Тухлена печка за лятна резиденция

Отоплението на ваканционния дом е реален проблем за много летни жители. Особено е необходимо да се грижим за начина на отопление на стаята през зимния период. През зимата често не почивам в страната. Но все пак в тези редки дни на крайградските зимни ваканции е важно къщата да се затопли добре и да бъде удобна за отдих. Едно от решенията за отоплителния проблем може да бъде тухлена печка за лятна къща, която може да поддържа топлина за дълго време. Благодарение на високата топлопроводимост на тухлите, тези пещи могат да останат горещи и да загряват въздуха в помещението за дълго време, въпреки че те също ще трябва да чакат малко, за да се нагреят.


Пещи за отопление на селската къща


За да нагрявате дачата, можете да използвате различни видове шлайфани печки или да купите готови печки. Ако печката в дачата е предназначена не само за отопление, но и за готвене или подгряване на храна, най-добрият вариант е продукт от тухлена пещ. За това, при полагането, тавата за готвене трябва да бъде предвидена за готвене. Освен това една печка от тухлена дървесина за дача, според много хора, дава на храната специален "летен" вкус. (Виж също: Как да поставим тухлена фурна)

За отопление на селска къща можете да използвате стоманени пещи. В стоманената отоплителна техника тип пещ също има положителни аспекти. То бързо се загрява, а стаята се затопля по-бързо. Стоманени фурни също са предназначени за готвене. Най-простите модели на тези печки могат да бъдат закупени за малко пари, което е ясно предимство. Стоманените нагреватели са компактни, не заемат много място. Основният недостатък на стоманената пещ е нейната ниска топлопроводимост, тя бързо се нагрява и бързо губи топлина.

Печка за лятна резиденция

В допълнение към пещите за отопление на вилите се използват различни електрически уреди, като конвектори, нагреватели и т.н. Камината Pechora често се използва и за отопление на малки селски къщи и големи вили. Камината може да бъде закупена в магазини, които продават отоплителна техника. По-рядко за отопление използвайте сушилни пещи. Те могат да бъдат закупени и в специализирани магазини. Тези единици са по-често използвани за сушене на различни зеленчуци и плодове, които се отглеждат в страната. Въпреки че има тухлени пещи. Като цяло, това са универсални печки, които се използват, включително като сушене. Те могат да отделят малко количество топлина, за да затоплят стаята.

Ако сауната е оборудвана със сауна, тогава, разбира се, е необходимо да инсталирате печка. Тази печка е специално проектирана за използване в сауната. Въпреки че със силно желание и включващо въображението може да се инсталира в друга стая. "Stove-Scythian" е огромна метална кошница с големи камъни. Тези агрегати могат да бъдат с различни размери, броят на камъните също може да бъде различен. Скифът е инсталиран по такъв начин, че коша с камъните в една стая, а пещта в другата. Горещите камъни затоплят въздуха на парната стая и е по-удобно да се стопи от съседната стая. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

За да спестят място, ваканцията често прибягва до оборудването на скрито устройство за фурна. Дизайнерите измислиха не само вградени уреди за кухнята и баня и тоалетни, но и вградена печка за дача или къща. Вградената фурна също може да се побере в ниша или в стената на стаята. Печката може да бъде поставена по такъв начин, че да се нагрява отвън и да се нагрява вътре. Материалите, от които са направени мебелите около вградената печка, трябва да бъдат огнеустойчиви.

Много популярни са малки печки за вили. Много хора имат малки къщички. Тук всеки сантиметър е важно. Затова е важно пространството да се използва интелигентно. Малка печка за дача ще помогне за решаването на проблема с малка площ от стаята.



Важно е да знаете: фурната за дача трябва да е безопасна. Пещта не трябва да допуска въвеждане на въглероден оксид в стаята. Важно е да изберете правилния тип и размер на устройството за дадена къща. От тези малки нюанси може да зависи от комфорта и здравето на почиващите. (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)



Пещи от тухли за лятна резиденция


Най-често за отопление на вилата използва тухлена печка. Те имат много предимства пред други видове отоплителни уреди. Основните им предимства:



  1. Тухлената пещ е с висока топлопроводимост.

  2. Животът на пещта е около тридесет години.

  3. Фурната може да се използва за приготвяне на храна.


Тухлена печка за лятна резиденция



Оборудването с тухлени фурни дава на интериора на стаята вид аристокрация и изтънченост. Особено популярни днес са тухлените печки - камини за вили, които се превръщат във върха на интериора на цялата къща. В допълнение, събиранията край камината често стават любимо обитаване на семейството, обединяват всичките си членове. Ето защо, камините са в голямо търсене.

За една малка къща е най-добре пригодена малка тухлена фурна, която не отнема много място. Компактната фурна спестява не само пространство, но и строителни материали, използвани за подреждането му. Има много видове тухлени печки за дома. Коя специфична пещ трябва да бъде инсталирана в конкретна къща, трябва да се реши въз основа на какви функции тя трябва да изпълнява. Тухлените пещи за дачи трябва да изпълняват основната си функция - да отопляват къщата. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

Повечето туристи искат печката да не се нагрява. Понякога можете да готвите необичайно ястие във фурната. В този случай тухлената печка е изход от ситуацията. В повечето случаи уредът за готвене е почти същият като уреда за отопление. Днес пещите за чисто отопление почти не се използват. Напоследък узбекските пещи Tandyr са популярни. Те имат заоблена форма, а в печката можете да готвите храна. Има готови печки Tandyr, които можете да закупите в магазина.



