Електрическа фурна за сауна

Напредъкът е такъв капризен младеж, който непрекъснато насърчава собствениците на селски къщи да подобрят споразумението, да се конкурират със своите съседи в атмосферата на същите бани и сауни. Напредъкът е довел до факта, че днес старите чугунени печки и примитивните тухли почти изцяло заменят електрическата печка за сауната. И това не е лошо, защото тези единици имат редица предимства, въпреки че има специфични характеристики. Ще говорим за всичко това по-долу.

електрическа фурна за сауна


Какво е електрически нагревател?


Изграждането на сауна или сауна е фактура, която не само по време на строителството, но и след това, вече е в ход на поддръжката. В края на краищата не е проблем постоянно да поддържате желаната температура във фурната. Проблемът на своевременното "raskochegarit", въпреки че не е изгорен, не подрежда огън, но също така запазва по чуден начин снопове от дърва за огрев или газ. Оттук идва идеята да се използват електротехници: компактните и модерни сауна пещи могат да бъдат инсталирани дори в домашното приложение, като се наблюдава, разбира се, вентилационната система. (Виж също: Карта на сайта)

Нагревателната система в електрическата пещ е изключително проста: енергията се прехвърля от отоплителните елементи и има традиционен нагревател, към който се пренася топлината. Как обаче да изберем модел и дали електрическият уред ще се оправдае в действие?


Предимства на тези пещи


Статистиката потвърждава, че продажбите на електрически пещи надвишават едни и същи дървени горелки два пъти. И има няколко обяснения за това:



  • Малък размер и удобно тегло: Тази сауна може да се постави по желание на собственика във всеки ъгъл, да се премества и лесно да се мие и почисти.
  • (Виж също: Пещи за бани Ermak)
  • Най-важното предимство - за печката, работеща по електричество, не е необходимо да оборудвате комина. И като цяло процесът на инсталиране се свежда до нищо - освен за да се осигури наличието на близък изход и допълнително да се провери изолацията на окабеляването.

  • При отопление на парна баня, оборудвана с удобна фурна, отнеме няколко минути: включен и забравен, както се казва, можете да направите свое собствено нещо.

  • Каквото и да кажете, ползите и естетиката на печките с естествени пламъци и увеличават риска. Първо, може да избухне искра и да създаде огнище с огън. И второ, подовете около електрическата пещ са винаги чисти и не са повредени от жар.
  • (Виж също: Фурната в двора със собствени ръце)
  • Електрическата пещ ви позволява да избирате режима на захранващо напрежение - еднофазен 220V или трифазен 380V. Важното е преразпределението на енергията в къщата и на обекта.


Електрическа фурна

С една дума, лесна и лесна за поддръжка, тези единици предлагат много възможности за управление. Например, практичност и винаги добре поддържан вид, дистанционно стартиране чрез дистанционното управление или чрез натискане на един бутон на контролния панел. Съвременните пещи напълно отстраняват възможността за късо съединение, осигуряват защита срещу прегряване и напрежение в мрежата. Индивидуалните проби могат дори да разпознават комфортна температура и да я поддържат на същото ниво, като натрупват топлинна енергия. В резултат на това всяка стая се затопля равномерно и бързо, което е особено ценно при изграждането на обществени и общински фитнес центрове, бани и парни бани.


Има ли някакви недостатъци?


Разбира се, печките за бани и сауни на базата на електрически нагревателни елементи не отговарят на такива високи ползи за околната среда и здравето, както печките с дърва. Разбира се, няма да има никаква вреда. Но също така и полезните терени, разпределени в процеса на изгаряне на дървесина, няма да влязат във въздуха. Някои собственици се оплакват, че въздухът в сауната при използване на електрическата фурна е доста сух, но е лесен за отстраняване. (Виж също: Електрически котли за гореща вода: предимства, недостатъци и сортове)

Ако сравним дървените и електрическите печки, тогава първият не е свързан със захранващия източник и може да бъде нагряван дори при липса на електричество. Печките за изгаряне на дърва имат повече топлинна енергия, тъй като при продължително нагряване, чугун, тухли или други материали се прехвърля топлината, се натрупва и се налива топлина. Разбира се, електрическата пещ не позволява да се използва за нагряване на вода в баня, по принцип с по-ниска мощност. Но всичко това не може да се нарече директен дефект, а по-скоро разходите на системата, на които собствениците трябва да бъдат подготвени.


