Как да направите камина от печка, няколко прости начини

Колкото и странно да звучи, доста често има въпрос за това как да превърне печката в камина. Няколко факта са обезпокоителни едновременно и изискват допълнително пояснение. Къде дойде пещта през 21-ви век? Защо трябва да бъде променена? Възможно ли е това, защото фурната и камината са различни устройства?

Истински дом
Домашно огнище

Къде можете да видите руската фурна

Ние отговаряме поетапно на всички въпроси, които възникват. В нашата страна, далеч от цивилизацията, голяма част от населението живее. През 90-те години имаше тенденция към изчезване на селата. Младите хора напуснаха домовете на родителите си и отидоха в града, търсейки по-добър живот. Много сгради бяха просто изоставени.

Днес, селското стопанство постепенно се движи към възстановяване, това означава, че кадрите са привлечени, обезпечени с жилища. Много семейства, които имат личен транспорт, купуват селски къщи и са населени в тях, като продължават да работят в града.

Повечето от селата къщи са оборудвани с печка отопление. За да разглобите фурната, е необходимо да ремонтирате подовата настилка и да запечатате дупката в покрива под комина. Не всеки имаше желание и възможност за това, тук и сега стоят символите на топлината в дома и уюта, пеещи в руските приказки.

Масивна тухлена конструкция
Масивна тухлена сграда

Газификацията позволи да се инсталира горелка в печката и да се даде конструкция на втори живот. Но съвременният подход към реконструкцията предполага, че ще има промяна в функционалната, стилна камина.

Какво ще реконструкция на пещта

Руската печка в къщата е монтирана така, че да загрява максималното жилище, а мястото в центъра не е изключено. Сега мисля, не е ли това модерен стил?

В нашето представяне на пещта е образът на определен дизайн с неравни ръбове и замазване, която оставя следи по дрехите, в случай на случаен контакт, а ако се уеднаквят страни и използването на съвременни материали, вече без да се замисля стан, интересни проекти, които по дизайн оригиналност няма да признават водещите тенденции в дизайна.

Масивността на пещта е полезна само за бъдещата камина, тъй като тя ще има отлични технически показатели, а увеличаването на площта винаги води до повишаване на ефективността. Какво поле на дейност се разкрива за начинаещ дизайнер.

Възможност за изграждане на островни типове, варианти на стени, стилни стаи за декорация на селска колиба (обещаваща посока). Всичко това ни чака след превръщането на старата пещ в модерна камина.

Антураж на селото
Село антураж

Как печката се различава от камината

Сега нека се потопят в реалностите на предстоящите творби и да забележат тяхната трудолюбие и сложността на изпълнението по техническо и теоретично отношение. За да разберете как да направите камина от печката, трябва да определите всички видове необходими работи. Това може да се постигне само чрез истински професионалисти, така че привличането на майстор вероятно ще се превърне в незаменимо условие. Но като информация, нека обясним как да извършим анализа на реконструкцията.

Фурната от камината в общи линии не се различава. И двете устройства работят чрез изгаряне на гориво и и двете участват в отоплението на стаята. Но все пак една от тях се нарича фурна, а другата е камина.

  • Функциите на пещта не са предназначени да осигурят възможност за наблюдение на пламъка, поради което всички технологични нюанси са насочени към качественото и ефективно използване на топлината. Вратата на пещта е изработена от метал и крие процеса на изгаряне от очите на наблюдателя.
  • Газовете, образувани след изгарянето, имат висока температура. Да се ​​даде такава енергия на природата не е много желателно, така че комина в тялото на пещта се прави под формата на лабиринт. При преместване нагряващите газове дават топлината си на тухлите на печката.
  • Пещта на руската пещ е малко по-малка от, според изчисленията, трябва да бъде близо до камината, която е за такава стая.
Готов за ползване тухлена сграда
Готов за ползване тухлена сграда


В други отношения разликите се отнасят само за външни елементи, които могат да се използват в преработената структура.