ВНИМАНИЕ: препоръчва се оборудването на печките в дачата, което ще затопли сградата за кратко време. Важно е с тяхна помощ да можете да готвите най-малкото най-просто хранене и да заврите с вода за чай. Ако хората не пребивават постоянно в селска къща, тогава ще има достатъчно една печка за отопление. Ако дача е постоянно място на пребиваване през зимата, тогава си струва да се прибегне до други методи за отопление и затопляне на къщата.



Тайните и тънкостите на полагане тухла тухла


Независимото изграждане на тухлена пещ е просто въпрос, но изисква търпение и постоянство. Освен това е необходимо да знаете за законите и правилата за полагане на тухлена пещ. За да работите, ще ви е необходимо: (Виж също: Какъв вид камини за дачата са)



  • тухли;

  • глина;

  • пясък;

  • цимент;

  • мистрии;

  • чук;

  • равнище;

  • друг малък инструмент.


Фурнир за зидария


Етапи на работа


Обзавеждането на пещта може да бъде разделено на четири последователни етапа:



  1. Подготвителна работа. На първия етап трябва да се извършат редица важни работи. На първо място, трябва да определите вида на тухленото устройство. В интернет можете да намерите необходимите проекти за тухлени печки за даки, въз основа на които е необходимо да изградите сами печка. След това трябва да изберете място за обзавеждане на печката. Самата конструкция е доста тежка. Следователно, тя трябва да се излее в основата. Преди полагане тухлите трябва да се накисват във вода за насищане с влага. Полагане на тухли от печки се извършва изключително върху глинен хоросан.

  2. Пещ за зидария. Полагането на тухли е необходимо съгласно схемата. Истинският майстор на тухла полага ръка, така че по-плътно се лежи и се държи по-здраво. Когато стека тухли, трябва постоянно да наблюдавате гладкостта на конструкцията, да измервате нивото. Пространството между тухлите трябва да е малко, същото в цялата серия. Тогава печката може да запази топлината по-дълго.

  3. Сушене. След като печката е готова, трябва да се изсуши. На първо място, му е дадено време да замрази решението и да укрепи структурата. След това продуктът трябва да се нагрее. Първият път, когато изгаряте малко количество гориво, а след това го загрявате максимално. След всички тестове печката е напълно готова за пълноценна употреба.

  4. Декориране. Етап на завършване на подреждането на тухлена печка е нейната украса. Дизайнът на фурната зависи от въображението на дизайнера и от интериора на помещението, в което се намира. Често не е украсена по никакъв начин, първоначално се планира да напусне тухлените фасади на пещта. След това трябва да внимавате, когато полагате тухли. Всички те трябва да са равни, шевовете трябва да са равномерни, тънки и еднакви. Ако не се планира да украси камината, веднага използвайте специална цветна и фигурална тухла. По този начин можете дори да правите рисунки.



Обърнете внимание: за полагането на пещта е необходимо да се вземе обикновена червена тухла, която лесно може да абсорбира и отделя топлина. Днес специална тухлена тухла е на пазара. Между стената и печката трябва да направите зидария в една тухла за пожарна безопасност. Системата на фурната трябва да се намира близо до комина, след което е по-лесно да се оборудва и ще има по-добра сцепление.



Има два варианта за полагане на тухли. Можете да поставите тухли по ширина или отстрани. В първата версия печката продължава по-дълго, но също така запазва топлината по-дълго. Ако поставите тухлите на ваша страна, стаята ще се нагрее по-бързо и също така ще се охлади. Когато полагане на страна на тухла ще отнеме половината по-малко - това е голям плюс, защото тухла също е много пари. Коя опция за полагане на тухли в подреждането на пещ е по-добре от спорен въпрос. Тук всеки избира най-добрия вариант за себе си. Ако отидете в селската къща само за почивка през уикенда, по-добре е да имате печка, която бързо дава топлина. Ако живеете там известно време, естествено е по-добре да държите топлината възможно най-дълго.

Дизайн на пещта


Грижа за тухлената пещ


Моля, обърнете внимание, че тухлените пещи имат дълъг експлоатационен срок, но при използването на печката трябва да се спазват препоръки. Ако печката е правилно сгъната, тя може да продължи, като запази всичките си функции за повече от тридесет години. В специални грижи тухлените печки не се нуждаят. Разбира се, тя трябва да се поддържа чиста. За да запазите печката запазена качествата си, тя трябва периодично да се нагрява. Също така трябва да следите състоянието на комина. Ако изгорите полиетилен и други пластмасови изделия във фурната, продуктите от тяхното разлагане могат да бъдат залепени към стените на комина и да се запушат. След това трябва да почистите комина.



ВАЖНО: Необходимо е да запомните правилната грижа за устройствата с тухлени фурни и да отстраните своевременно работата им. Често се случва, че пещта има механични или други повреди. Не бързайте и напълно разглобявайте структурата. Можете да поправите тухлена фурна в страната и да поправите всички неизправности. Преди всичко е необходимо да се консултирате с опитен клиент, който ще оцени реалното състояние на пещта. Ако дефектите са малки, тогава трябва да бъдете търпеливи и да ги поправите. Ако има големи чипове, особено в подножието, вътрешните курсове са повредени, тогава ще е необходимо да разглобите напълно печката. Обикновено ремонтът е предмет на външни чипове и декор. Можете да промените външния вид по всяко време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Отопление на вилиОтопление на вили
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
» » Тухлена печка за лятна резиденция
© 2021 BggeHat.com