Пещи за вили, чугунени

Непознатите летни жители и жители на страната знаят много добре колко важно е отоплението на частни къщи в студения сезон да работи гладко. Най-често се избират пещи за чугун, но топлината може да се доставя при такива условия по няколко начина. Първо, много летни жители използват електрически конвектори, които не консумират много енергия и могат да нагреят големи площи. На второ място, много селски къщи са снабдени с газ, а индивидуалното отопление се извършва с помощта на газови котли.

Тези методи, разбира се, много са добри, но ето как да бъдем в случай, че електричеството се губи дълго време поради злополука или повредена електрическа инсталация. През зимата по правило има силни снежни бури или заледени дъждове, които са основните причини за прекъсването на тел. Надеждността на нагряването на газ също е относителна, тъй като аварии и щети на газопроводите не са необичайни. С други думи, и двете от горепосочените опции могат неограничено да оставят собствениците на домовете си без топлина. Как да бъдем? За да изберете една от тези опции и ден след ден, за да се страхувате от срив в работата на отоплителната система? (Виж също: Чугунена фурна за дома)

Пещи за вили, чугунени

Идеалният изход е чрез инсталиране в къщата или в дача на стара фурна, нагрята от дърво или въглища. За някои, този метод може да изглежда непрактично и твърде обезпокоителни, дори и факта, че въпреки алтернативни методи, печка отопление в продължение на много години не дава водеща роля, казва обратното. Пещите от чугун са далеч отлична възможност за осигуряване на топлина в частен дом.


Основните предимства и недостатъци на пещите от чугун



НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ: Чугунът изисква специални грижи. Например, препълването на пепел е неприемливо, тъй като може да предизвика малък пожар или дори голям пожар.



Пещта от чугун може да бъде от различни типове, марки и също така да се произвежда от различни производители, но основните предимства и недостатъци на тях могат да бъдат разграничени. Основните предимства на пещта от този тип включват следното: (Виж също: Пещи от тухли за лятна резиденция)



  • През годините чугунът е материалът, от който се произвеждат дървени и въглищни пещи. Благодарение на своите специални свойства, здравина, отлична топлопроводимост, той дълго и твърдо се утвърди като лидер в тази област. Пещите от чугун, перфектно запазват формата, за разлика от някои стоманени и железни продукти с по-тънки стени, които в крайна сметка започват да водят. Цялата структура на пещта след този вид деформация изглежда, за да я наречем леко, непредставена, което неблагоприятно влияе върху общата картина на стаята.

  • Използването на такъв материал като чугун за пещи е толкова популярно и поради факта, че способността за бързо загряване и забавяне на топлината за дълго време е неоценима в отоплителния бизнес. Тухлените печки, истината охлажда по-дълго, но и за да се нагорещят, съответно, отнема повече време. Стоманените пещи се затоплят много бързо и бързо се охлаждат. Следователно, чугунът се счита за златна средна и неговото използване за производство на пещи е не само практично, но и печелившо.

  • В процеса на инсталиране на пещта от чугун, няма нищо сложно. Не изисква наличието на специална основа (за разлика от тухлите) и лесно се произвежда от няколко души.
  • (Виж също: Използването на ъглови печки-камини за отопление вили)
  • Ако говорим за цената на такъв проект, като отоплителна пещ, чугун, тя е много по-ниска от тухли и малко по-висока от стомана. Това означава, че придобиването на пещ от чугун отново става златна и печеливша среда.


Пещ, чугун

Недостатъците на чугуна не са много, но трябва да обърнат внимание. Така че отрицателните качества на този материал, използвани за изграждането на пещи, са:



  • невъзможност за единична инсталация, тъй като такава пещ е доста тежка и за нейното инсталиране по правило се изискват няколко човека;
  • (Виж също: Желязна камина за камини)
  • Чугуната е изключително чувствителна към рязък спад на температурата, което може да повреди повърхността й. Така например, получаване на определено количество студена вода на гореща повърхност може да доведе до образуване на дълбоки пукнатини.


Ако претеглим всички плюсове и минуси на чугун, преимуществото ще продължава да е в полза на купуването на печка от такъв материал.



ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ: чугунните пещи най-добре поддържат топлината в тлеещия режим, т.е. горивните суровини в тях трябва да се изхвърлят в малки количества. Тази собственост се отличава от чугун от тухла, който запазва топлината по-дълго. (Виж също: Камина в страната със собствени ръце)



Най-популярните марки и модели от чугунени пещи




Има много разновидности и модификации на чугунени пещи. Ако обаче анализирате търсенето и покупката на тази категория стоки, можете да определите онези, които купувачите ценят най-много. След това трябва да говорите за най-популярните марки чугунени фурни, които са избрани от руските потребители.