Няколко начина да римейк

Ако фурната стигне до вас, когато купувате къща като зестра, тогава най-вероятно нямате представа коя вътрешна структура има това устройство. Ето защо, без частично разглобяване тук е абсолютно необходимо. За да определите кои елементи могат да останат непроменени и кои от тях трябва да бъдат променени, започнете да разглобявате внимателно фурната, като изваждате всяка тухла. Материалът, останал в цялото му състояние, може да бъде използван отново, затова се препоръчва да го добавите отделно.

Вече преминаването на няколко реда ще даде пълна картина на устройството за димни канали. На този етап трябва да определите дали да оставите комина в същата форма или да направите опция за камина, която е нормален вертикален канал.

Майсторите, които поне веднъж преработват едно устройство в друго, препоръчват първо внимателно да се изучи външното и вътрешното състояние на зидарията като цяло и всяка тухла. Ако няма видими повреди, не се наблюдават пукнатини и вътрешните повърхности са надеждно запечатани, някои елементи от пещта могат да бъдат запазени.

След като сравнявате схемата на реалното устройство с най-подходящия проект за камина, определете коя част от зидарията остава недокосната. Оценявайте възможността за промяна на редовете и след това продължете да почистите всички кухини на корпуса. Много по-лесно е да почистите фурната в разглобено състояние, отколкото в съществуващата.

Реновирана тухлена сграда
Възстановена тухлена сграда

Всяка тухла трябва да бъде почистена от стари разтвори и сажди. Ако е необходимо, можете да използвате вода. Тези тухли най-вероятно не са подходящи за полагане на външни слоеве, тъй като съвременните материали са по-естетически и привлекателни. Но когато инсталирате комина, те ще бъдат незаменими.

В случай, когато е невъзможно да се разбере схемата и след частично разглобяване картината не се изчисти, ще трябва да продължим да разглобяваме фурната. Ако зидарията има много повреди, а след това отстраняването им може да е по-отнемащо време и скъпо заемане от издигането на нова камина. Тази идея е в основата на втория метод, как да конвертирате фурната в камина. Ще трябва да разглобите напълно фурната до долните редове на основата. Демонтажът трябва да се извършва с изключителна предпазливост, тъй като саждите, уловени в кожата и в дихателната система, причиняват дразнене.

Когато деконструирате фурната, не съжалявайте за дизайна. С много пукнатини това би довело до много проблеми. Само едно съществуване на основите и основите е огромно наследство, което остави печката за камината. След внимателно проучване на състоянието на основата, е възможно да се извършат инсталационни работи върху него. Но проверката не е само за контролиране на целостта. Като използвате нивото, трябва да се уверите, че равнината е хоризонтална.

Останалата основа показва границите на камината. С такива размери ще бъде възможно да се построи не само декоративен елемент, а истинска функционална камина с готварска печка за готвене. В допълнение, че пещта ще бъде необходимо да се изпълни според размерите, изчислен по параметрите на помещението, веднага се ориентира с местоположението на комина, така че да се затваря възможно най-близо до съществуващия отвор в покрива на къщата.

Камината, изработена от печка, напълно или частично разглобена, може драматично да промени стила на оформлението на стаята. В някои случаи пещта претърпява минимални промени. По принцип те се отнасят до размерите на пещта. След това има смисъл да се запази в оригиналната си форма, украсявайки народното изкуство. Естествено, за тази цел се използват съвременни материали, които не оставят следи и запазват външния си вид след продължителна работа.

Трябва да се отбележи, че с помощта на такива решения е възможно да се решат две важни задачи: да се оборудва камината и да се запази паметта на руските занаятчии в къщата. В края на краищата, руската пещ се различава от дизайна на други страни наличието на диван. Това легло може да бъде оставено за декорация и може да бъде превърнато в активна камина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Как да направите печка със собствените си ръцеКак да направите печка със собствените си ръце
Как да украсите печката със собствените си ръцеКак да украсите печката със собствените си ръце
Пещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опцииПещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опции
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
Какво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройстваКакво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройства
Камина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройствоКамина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройство
» » Как да направите камина от печка, няколко прости начини
© 2021 BggeHat.com