Параметри, които трябва да обърнете внимание




Така че, при избора на пещи за вана и сауна на базата на електричество, трябва да сте в състояние да разберете техните технологични характеристики. Това е много по-лесно, отколкото да се изследват моделите на тухлена зидария или да се изследват стоманените отливки, чугунът по техния състав.

пещи за бани и сауни

И все пак не забравяйте:



  1. Кубатура на отопляемата стая: за да се изчисли тази цифра, трябва да се знае площта и височината на стените на парната стая.
  2. (Виж също: Пещи за сауни)
  3. Напрежение в мрежата: най-добре е да инсталирате непрекъсваемо захранване, за да избегнете непредвидени аварии в случай на токови удари.

  4. Обърнете внимание на мощността, която предлага електрическата фурна. Индикаторът отново ще зависи от нуждите на отопляемите помещения.

  5. Изберете импортирани модели. Въпреки че като заплашителен звучене дума "внесени" - е много по-добре да се вземе на фински, френски или немски език пещта и се запишете на бъдещ ремонт, отколкото цял живот да страдат от домашно електрически нагревател или една година да направи боклук китайците.

  6. И накрая, видът на нагревателя на пещта е или тръбен, който може да достигне праг от 800 градуса, или лента. Последният е по-безопасен, по-дълъг и икономичен при потреблението на електроенергия. Въпреки че някои модели съчетават и двата вида, като по този начин затоплят помещението два пъти по-бързо.


Пещите могат да се класифицират и за отстраняване на контролния панел, както и за времето за отопление на парното помещение. В това отношение печката за сауна не е нещо, което да губи, но се ограничава до варианти. Тук можете да настроите температурата на нагревателя да се затопли и да следи индикаторите на термостатите, като добавите топлина или го елиминирате във времето.


Външен вид и облицовка


Морето на предлаганите на пазара модели е различно по размер, интерфейс, вариации на облицовъчния материал. И дори чрез поставяне: можете да инсталирате електрическа фурна в ъгъла на стаята или да я окачите на стената с помощта на монтажни скоби. И можете да направите електрическа пещ централен елемент на стаята. В същото време завършването ще играе важна роля.

Някои производители предлагат печка-камина за сауна, облицована с естествен камък. В допълнение към естетиката, това решение носи и защитна функция. Например бобините или скалите, носещи талк, поемат излъчването на инфрачервени лъчи, контролират температурните промени. Освен това носят допълнителен товар, натрупвайки топлинна енергия и отдалечаване след стаята, по време на охлаждането на пещта.

камина за сауна

Въпреки че не е необходимо да се харчат пари за такъв скандален външен вид, ако искате да поставите фурната в ъгъла - изберете прости модели от неръждаема стомана. В този случай ще спестите почти 50 разходи, което е важно, ако фурната е избрана за обществена парна баня, за търговска печалба. Особено, тъй като камъните вече са поставени в печката.


Монтаж и експлоатация на електрически пещи


Според SNiP пещта е разрешена за работа, инсталирана от електротехник с разрешение за работа в мрежи с напрежение над 1 кВт. Така че поверете работата на професионалисти, които перфектно оборудват и изолират електрически печки-камини. Баните, сауните и другите парни бани трябва да бъдат оборудвани с резервен източник на енергия. Когато за първи път отоплявате фурната, не включвайте веднага топлината, само загрявайте уреда и проверявайте за неизправности.

Сега някои съвети за полагане на камъни в печката. Обикновено производителите предлагат оригинални "калдъръмени камъни" от правилната, полирана форма в пълния комплект на даден продукт. Те трябва да бъдат подредени в хаотичен ред, така че да има празнини между тях за циркулация на въздуха. Обърнете внимание на изолацията на проводниците, заземяването на пещта. С постоянна проверка и профилактика на оборудването, фурната ви ще продължи много години в полза на здравето и на радостта на вашите гости.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове пещиВидове пещи
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Електрически сауниЕлектрически сауни
Пещи за баниПещи за бани
Чугунени пещи за баняЧугунени пещи за баня
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
» » Електрическа фурна за сауна
© 2021 BggeHat.com