Пещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опции

Един от начините за ефективно използване на полезното пространство на жилищна сграда е инсталирането на многофункционална фурна, която съчетава камина, котлони, фурна и някои други устройства. Историята на създаването на такива пещи не започва в нашия век, а освен изброените, с гореща печка са доставени добре познати руски пещи. Тухлена печка с печка може да работи в летен режим, когато работи камината и можете да готвите храна, а самият случай не се нагрява. Преходът към зимния режим е съпроводен от промяна на маршрута на изхода за газ в комина.

Многофункционална сграда от тухли
Многофункционална тухлена сграда

Местоположение в къщата

Качеството и ефективността на многофункционалната пещ зависи от варианта на нейното разположение в стаята. Камината с готварска фурна има функционални фасети.

  • От една страна, това е камина, която е предназначена да създаде един вид атмосфера в къщата.
  • От друга страна, устройствата за готвене на храна, а страничните стени произвеждат топлина и могат да отопляват стаята.

Начинът на ориентиране на пещта зависи от дизайнера. В най-популярните варианти, устройството е инсталирано в пространството за разделяне на пространството в отделни помещения, а самата пещ е начин за разпределяне на зони. Част от камината е в хола и се използва по предназначение. Страничната стена загрява спалнята, печката и печката са в кухнята и са на разположение на хазарта.

Стена за фурна
Стенен вариант на пещта

Въпреки това, не винаги е възможно да се инсталира устройството по описания начин. Ето защо, сред завършените проекти има вариант на стенен модел. Лицата му се намират в една и съща стая, така че недостатъкът е, че е малко трудно да се осъществи достъп до едно устройство, докато другото устройство работи.

Характеристики на операцията

Моделите за твърди горива на тухлени пещи се намират в почти всяка къща, където комуникацията не може да бъде осъществена. Благодарение на технологията за увеличаване на ефективността, такава печка с камина и печка е в състояние напълно да изпълнява ролята на топлинен генератор и осигурява на наемателите вкусна храна. Но преди да решите да инсталирате такова устройство, трябва да знаете характеристиките на работата и инсталирането.

Тухлената структура има доста голяма маса. Никое подово покритие не може да издържи на това налягане. Ето защо, под пещта ще трябва да се изгради основа. Полагане на тухли се извършва в отделни редове строго съгласно установената схема. За да извършите такава работа, трябва не само да имате уменията на зидар, но и да имате представа за подреждането на пещи и камини.

Лесна за използване фурна
Малка, но лесна за работа печка

По време на експлоатацията на пещта основният контрол е клапаните, които са необходими за преразпределяне на въздушните потоци.

  • Вратата на пепелта е необходима за подаване на входящия въздух. Той може да регулира интензивността на изгарянето. обикновено когато печката е осветена тази врата се отваря напълно. След като дървото за горене започне да гори самостоятелно, то може да бъде покрито.
  • Ключалката на комина предотвратява изтичането на топлина от отопляемата къща. Обаче, успоредно с това, продукцията на газовете, образувани по време на горенето, е блокирана. Следователно, когато пещта работи, амортисьорът остава практически отворен и само след пълно изгаряне може да бъде затворен.

Възможността за преход към летен режим се осъществява чрез промяна на маршрута на движение на топъл въздух. През лятото директно влиза в комина, но е невъзможно да се отървем от радиацията, така че стаята все още ще се нагорещи.

Популярни модели

За самостоятелно сглобяване на фурната с плота използвайте готовия проект, който подробно описва последователността от действия. Той ви казва кое решение да използвате и как да го подготвите. Но преди да започнете да инсталирате камината, трябва да оцените външния си вид, защото функционалността до голяма степен зависи от относителното местоположение на основните елементи. Всички модели се различават една от друга по начина, по който са инсталирани в къщата.

Шведска фурна
Компактна фурна на шведски език
  • Най-простият по отношение на функционалността и начина на инсталиране е моделът "Swedka". Пещта, фурната и котлона се разполагат по една вертикална ос. Това ви позволява да направите дизайн с максимално спестяване на пространство. Отлично за използване в малки вили.
  • Уютът и топлината на руската печка не са нещо от миналото. Идеите за комбиниране на всички възможности се реализират в живота и в днешно време. Печка с топла печка може да се нарече подобрено копие на руската печка.
  • Всички възможности на пещта трябва да се използват колкото е възможно повече. Така, Т-образната пещ изпълнява енергийната си трансформация с всеки от нейните ръбове. Освен това такива модели могат да служат за разпределяне на зони в голямо пространство в помещението.
Т-образна фурна
Многофункционална печка с формата на Т

Пещи от чугун



Практическият подход към създаването на пещи позволи въвеждането на идеята за изцяло метална конструкция в производството. Моделите от чугун бяха отражение на тази идея. Те имат доста просто устройство и, според принципа на работа, приличат на обикновена "burzhuyku".

