Камини печки

Камините за камини, които понастоящем се предлагат от местни и чуждестранни производители, са толкова разнообразни и има толкова много видове, че ще се реши кой да избере камина за камина е доста трудно. Но едно нещо, което определено може да се каже е, че такова разнообразие в съвременния свят на камините може да задоволи всички вкусове и да ви помогне да изберете точно това, което е подходящо за определен интериор.

Първо, всички камини са разделени на два вида:



  1. Open.

  2. Затворен.


И когато купувате камина, първото нещо, за което трябва да решите, е дали трябва да бъде отворена или затворена камина. Камините с отворена камина са различни по размер и метод на облицовка. Тя може да бъде камък, декоративна тухла и дори скъпи скални камъни и мрамор. Разбира се, можете да си купите камина и без лице, ако желаете и имате възможност да го направите сами. Но тук е необходимо да се вземе предвид рискът от понижаване на качеството на камината от такова аматьорско представяне, тъй като високите температури могат бързо да унищожат новосъздадената облицовка. Камината със затворената камина е представена и на вътрешния пазар на строителни материали в огромен асортимент. Такива камини се различават една от друга по размер, форма и мощност на пещта. (Виж също: Видове камини)

Откритите камини са директно тази част от камината, в която дървесината гори. Изграждането на такива пещи може да бъде доста разнообразно, но пожарът в него винаги не е отделен от стаята. Затворената пещ е специална камера, в която се изгарят въглища, дърва за огрев или други горива. Те са направени от стомана или чугун. Вратата на затворената камина или на предната стена е направена от специално огнеупорно стъкло, устойчиво на удар.

Модерни дизайн на камини ви позволяват да комбинирате тези два вида пещи. В този случай има специално устройство за гилотина, което повдига предното стъкло под самата камина, като по този начин превръща камина в затворена камина в отворена камина. По-долу има още една камера, където излиза цялата изгоряла пепел и през която въздухът влиза в камината.

Камина с отворена камина

Все още отличава пещта с право, закръглено, двустранно, правоъгълно и ъглово стъкло. Благодарение на тези форми на стъклото е лесно да се създаде индивидуална пещ. (Виж също: Как да събираме камина с камина)

Също така днес, електрически камини за камини са много популярни. За положителните моменти на тези камини може да бъде приписана бърза инсталация във всяка желана стая. Друга такава камина е доста икономична, тъй като не изисква закупуване на дърва и почистване на комина. Минусите са само няколко:



  • зависимостта от електроенергия;

  • Нямате удоволствие от процеса на размножаване на огън.


Стоманени и чугунени каменни вложки


Съвременните производители на каменни вложки използват главно чугун и стомана в производството. Всеки от тези материали има свои предимства, различно ниво на якост и устойчивост на най-високите температури. Съответно, характеристиките на работата и разходите за пещите се различават. Следователно е важно да се вземат предвид всички тези характеристики, като се избере камина за камина.

Така че чугунът е традиционен материал за вграждане на камина. Сред основните предимства на този материал са силата, устойчивостта на висока температура и дълготрайността. Недостатъците могат да се отдадат на факта, че чугунната пещ под въздействието на високи температури може да се разшири до 2-3 см. И със значително механично въздействие, чугунът е доста крехък. (Виж също: Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва)

Традиционният чугун е набор от взаимосвързани елементи с болтове, обработени с топлоустойчиви уплътнители. Един съществен недостатък на този дизайн - пещта непрекъснато се разширява под въздействието на огъня, а след това отново се стеснява, когато се охлажда. По този начин уплътнителят след известно време се боядисва и съответно чугунната пещ губи пълната си плътност. Поради пукнатините, които се образуват между елементите на пещта, потокът въздух към пламъка се увеличава, което на свой ред увеличава интензивността на пламъка и повишава температурата. В резултат на това загубата на сила на пещта, разрушаването на нейните елементи. В крайна сметка ще бъде необходимо да смените печката, тъй като ремонтът е твърде скъп и сложен.



