Пещ от тухли за лятната резиденция

Технологиите непрекъснато се подобряват. Години, векове преминават, една тенденция се заменя от друга, политическите режими се променят. Без промяна може да се нарече само това, което носи топлината и комфорта на къщите на хората - тухлена фурна за лятна резиденция. Освен всичко друго, този дизайн също е елемент от интериора. Всеки знае какво е печката от ранно детство, достатъчно е да си спомняте руските народни приказки. Но каква е популярността на тези системи? Защо например печките от тухла са много популярни? Как да изберем правилния дизайн? С всички тези въпроси е необходимо да се разбере.

В наше време, не всеки летен жител има знания и умения да изгражда собствена къща или отоплителен център в собствените си домове. Освен това не винаги е възможно да инвестирате средствата и времето си в строителни работи върху стационарна тухлена печка. Приличен стопанин в нашето време е рядкост да овладеете изкуството на зидарията, имате нужда от невероятна усърдие, трябва да отделите много време. В допълнение, както бе споменато по-горе, напредъкът непрекъснато се развива, така че нови предложения непрекъснато идват на пазара - същите съвременни burzhuyki. Това означава, че с такъв избор няма да е необходимо да се напрягате - маркетингът и инженерите вече са направили всичко за нас. Но това не е толкова просто. (Виж също: Тухлена фурна за дома)

тухла за лятна резиденция


Възможности и нужди



ЗАБЕЛЕЖКА: Ако имате нужда от висококачествена тухлена фурна за дахa, първо трябва да определите функциите, които тя ще може да изпълни. С други думи, за какви цели ще се използва този източник на топлина, каква трябва да бъде конструктивната цел. Ако собственикът разбира тези въпроси, изборът ще бъде по-прост.



Ако от време на време се нуждаете от време, за да затоплите малки вили, където постоянно не живее никой - печката-бургер е правилният вариант. В тази ситуация не е нужно да разпространявате нищо. Burzhujke не се изисква значително количество гориво, подобен дизайн ще помогне да се затопли, с негова помощ е възможно да се направи затопляне на храната. Това е изключително просто, както конструктивно, така и по отношение на монтажа. За да изпълните инсталацията, трябва само да изпълните някои препоръки.

Така burzhujku може да се счита за най-доказани и прост вариант за всякакви градински къщи, строителство може да бъде облицована с тухли, след това тя ще изглежда естетически приятен, някои характеристики значително подобрени. Но ако го сравним с тухла аналог, буржоазната, разбира се, е по-ниска. (Виж също: Пещ за собствени ръце на дача)



Важно е да знаете: в съответствие с предназначението си, фурната в големи количества трябва да отделя топлина, докато по-малкото гориво, което консумира, толкова по-добре. Съответно, колкото по-висока е ефективността, толкова по-добре за собственика на къщата. Ефективността в този случай е съотношението на количеството топлина, което се дава на помещението, към съдържащата се топлина в горивните материали. Това означава, че ако ефективността не е по-ниска от 75%, тогава източникът на отопление е наистина добър.



Пещи и тяхната класификация


За лятна резиденция има набор от различни конструкции на пещта. Коя тухла за пещта за избиране е също важен въпрос, но това е отделна тема за разговор. Класификацията на топлинните източници на къщата е изключително проста:



  • отопление;

  • готвене;

  • смесена.


Модерна печка за изгаряне на дърва

Същността на всяка отоплителна структура вече е заложена в тези имена. Ако потребителят направи избор в полза на готварска печка, не бива да очаквате, че цялата дача ще бъде идеално отоплена. Източникът на готвене може да отоплява малка стая, тъй като основната задача на такава система е да не пренася топлината колкото е възможно, а да подготвя ястия. Както показва практиката, инсталирането на тази опция е рационално в кухнята или в вилите. Отоплителна характеристика в този случай е наличието на специална повърхност за готвене (в някои случаи можете да намерите и фурна). Следователно, потребителят получава пълна плочка, с която можете да се насладите на кулинарните си таланти. (Виж също: Какъв вид камини за дачата са)

Ако се вземат предвид отоплителните пещи, трябва да се разбира, че те се използват само за отопление. За да готвите храна, такава печка вече не е подходяща, което ще се дължи на дизайнерските характеристики. Разбира се, никой няма да забрани пускането на чугун с крупа в разтопена печка, ще получите перфектна каша, но това е по-скоро изключение, отколкото правило.


холандка


Отоплителните печки в хората се наричат ​​холандски. Размерите на холандците, неговия дизайн - всичко това се определя от района, който трябва да бъде подгряван. По правило холандската е малка правоъгълна структура. Такива пещи се помещават в спалните помещения, както и в помещения, където никой никога не приготвя храна, поради което просто няма нужда от готвене на повърхности.