Камините и пещите на марката "Бавария", въпреки чуждестранното име, нямат нищо общо с чужбина. Освобождаването на този продукт е национална компания с името Екокамини. Тази фирма работи в производството на отоплителна техника в продължение на много години.

Печка Бавария желязо

Пещ за изгаряне на дърва Bavaria чугун е несравнима комбинация от качество и цена. До този момент се продават няколко модификации на камините от чугун от тази марка. Бавария може да бъде класифицирана според няколко критерия. Има три основни типа пещи:



  1. Пещ Bavaria е чугун с печка, която принадлежи към готвене тип и се използва за готвене. Често такива пещи са оборудвани с удобна и висококачествена фурна. Въпреки това, в момента броят на моделите на такива пещи е малък, има само седем.

  2. Моделите за отопление на марката Бавария са чугунени конструкции, използвани само за отопление на вилата. Такива модели също често се използват от собствениците на сауни за отопление на парни бани. Изделия от чугун е идеално за това, но не забравяйте, че желязото - материал, който може да бъде повреден в резултат на екстремни температури, така че банята е необходимо да се гарантира, че с дизайна не случайно удари студената вода.

  3. Пещта от чугун с топлообменник е многофункционална опция, идеална за отопление и готвене. С други думи, използването на тази модификация на чугунена пещ е подходящо само за дома.



ВАЖНО: всички по-горе модели на пещи маркира Байерн има елегантен и в същото време семпъл дизайн, компактни размери, функционалност и отлично качество, по нищо не отстъпва на европейското. Мощността на повечето модели, произведени от EkoKamin е 8-9 kW, което позволява да се осигури помещение с площ до 150 m³. Режимът на изгаряне на много баварски пещи е с продължителност три или пет часа. Това е достатъчно за отопление и готвене.



Шмид каменни вложки, както и чугунени пещи, са произведени от немски производител с всички качества, необходими, за да се гарантира, че продуктите са в голямо търсене сред потребителите в различни страни. Тези качества включват: прост и елегантен дизайн, съответствие с всички световни стандарти за качество и противопожарна безопасност, лесна инсталация и работа. При изгаряне на дървесината температурата в пещта от чугун, произведена от тази фирма, може да достигне 400º.

Камината, изработена от чугун, пусната от специалисти от Schmid, ще бъде идеален вариант за придаване на топлина у дома ви. Освен това не можем да пренебрегнем естетичната страна на този дизайн. Печки, оборудван с термоустойчиво стъкло, през които са ясно видими ярки пламъци, може да даде усещане за уют и комфорт дори и при най-неблагоприятни климатични условия.

Пещ камина, изработена от чугун

Компанията Piazzetta олицетворява ненадминатото европейско качество, съчетано с доста разумни цени, модерен дизайн и функционалност. Пещта Piazzeta, произведена от голяма италианска компания, беше оценена от потребителите в много страни. В Русия продуктите на тази компания също са в голямо търсене.



Струва си да се има предвид: в допълнение към къщата, можете да използвате печката за баня, като някои модели на тези структури също са оборудвани с топлообменник, което позволява не само да се възхищаваме на пламъците на пожар, но също така и за да се осигури желаната температура стаята.



Защо трябва да се свържете с нашата компания?


Нашата фирма продава печки и камини за къщи, апартаменти и бани, както и за продажба на различни компоненти за отоплителни системи. Отличен професионален опит, индивидуален подход към всеки клиент, персонал от висококвалифицирани служители - това е визитната картичка на нашата компания. В допълнение към гореспоменатите известни марки, продаваме и висококачествени Годинови пещи, които са в голямо търсене сред руските потребители. В допълнение, нашите експерти често препоръчват на купувача на продуктите на компанията Ruegg, пещите на които имат всички необходими качества за отопление на помещенията, сравнително голяма площ. За да научите повече за продуктите на тези компании, е необходимо да се консултирате с консултант на нашата компания, който ще ви помогне да вземете решение за избора. Не е необходимо да се съмнявате дали да слушате съветите на нашите служители или не, защото всички те имат висока квалификация и богат опит в тази област.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Чугунена фурна за вилиЧугунена фурна за вили
Отопление на вилиОтопление на вили
Чугунени пещи за баняЧугунени пещи за баня
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отоплителни вилиОтоплителни вили
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Отопление на газОтопление на газ
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
» » Пещи за вили, чугунени
© 2021 BggeHat.com