Френска камина

Но в съвременния свят на високите технологии, има много начини, по които производителите създават по-силни модели каменни вложки от чугун. Това ви позволява да постигнете висококачествени пещи и да удължите живота си дори до 30 години. Пример за това е френската камина за камини.

Поради такива значителни недостатъци на чугунните пещи, днес производителите започнаха да създават стоманени кутии. Благодарение на двойния корпус такива конструкции не се влияят от внезапни температурни промени. Устройството на камина с пещ от стомана е много проста: един калъф е монтиран в друг. Това тяло, което е повече, изработено от стомана. Той е този, който отговаря за стягането на пещта и нейната издръжливост, както и максимална сигурност. По-малкото тяло е направено от чугун или шамот. Той е отговорен за допълнителна защита, а също така изпълнява функцията на декорация на пещта. Когато този корпус е неправилен, той може лесно да бъде подменен, а външният корпус ще гарантира в този случай безопасността при използването на камина. Според производителите този дизайн може да продължи 60 години. Ако говорим за недостатъците на такава пещ, тогава тя е една и тежка - висока цена. (Виж също: Инсталиране на камина със собствените си ръце)


Устройството за огнище с камина със собствени ръце


Камината с камина може да бъде евтина само ако е направена на ръка. В това няма нищо изненадващо сложно. Модерна камина с камина се състои от следните елементи, от които се нуждаете:



  • камера за гориво (чугун или стомана);

  • кутия за дим с дефлектор;


Евтина коминна пещ



  • стъклена врата за камина;

  • пепелен тиган;

  • система за подаване на въздух;

  • решетка.


Също така, в зависимост от вида на конструкцията, който решите да направите (например, ако това е двустенна камина), може да се наложи да имате и допълнителни елементи, а именно:



  • система за почистване от сажди;

  • устройство за повдигане на вратата;

  • конвекционна обвивка;

  • Вторична система за последващо изгаряне;

  • водна верига;

  • външна въздушна връзка.


Монтирането на камина за камини със собствени ръце включва няколко етапа. Първо, размерът на камината е определен. Той, разбира се, ще виси от мястото. Повечето камини се инсталират в голяма всекидневна на първия етаж на къщата. След това се изчислява пожарната камера. (Виж също: Изпускане в котелната пещ)

Камина за камина със собствени ръце

Процесът на инсталиране на камина пещ не е сложно, най-важното е да се вземат предвид най-важните нюанси на този процес. Първо трябва да подготвите необходимите инструменти: набор от скрепителни елементи, свредла, пробиване, стоманени нитове и уплътнители. Ако камина камина без крака, трябва да помислите за какво ще се основава. Като такава опора може да служи като тухлена подпора, каменна подпора или заварена доставка. Повърхността на стената, към която ще се прилепи вградената камина, трябва първо да бъде термично изолирана. Използва се тук фолиева вълна, която е в състояние да издържи на максималната температура.

Разстоянието между инсталирания комин и стената не трябва да е по-малко от 15 сантиметра. Следващият етап е маркирането на проекционните линии на пещта по стените и на пода. Преди самата инсталация трябва да се пробие дупка под капака. Препоръчва се да направите това, за да регулирате приема на въздух. Тази специфичност на инсталацията е още по-релевантна, ако къщата ви не разполага с проточна вентилационна система и в допълнение с двойни стъкла.

След като всички отвори са подготвени, следвайте инсталирането на стойката. Такава опора трябва първо да бъде покрита със слой топлоустойчива боя. Необходимо е да поставите допълнителна опора под краката на стойката. Всички етажи са покрити с зидария. След това се поставя стоманен лист върху горната част на припокриването. Този елемент на конструкцията ще отрази от него влиянието на огнището на огнището. Между този стоманен лист и припокриването основната вълна се полага със среден слой. Пещта се инсталира директно тук. Завършването на процеса е фиксирането на пещта към стената с помощта на регулиращи винтове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически печки каминиЕлектрически печки камини
Каменна каминаКаменна камина
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина-камина със собствени ръцеКамина-камина със собствени ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
» » Камини печки
© 2021 BggeHat.com