От гледна точка на дизайнерите работят усилено в славата. Трябва да се отбележи, че продуктите, изработени от чугун, не се различават по отношение на външния вид. Само сив и мрачен тон намалява настроението. Но с всичко това готови проекти са стилно декорирани колкото е възможно. В допълнение, има възможност за външно довършване на чугунен пещ с помощта на декоративен камък.

Цялото устройство е схематично разделено на два компонента, пепелен тигел и пещ. На върха на пещта има плоча за печене на камината. Благодарение на високата топлопроводимост, чугунната пещ нарушава записите по отношение на ефективността, което, между другото, не е единственото й предимство.

Компактният размер на фурната, дори оборудван с котлон, удължава обхвата на приложимост на фурната. Тя може да бъде инсталирана само чрез улесняване на монтажа на комина. Масата на камината е достатъчно голяма, но за разлика от тухлените уреди, тя не налага ограничения върху подовите настилки. Така че, като база, може да се използва бетонна плоча за пещ-камина.

Красива украса на камината
Това произведение на изкуството

Фактът, че дърва за огрев може да се използва като гориво, все още прави чугунена печка неизменна помощ в селското село, което е преминало вълната от газификация, и висока ефективност е свързана със спасяването на семейния бюджет.

Пещите от чугун са автономни, енергонезависими устройства. Освен горивото, те не се нуждаят от енергия отвън. Това е голяма рядкост, тъй като много модерни проекти използват електроенергия.

Плотове, инсталирани на върха на пещта, ще задоволят домакинствата с отлична производителност и висока степен на безопасност не изисква изолиране на устройството от случайни контакти, особено от деца.

Известни модели

В случай, че потенциалният купувач няма представа за предимствата на предлаганите модели, той се фокусира върху маркови компании, които са известни с техните пещи и слушат дори тези, които все още нямат такива устройства. Ето най-популярните марки, които са на разположение от всеки продавач.

Чугунена конструкция
Просто изпълнение на чугун
  • Вътрешната фирма "Еко-камин", която зае европейските технологии за производство на печки и камини, въведе на пазара редица устройства с общо наименование "Бавария". Това е комплекс, който съчетава камина, печка и фурна, но има и по-опростени варианти. Те са компактни поради факта, че фурната липсва. Такива мини-пещи са много ефективни, независимо от техния малък размер. Като гориво се използва дървесина. Фурната работи според принципа на конвектора. Въздухът се нагрява и се движи по каналите между пещта и корпуса. Ефективността на устройството е не по-малка от 78.
  • Пещ камина Metafire Enisei от компанията Мета е фокусирана върху ефективното отопление на големи площи. приложим технология на продължително изгаряне увеличаване на производителността на устройството, което му позволява да се справя с площи до 100 м2. Самопочистващото се стъкло винаги осигурява преглед на пещта. Формираната форма на корпуса адаптира устройството към модерните интериорни стилове. Компанията Meta разработи модели на стена и ъгъл.
  • Друго развитие на руската фирма Мета е предназначено за монтаж на стени, но има особеност на изхода на комина, може да бъде скрито в стената и остават невидими. Пещ-камина Okhta се счита за едно от най-простите и надеждни устройства. Класическата му форма се допълва от керамична декорация. Този подход превръща дизайна в оригинално решение.
  • Любителите на ретро стил чакат изненада от полската компания Eurokom, която се представя с модела Ambra. Чашата на вратата не се различава видимост, но за този стил това е най-добрият вариант. Тялото и пещта са изработени от чугун. Конвекционната система позволява повишаване на ефективността до 80

Този списък може да бъде попълнен с различни модели на представените марки, но това не е спешна нужда, тъй като повече информация може да бъде получена от доставчиците или директно от производителя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Външни печкиВъншни печки
Пещи с печкаПещи с печка
Как е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставишКак е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставиш
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Пещи за домаПещи за дома
Какво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройстваКакво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройства
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
» » Пещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опции
© 2021 BggeHat.com