Чугунени пещи за баня

О, добре, когато има частна къща в екологично чист район. За да може да дойде в средата на зимата и банята, за да се нагрее или дори да се затопли през лятото. Но преди да вкусите удоволствието и да изцерите тялото, трябва да организирате самата структура. Важен елемент е отоплителната система. По-специално, чугунени пещи за вана и до днес се наслаждавайте на завидно търсене. Всички, защото техните положителни свойства всъщност са били тествани от векове в жилищното строителство.

чугунени печки за вана


Принцип на функциониране


Разбира се, след известно време се промени не само външният вид, но и функционалните му характеристики. Днешните леярски печки за бани са станали по-компактни, техниката им се основава на камина с естествени дърва за огрев, а пушачът изобщо не трябва да пуши. Разбира се, когато единицата е избрана за дома, собствениците могат да опростят живота си и да изгорят газ или дори да превключат към електричество. Но кой ще направи това, когато става въпрос за здравословна баня за изгаряне на дърва? (Виж също: Пещ за баня от тухла)

Характеристиката на чугуна е дебелината на листа, която ясно надвишава легираната стомана. Така че чугунните печки изглеждат старомодни и тромави, но не са ръждясали.


Различия на пещи от чугун


От чугунени пещи, за разлика от стомана, тухла, предлагат на своите собственици следните предимства:



  • Практически пълна устойчивост на корозия, включително парни излъчвания в банята: спокойно можете да забравите за ръжда, утаяване или тлеене на метал;

  • За разлика от стоманата, тези пещи не горят дори под въздействието на най-високите температури. Съставът на чугун не включва графит, поради което няма вътрешнокристално разлагане (разпадане) на метала;
  • (Виж също: Газова фурна за баня)
  • Тези бани са много по-евтини от другите пещи. Разбира се, не винаги си заслужава да спестите място за удобно почивка. Но това е точно най-успешният случай, когато качеството съвпадна със запазената стойност;

  • Една проста, непретенциозна пещ от чугун не изисква боядисване или допълнително топлоустойчиво лечение. И още по-декоративна облицовка. Всичко, от което се нуждаете, е само от време на време да отстраните сажди и плаки.


чугунена печка



В чугунните пещи има само един забележителен недостатък: те се нагряват дълго време и изискват разточително използване на дърва за огрев. Този недостатък обаче лесно се превръща и в плюс: след като цялото чугунено тяло ще запази тази топлина по-късно. (Виж също: Пещи за бани електрически)



Пещи от чугун днес


Тъй като пазарът има напълно естествена способност да се адаптира към желанията на купувача, с течение на времето "чугун" се трансформира отвъд признанието. Компактна и напълно мобилна, с тегло до 60-70 кг. Ако искате, можете да промените изместването, което очевидно не може да се каже за здраво седнало на основната каменна пещ. Продуктите са изработени с ковано дърво, използвайки стъклени врати от стъкло с висока топлоустойчивост. Освен това, тенденцията се увеличава - например в тухли, дори и един опитен строител може да пропусне някои малки пролуки и пукнатини. Съществува риск искри или въглени да изтекат през тях и да предизвикат риск от пожар. Какво не може да се каже за един лист чугун, чийто период на безопасна експлоатация достига тридесет и пет години.

Няколко думи трябва да се дадат на проводимостта, която се ползва от камини, чугунени пещи. Този физически индикатор за "черен метал" е ясно по-висок от този на тухли, керамика, естествен камък. Спомнете си колко често е необходимо да премествате фурната в селата или да я покриете с глина, за да избегнете топлинна деформация. Чугунът има коефициент на полезно действие 82, така че след добро напукване на дървената печка е възможно да се направят прекъсвания между полагането на дърва за огрев до 7-10 часа.


За качеството на чугун от различни производители на пещи




Какво трябва да обърна внимание при избора на чугунена фурна за парно или парно отопление?



  1. Качество на метала. И още по-добре - да попитате специално за класове и марки от чугун, и където се доставя за производство. В края на краищата, никой не иска да елиминира неоплазмите и брака под формата на пукнатини.
  2. (Виж също: Печки за сауна)


Слушайте мнението на експертите, които препоръчват да се внасят вградени фурни. Смята се, че руското чугунено желязо не е включено сред висококачествените метали.




