Желязна камина за камини

В днешно време хората все повече избират чугунени камини за камини. Класическите камини създават в къщата уникална уют и комфорт, а човекът, който стои в близост до нея, изпитва истинско блаженство. Вярно е, инсталирането на камина - това е доста трудно. Малцина ще поставят кутия от тухли, ще направят комина и ще строят огън в такава структура - това е напълно неадекватно. Когато инсталирате камина, трябва да вземете под внимание много нюанси. Една от най-важните части в камината е пещ, който е изработен от огнеупорен материал и осигурява безопасност и функционалност на горивната камера.

Камините се предлагат в различни типове и модели, варират по форма, размер и материали. Ще разгледаме отворени и затворени чугунени пещи, които имат достатъчно предимства пред своите прототипи - стоманени и шамотни камери. (Виж също: Използването на ъглови печки-камини за отопление вили)



Важно е да знаете: Когато инсталирате камина с чугунена пещ, подредете мястото така, че да не се състои от дървен материал.



Желязна камина за камини


Предимства на чугунните пещи


Определете очевидните предимства на такова оборудване:



  1. Пещта от чугунен пещ има повишена устойчивост на спадане на температурата и това се дължи на чугун, тъй като е силен термопластичен материал. Повторните тестове на този материал показват, че чугунната пещ при високи температури не се деформира изобщо, в сравнение с други материали.

  2. Пещите от чугун са много по-удобни за поддръжка и опериране. Изграждането на камина с чугунена пещ е много по-лесно от инсталирането на обикновена камина.
  3. (Виж също: Инсталиране на камина със собствените си ръце)
  4. Ако сравним продуктите от шамот и стомана, чугунът има най-голям топлообмен. Такива пещи работят както в интензивен режим, така и в икономичен режим. Освен това икономическият режим изисква еднократно полагане на трупи за десетчасово непрекъснато горене.

  5. Камината с чугунена пещ също е удобна, тъй като може да бъде преместена на друго място, ако е необходимо, или да бъде транспортирана до друга стая. Но монолитните и недвижимите тухлени камини с такива свойства не могат да се похвалят.

  6. Периодът на експлоатация на чугунните пещи е най-висок в сравнение с техните колеги.

  7. Ефективността на чугуна е най-висока. Камината с затворена камина увеличава ефективността на работата си до 80.

  8. Чугунени пещи за баня също има ефективност от около 80, а това е сравнително повече от конвенционалните камини с отворена камина. Например, чугунните пещи RainBow могат да осигурят топлина само с огромна площ - 150 квадратни метра.
  9. (Виж също: Чугунена фурна за дома)
  10. Вратата на пещта е изработена от топлоустойчиво огнеупорно стъкло. В самата пещ има канали, които отвеждат потоците въздух, като по този начин се предотвратява утаяването на сажди от стъклото. И това, виждате, е доста удобно.



Това е неприемливо: в модерните печки на камини използвайте въглища! Могат да се използват само торф, сухо дърво и дървени брикети.



Пещите за камини могат да бъдат направени както в класическата версия, така и в стила на високите технологии, докато формата им може да бъде абсолютно всяка. Освен това те са много привлекателни и не изискват прекомерна намеса от декоратора. Във всички камери се разглеждат всички изисквания за сигурност, както и сложен дизайн. (Виж също: Чугунена фурна за вили)


Железен чугун с нагревател за вода


Чугунени пещи с водна схема са предназначени за отопление на промишлена вода, която може да се използва за различни цели, както и за отопление на стаята. Този дизайн загрява водата, която навлиза в централното отопление през тръбите, към термосифона.

Чугунени пещи с водна схема

Такива пещи с водна риза са най-екологичните нагревателни устройства, които могат да бъдат напълно заменени или използвани заедно с централната отоплителна система. Освен това с тази система можете да спестите 40 разходи за отопление.


Барбекю от чугун


Думата "барбекю" се появява в руския лексикон сравнително наскоро. Френският, който го произнася, означава "месо, изпечено в огън", но европейците използват в продължение на векове тухлени и мобилни барбекюта. В допълнение към пържене на месо, барбекю се използва и за риба, задушаване, пушене и изсушаване на различни продукти. (Виж също: Пещ от чугун за пещ)

Чугунени пещи за барбекю изглеждат като фурнир с барове - върху тях, и има подготовка на различни продукти. Те могат да бъдат квадратни, кръгли и правоъгълни, със и без капак. Несъмнено най-добрият вариант би бил стационарното барбекю, разположено на място с къща. В такъв фурнир можете да готвите много повече храна наведнъж, но цената на такъв дизайн ще бъде много по-висока от тази на преносим.



ВАЖНО: стационарните барбекюта обикновено са изработени от камък, с големи и надеждни чугунени пещи и наподобяват камина. Остава само да го купите и да се насладите на прекрасните аромати и вкус на вашите любими ястия, приготвени на барбекю.



