна толкова богата на природни ресурси, отдавна е широко разпространена. Отоплението с газ обаче не е налице във всеки регион, а не във всеки район. Някои хора все още чакат една година, докато топлината, обещана от добра стара реклама, дойде в къщата им. По тази причина за много хора използването на този източник на топлина е невъзможно. На практика няма никакви недостатъци, освен това, че е невъзможно да се използват извънредните ситуации и да се повреди газопровода.

  3. Дърва, торф, въглища. Този вид отопление на частни къщи е най-старият. Все още нашите прадеди са използвали естествени горивни суровини. Домакинските пещи, затопляни с дърва за огрев, са най-популярни, защото дървесината е екологичен и сравнително евтин продукт. Единственият недостатък на този вид отопление е проблематичното доставяне на гориво и необходимостта от отделни помещения за съхранение.
  4. (Виж също: Пейка с палатка със собствени ръце)


ЗАБЕЛЕЖКА: за надеждност е препоръчително да се пазят поне два източника на отопление в къщата, например, ако имате отопление с газ, има и малка фурна, която може да бъде нагрята с дърво. Или, ако имате дървена печка, можете да получите няколко електрически нагревателни елемента, като охладители на масла. Това е необходимо, ако един от източниците на топлина не успее или горивото се изчерпи. Между другото, най-обикновената фурна за къща със собствени ръце може да се направи дори и с първоначалните познания в тази област.



Пещ за дома с вашите ръце


Видове пещи за частна къща


Има много класификации на отоплителните структури за редица характеристики. Нека да спрем на мястото, където печките могат да бъдат разделени на отопление, отопление и готвене, а други, използвани само за готвене. Така че всеки тип пещ трябва да се разглежда отделно:



  • Отоплителни пещи. Тези структури могат да се използват само като източник на отопление на жилищното пространство. Варианти и модификации на тези пещи могат да бъдат маса, например, това са тухлени пещи без чугунена чиния, която не може да се използва за готвене. Също така на структурите на този материал могат да бъдат приписани холандски и печки камини. Последните, между другото, въпреки че не са предназначени за готвене, често се използват от много хора, за да приготвят шиш кебап. Този факт, макар и индиректно, но въпреки това свързва печките-камини с отоплителни и готварски конструкции. Има и пещи от чугун и стомана, използвани само за отопление на помещения. Сред моделите им има и пещ за камина. Не мислете, че дизайните на желязото имат непредвиден външен вид досега, сред тях можете да намерите наистина красиви пещи, които идеално се вписват в повечето интериори.
  • (Виж също: Зидария на руската пещ)


ЗАПОМНЕТЕ: производството на отоплителна структура от метал или тухла изисква определени умения. Ако все още решите тази важна стъпка, не забравяйте да попитате специалист как да постави самата фурна.




  • Отоплителни пещи за готвене. Такива видове структури, използвани за отопление и готвене, обикновено се считат за универсални. Те могат да бъдат изработени от тухли, в този случай при полагането на пещта се използва и чугунена плоча с няколко кръгли дупки, използвани за регулиране на огъня. Също така отоплителните и готварски конструкции са изработени от стомана или чугун. Последната опция е по-трайна, тъй като стоманените продукти са по-силно деформирани. Част от фурната в такива конструкции е специално проектирана за готвене. Някои от тези пещи са оборудвани с фурна, която е толкова необходима за всяка добра домакиня. В крайна сметка, за готвене повечето ястия в нашето време изисква фурна.



Важно е да знаете: спазването на основните изисквания за пожарна безопасност е необходимо, както при монтажа на метала, така и при поставянето на тухлена печка. Основните норми за двата вида са общи - задължително е да има стени и подове около фурната с топлоустойчив и топлоустойчив материал, което предотвратява случайно запалване. Не забравяйте, че огънят може да причини непоправими вреди не само на вашето имущество, но и на здравето. (Виж също: Фурна с формата на звънец със собствени ръце)





Домашна печка



  • Фурни, използвани само за готвене. Съществуват и много възможности за такива пещи, основно всички от тях са средни електрически уреди. Фурните, например, често са настолни. Размерите им могат да варират. Но основно повечето домакини избират средни печки. Удобството да се използват такива печки е да се оборудват с удобни температурни контролери и таймери, които няма да позволят на хазарта да забрави, че във фурната се приготвя друг шедьовър на кулинарното изкуство. Вятърните електрически фурни използваха само функция за печене. Досега функционалността им се е увеличила значително. Фурните могат да бъдат оборудвани с грил, както и функции за изсушаване на билки, плодове и плодове.



ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ: повечето електрически пещи днес имат регулатор по отношение на градусите, които пещта достига при нагряването на газа. Това е много важно за много домакини, които са свикнали да готвят във фурна, вградена в газовата печка.



Пещта може да бъде и газ. За да се спести място в кухнята на малък размер, някои от собствениците предпочитат да инсталирате газови печки десктоп на масата, при които, като правило, е кабинет, съдържа много полезни подробности. Такива плочи могат да бъдат две, три и четири горелки. (Виж също: Лятна фурна със собствени ръце)

Друг вид дизайн на работния плот е микровълнова фурна или микровълнова фурна. Този тип фурна за готвене, като фурна за маса, работи от електричество. Основните функции, които устройството изпълнява, са:



  • Продукти за размразяване (месо, риба, плодове, зеленчуци и полуготови продукти).

  • Приготвяне на храна (супи, блюда, рибни и месни ястия, както и десерти).


В допълнение, микровълнови фурни с функция за скара, ви позволяват да готвите месо или риба, не за разлика от тези, приготвени на огъня.

Пещ за дома


Възможно ли е да направите фурна за готвене със собствените си ръце?


Повечето собственици на частни домове вероятно са се чудили дали е лесно да се направи поне един прост дизайн за готвене сам. Разбира се, съществуват много схеми и инструкции за разстоянията в мрежата, в които се разказва историята и се представят подробно как може да бъде направено. Важно е обаче да знаете, че процесът на създаване дори на такава структура като обикновена фурна за готвене изисква да имате елементарни умения в този бизнес. Не забравяйте, че фурната се използва в жилищен район, така че, когато тя трябва да се грижи за инсталирането на безопасност при пожар (до ножницата стените около структура и етаж термоустойчив материал, като например желязо) и не само. Тази фурна трябва непременно да бъде внимателно изолиран комин, което изключва проникване в къщата на вредните азотни окиси, което може да предизвика тежко отравяне някой в ​​семейството ви.



Внимание: ако все още сте привлечени от експерименти за изграждането на пещ структура, опитайте се да започнете с улична структура. В крайна сметка опасността от отравяне с въглероден оксид или възникването на пожар под откритото небе е почти нулева. На улицата можете да построите фурна за барбекю или фурна за пица със собствените си ръце. Не мислете, че последната може да се използва само като агрегат за печене на италиански отворени пайове. С негова помощ можете също да готвите хляб, зърнени храни и повечето ястия в глинени съдове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Холандска пещ със собствени ръцеХоландска пещ със собствени ръце
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Фурна с формата на звънец със собствени ръцеФурна с формата на звънец със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
» » Пещи за дома от собствени ръце
© 2021 BggeHat.com