  1. Изберете печка с нормален размер на решетката на топлинния акумулатор, при която въглищата няма да се провалят. Също така си заслужава да се обърне внимание на конфигурацията на резервоара за гореща вода - дали е вграден или окачен, и ако е така, кой е начинът да се осигури лесен достъп;

  2. Когато избирате пещ, проверете техническия лист или инструкцията за експлоатация (в кубически метри). Изчислете този параметър за вашата стая.
  3. (Виж също: Газови пещи за баня)
  4. Може би най-важната точка е видът материал, използван за разпалването. Разбира се, печките за изгаряне на дърва отиват в банята, а за къщата можете да избирате газови камини или електрически камини;

  5. Освен това е важно външното външно пространство на пещта: искате по-добра видимост на фалшива врата с решетка или стъкло. Единствено си струва да се помни, че при появата на такива части цената на пещта е пряко пропорционална.


Местоположение на пещта


Трябва да се обърне специално внимание на този аспект. Обикновено една пещ от чугун, камината има две модификации - печката е стандартна или с разширена горивна камера. Във втория случай пещта може лесно да бъде монтирана в стенна конструкция и да започне да загрява стаята на парната стая от чакалнята. И това е добре: в края на краищата, докато чугунът ще получи оптималната температура, ще спестите време за подготвителни процедури. И след хвърляне често няма да трябва, защото. топлопроводимостта на чугуна е отлична.

камина, камина



Съвет: Преди да инсталирате пещта от чугун, изберете местоположението и разпространението на ламарина, за да избегнете пожар от летящи искри. Също така е необходимо джобът да бъде оборудван с глинени или керамични материали. В съединителя можете да използвате естествен камък, той дори ще изглежда по-естествен.



За производителите на пещи и пещи от чугун


Днес, особено популярен в използването на баните и летни къщи, вили придобиват камина вложки Supra затворен. Тази конструкция се характеризира с много технология на камерата термоустойчиво стъкло, което се бушува пламъци. В допълнение, това инженерно решение не носи само естетическа функция: въздухът влиза в реактора, докато е горещо, спасени отпадната топлина. И така, икономиката на пещта. В действителност, в процеса на изгаряне на енергия на гориво и отделят самите продукти на горенето, СО2, и т.н. И така се оказа, че ефективността на Supra пещ достига 75. идеалният избор за крайградски комплекс, пространство площ от 100 до 250 кубически метра, които при нагряване в 2-3kg и ги налагат на интервали от 14-16 часа е достатъчно партида гориво реколта.

Но финландското предприятие KastorOY предлага продуктите си под формата на печки за изгаряне на дърва от 1908 година насам. Ако говорим за родното място на сауната - това е Финландия, а ако говорим за лидер на пазара, това е Кастор. Пещите на този производител се отличават с редица предимства:



  • Наличието на структурни канали за отопление на пещта, които контролират подаването на горещи въздушни маси към печката. Когато пещта се охлади, въздухът се връща обратно и топлината продължава по-дълго;

  • Постигаща ефективност: при разпалването на стая от същата територия има само две отметки за дърва за огрев;

  • Задната стена е ефективно защитена от двоен слой от метал, който се справя с топлината, излъчвана от изгарящото гориво;

  • Голям обем от нагревател, който държи достатъчно камъчета, за да направи топлината от въглищата;

  • Корпусът е монтиран както отвън, така и отвътре, като увеличава интензивността на циркулацията на въздуха.


Фурна Kastor


Отделно за електрически камини


Няма никакво съмнение, че печките от чугунени отоплителни тела са добри в класическата версия - печка за изгаряне на дърва за сауни. Въпреки това, в домовете е за предпочитане да се монтира практична, удобна и естетическа електрическа камина. И за вани да ги използват не е забранено. Смята се, че електрическата пещ е по-силна от обикновената, но зависи от производителя.

По-специално, електрическите woks на Electrolux се радват на истинско "шведско" управление. Едно натискане на един бутон, а вие се отпуснете и настроите вълна "лека пара". Освен това е дори по-лесно да носите електрическа камина от чугунена печка на дърва, а работата и работата на агрегата се характеризира с повишена безопасност. Единственото нещо, което трябва да се отбележи: в никакъв случай не е възможно да се загрее електрическата пещ, без да положи камъните в нагревателя, в противен случай това ще доведе до повреди до пожар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ, чугун, за ванаПещ, чугун, за вана
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Пещи с печкаПещи с печка
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Чугунена фурна за домаЧугунена фурна за дома
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
» » Чугунени пещи за баня
© 2021 BggeHat.com