Монтажни характеристики




Монтирането на камина с чугунена пещ е сравнително отговорна и упорита работа, чието качество пряко влияе върху продължителността на живота на камината и, разбира се, нейната безопасност. Трябва да започнете с избора на камината и мястото, където сте решили да я инсталирате.

Монтаж на камина с чугунена пещ

Необходимо е да се избере мястото за монтаж в стаята с тяга, в противен случай може да се отрови с въглероден окис. Стената, която сте решили да поставите камината, не трябва да има всяко съобщение, както и в страната на произход, трябва внимателно да помисли за топлоизолацията между камината и самата стена.



ВНИМАНИЕ: всички пещи - запалими сложни устройства, така че надеждността е по-добре, разбира се, да се обърнат към специалисти в своята област в otopimdom.ru дружество, което не е първата година, ангажирани в този и е отговорен за качеството на извършената работа. Неговите служители ще оценят помещенията в съответствие с изискванията за пожарна безопасност и технически характеристики, ще Ви помогнат при избора на най-подходящия за вашия дом продукт.



Налагаме пещ от чугун


Както знаете, чугунните пещи и пещи са добре отопляеми, практични и удобни за използване, а също и безопасни. За да се гарантира, че топлината от камината идва не само след изгаряне - тя трябва да бъде покрита с материал, който запазва и излъчва топлина за дълго време. Това трябва да се направи за декоративния ефект, тъй като не винаги готова чугунна пещ може да се побере добре в интериора.

Сега нека да разгледаме по-отблизо как да наложим чугунена камина и какво ни е необходимо за това. От какво се нуждаем:



  • Пещта е от чугун.

  • Материал за термокамера (плочки, тухли, шамотни мазилки, гипс, мрамор и други).

  • Топлоизолационен материал.

  • Спомагателни материали: цимент, смес за зидария и т.н.

  • Необходими инструменти: оребло, шпатула, мистрия, ниво.

  • Елементи на декоративни облицовки.


Инструкции за самостоятелна работа


Първо избираме материала, който ще служи като външна обвивка на камината. От този материал ще зависи пряко - вид и топлина качества на камъка. Материал, подходящ за това почти всеки - тя може да бъде традиционна тухлени и стенни плочки, също е възможно да се направи облицовка от мрамор, гипс картон, керамика, метал, гипс и френски rakushnika.

Монтаж на чугунена пещ

Ако желаете, можете да направите такъв лайнер за камина да се затопли къщата продължи през цялата нощ, за това трябва да изберете материала, не се страхува да се загрява и в същото време да акумулира топлина по време на работа (измазана шамот, огнеупорни тухли и керемиди). Освен това с този материал не е нужно да правите допълнителна изолация, като по този начин намалявате времето за монтиране на чугунната пещ.

Ако вашият избор падне върху материал, който не натрупва топлина и се страхува от прегряване (мрамор, гипсокартон), то дори може да се счупи. Следователно, си струва да се погрижите за неговата огнеустойчивост, като направите изолация от огнеупорни фолийни материали по периметъра на термокамерата.

За пещта трябва да направите подиум пред камината. Тази зона трябва да бъде изработена от огнеупорен материал, чиято дължина не трябва да е по-малка от 50 см, а нейната ширина трябва да бъде равна на ширината на камината и плюс това на 20 см от всяка страна.

Определено ще ви е необходим проект за камина, който можете да развиете сами или да използвате вече готови, едното или другото ще ви помогне да вземете специалисти от otopimdom.ru. Също така имайте предвид, че разстоянието от стената на пещта в огъня трябва да бъде 5,6 см, а на задната стена трябва да бъде не по-близо от 10 см. Дебелината на стената на външната обвивка, камината ще задържа топлината по-дълго. От това следва, че си струва да изберете дебелина на стената не по-малка от размера на една тухла. Уверете се, че сте осигурили достатъчно подаване на студен въздух отдолу и отгоре - осигурете възможност за излизане на горещ въздух.

Пещта е обкована въз основа на избрания скица. Бъдете внимателни и не забравяйте да измерите водопроводната мрежа (опънато въже или ниво) с тухлена зидария, а също и да държите добре заваръчните шевове под наблюдение. След като покриете цялата пещ, отидете до края на комина, като използвате специални изолационни материали. Ако сте покрили камината си с обикновена тухла, а след това за красота, когато зидарията е напълно суха, е необходимо да покриете термо камерата с топлоустойчиви декоративни плочки.



СЪВЕТ: Ако видяхте, че пещта, облицована с тухли, започна да пуши - опитайте да използвате по-суха дърва за огрев или си струва да почистите комина от сажди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ, чугун, за ванаПещ, чугун, за вана
Аксесоари за пещиАксесоари за пещи
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камини печкиКамини печки
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
» » Желязна камина за камини
© 2021 BggeHat.com