Ако искате да видите тухлена печка в страната, можете да дадете предимство на шведката. Така че, в народа име отопление-готвене източници на отопление. Това е универсална опция за всеки дом. Благодарение на този дизайн е възможно да се затоплят големи помещения, без никаква трудност, за приготвяне на храна. Обикновено такива конструкции се намират някъде по границите на помещенията, например между спалнята и залата, както и кухнята. В същото време в кухнята ще има част за готвене и отоплителна част - в друга стая. Според тази класификация, руските пещи са идеално пригодени. Както е известно, с тяхна помощ те готвят, загряват, освен това в дизайна се предлага и шезлонг. Последният елемент е характерна особеност, която отличава "руски" от "швед". (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

в тухлената печка

Не е изненадващо, че руската версия е толкова популярна. Можете да запазите дома си у дома, да създадете топлина, дизайна ефективно украсява интериора, дори и храната може да бъде приготвена. Готварските тухлени панели се загряват до седемдесет градуса, като правило, в основата на такива панели - глина. Това е хигиенния стандарт. В къща, където такава печка се нагрява, ароматът се различава значително от миризмата в корпус с водна отоплителна система. Усеща естествения аромат, своя "естествен" произход.


Пещта е ефективна и лесна


Тайната на успеха на тухлените пещи може да се нарече простота на дизайна. Ако топлинният източник е сложен качествено, няма да има никакви проблеми, целият процес на поддръжка ще бъде намален до промиване или отстраняване на прах, добре, трябва да съхранявате дърва за огрев.



ПРЕПОРЪЧВА: е желателно да се избегнат дефекти в етапа на създаване, в противен случай може да има сериозни проблеми в бъдеще. Често има пукнатини, дим, други трудности. Ето защо те обикновено се обръщат към специалисти, те се занимават с строителни работи, поръчването на тухли за такива хора не е нещо сложно, в този случай не може да се страхувате от неприятни последици. (Виж също: Как да инсталирате фурна с камина)



Печката може да се нарече монументална сграда, тя заема много място в селската къща. Тази структура има способността да натрупва топлина за дълго време, т.е. дори след края на пещта. Всеки знае, че дори на улицата е ужасно студено, просто трябва да се нагрява пещта няколко пъти на ден, а всички - топлината ще остане в страната в продължение на няколко дни. Да, има корекции - топлината е по-добре запазена, ако изолацията на къщата е направена правилно. В противен случай, целият смисъл на камината е изгубен, топъл въздух в стаята няма да остане за дълго.

Преди двадесет години нямаше котли за отопление с малък размер. Собствениците на печките биха могли да прекарат много часове, за да хвърлят дърва, само вкъщи стана по-топъл. Ако имаше котел - собствениците прекарваха ден и нощ в котелни помещения, за да постигнат подобни резултати. Когато дойдоха нови технологии, всичко се промени радикално, но хората все още зачитат пещите. В това няма нищо странно - те са практични, икономични, дават комфорт и удобство.

poryadovkoy пещи тухли


Пещи и инерция


Инерцията на дизайна на пещта е спорен въпрос. Разбира се, не е в състояние да работи като електрически нагревател, въздухът в страната не се нагрява. Всичко се случва, както следва:



  1. Първо, нагревателят се нагрява.

  2. Едва тогава започва да прехвърля топлината в цялата стая.

  3. За да получите осезаем резултат, трябва да изчакате около два часа (ако не се нагрява за няколко дни).


Във всеки случай, за това не се изисква половин ден, въпреки че скептиците често настояват за това. Време е да се обърне внимание на недостатъците на батериите, само по този начин е възможно напълно да се оценят всички пещерни достойнства. Какво ще се случи с отоплителната система, ако тя не функционира при студена студ? Просто всичко ще замръзне, а батериите няма да са в ред. Колко време и пари ще бъдат необходими за възстановяване на системата е друг въпрос. Разбира се, не замразяващата течност може също да се излива, но такива вещества са токсични, което очевидно не се отнася за положителните качества. По този начин собственикът на тухлена фурна в дача не се притеснява, че любимата му къща не се загрява в слана.


ефикасност


Някои хора твърдят, че печките са с ниска ефективност. Това е по-характерно за тези проекти, които се изпълняват неправилно. Благодарение на съвременните технологии е възможно да се построят красиви тухлени пещи, чиято ефективност ще бъде поне 80%. Този индикатор се постига чрез увеличаване на броя на завоите на комина, има и други конструктивни характеристики.



НЕВЪЗМОЖНО: Ако градинската тухлена фурна е построена със собствените си ръце и строителят няма съответния опит. Разбира се, можете да поемате рискове, но само ако собственикът е готов да поеме всички последствия от отговорното си решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Тухлена малка фурна със собствени ръцеТухлена малка фурна със собствени ръце
Холандска пещ със собствени ръцеХоландска пещ със собствени ръце
Пещи отоплителни тухлениПещи отоплителни тухлени
Тухлена фурна за домаТухлена фурна за дома
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
» » Пещ от тухли за лятната резиденция
© 2021 BggeHat.com