Камини във вътрешността на селска къща

Всеки знае, че откритият огън има очарователни свойства. От най-ранните времена хората обичат да гледат танцуващите пламъци, докато всеки човек е толкова доволен да усети топлината на жив огън. Винаги е много приятно да бъдете близо до камината, когато прозорецът е студен или лошо време.

Обичаят да инсталирате камини в къщи е излязъл от древна Русия. Поради суровия климат богатите хора в домовете си създават подобни живи джобове. По това време камината винаги представляваше престиж и лукс. (Виж също: Как да изберем камина-фурна за лятна резиденция)

Към днешна дата камините са все още в голямо търсене и дори започнаха да се радват на още по-голяма популярност. Но сега хората със средно благоденствие могат да си ги позволят. Камини във вътрешността на селска къща като дизайнерско решение - стилен, оригинален, красив и не претенциозен. До този момент огънят е в състояние ефективно да ни доведе заедно с майката природа, това ни помага да се зареждаме с положителната енергия на огъня и да се наслаждаваме на истинска топлина.

Камини във вътрешността на селска къща


Функции на камина в селска къща


Днес нито една престижна селска къща не може да направи без камина. Така че, ако притежавате вече построена къща или просто ще създадете частна къща, тогава в началния етап на дизайна трябва да определите функциите на камината. Избирайки правилния продукт, можете да разберете какъв вид строителство имате нужда. Камините за селски къщи отдавна изпълняват не само функциите на отоплението. Всяка камина е индивидуална, затова те ще имат различни цели: готвене, отопление, естетика или декор.



  1. Естетична функция. Камините, създадени за красотата на стаята, са много популярни. Такива продукти обикновено се инсталират така, че да могат да бъдат от всяка точка на стаята само за да се възхищават на пламъка. Днес в стените се предлагат стенени модели на камини и устройства. Техните пещи са оборудвани със стъклени врати, които осигуряват ефективността на камината и нейната безопасност. Някои устройства изобщо нямат тези елементи. В такива случаи обикновено се инсталира камина, което е необходимо, така че искри да не летят до седнали хора пред него.
  2. (Виж също: Производство на камини от собствени ръце)
  3. Функция за отопление. Понастоящем в селските къщи декоративните камини стават по-редки. Повечето хора все още предпочитат камини, които се отопляват с газ или друго твърдо гориво. В случай, че решите да използвате камината, за да затоплите къщата, винаги трябва да обърнете внимание на конструкцията на пещта. Камината lanordica е много популярна сред собствениците на вили. Този продукт е оборудван с вторична система за записване и има разширени възможности.


  4. Декоративна функция. Проекти на къщи с камина перфектно се справят с основната си задача - това е декорация на интериора. Незаляната камина също е интересна и способна да привлече вниманието на другите. Такова устройство може да се превърне в основен елемент в интериора на цялата стая.



  5. Кулинарна функция. Чрез инсталирането на камина с подобна функция винаги можете да готвите храна на открит огън. Повечето от тези камини са оборудвани със секции за шишове, създадени под формата на държачи. Подобни устройства също са оборудвани с грил, рафтове за барбекю, понякога има продукти с висококачествени фурни. Днес, камината thorma камина е най-популярна сред тези устройства, които имат кулинарна функция. Такива камини са идеални както за отделна кухня, така и за комбинирана стая за готвене с трапезария.
  6. (Виж също: Пещ камина Gucha Lava)

Ограничения за инсталирането на камина в селска къща


Не всяка стая в селска къща може да стане подходяща за камина, тъй като има ограничения за инсталирането им. Най-често във вилите се намират камини, които работят с евтино гориво и най-добре могат да се справят с функцията за отопление. Такива продукти имат сложен дизайн и много тегло, така че, когато ги използвате, трябва да вземете под внимание редица функции. Разбира се. За да заредите дизайна на камината, стаята на селската къща е най-подходяща за професионалисти, ако семейният бюджет позволява.

На пръв поглед изглежда, че не трябва да има ограничения върху теглото на камината, но не забравяйте кой модел искате да инсталирате и къде точно ще стои. Най-малката камина, изработена от тухли, тежи около пет тона. По принцип припокриването на такъв товар не може да издържи, поради което големите модели трябва да бъдат инсталирани на първия етаж и само на основата. За други етажи, най-добре е да изберете леки сглобяеми камини или продукти, вградени в стените.


Перфектната камина стая, какво трябва да бъде?


Стаята с камина трябва преди всичко да бъде висока и просторна, пропорционална на отопляемия прозорец. В идеалния случай ще бъде помещение с правилната форма, в което ще има специално място за камината. Има определени правила, които трябва да се спазват при инсталирането на камина, ще разгледаме по-отблизо всеки един от тях. (Виж също: Външни печки)



Камината има ограничения в района, например не трябва да бъде по-малка от 20 квадратни метра, а височината на тавана трябва да бъде около три метра. Ако инсталирате печки за камина в селска къща в малки помещения, тогава за пълно изгаряне на гориво няма да има достатъчно въздух. В тези случаи се предоставят канали за вземане на проби от вентилираното мазе или от улицата.

Голяма стая трябва да съответства на обемиста камина, а малката стая трябва да е малко парче. Ако това правило не се вземе предвид и малка камина ще бъде инсталирана в голяма стая, то няма да може да затопли напълно тази стая. Ето защо за зиданите устройства площта на прозореца на пещта трябва да бъде в съотношение от 1 до 50, а за завършени камини - от един до десет. Пещи камини romotop са идеални както за малки, така и за големи помещения.

За да бъде въздухът и нагряването да са еднакви, стаята трябва да има правилните форми. Ето защо не се препоръчва инсталирането на камини в коридори или в удължени помещения. В стая с правилна форма въздушните маси ще се движат по-добре. (Виж също: Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце)

При избора на място за камина е необходимо да се вземат предвид правилата за пожарна безопасност. На първо място, трябва да обърнете внимание на стените, които ще бъдат близо до него. Те трябва задължително да имат незапалимо покритие или материалът за тяхното отделяне да не се изгаря. И в дървени къщи е най-добре да инсталирате островни модели камини или да се погрижите за качеството на противопожарните работи. За да не се загуби топлината, камината трябва да бъде монтирана от прозореца за горене в центъра на стаята.

Печка камина за селска къща


Проектиране на камини в селски къщи


Камината за печка за селска къща има разнообразие от стилове, които могат да впечатлят въображението ви. Към днешна дата има стотици опции, които изискват специални рамки.




  1. Класика на жанра. Такива камини са оборудвани с отворени камери и портали под формата на буквата "Р", колони и барелефи, които ще ви напомнят за Средновековието. Завършването на тези продукти може да бъде от студен мрамор от кафяв, смарагдов или бял цвят, както и от естествени камъни. Класическите камини идеално ще изглеждат в помещенията, създадени в запазен стил, както и в стаите, декорирани в стила на барока, руски класицизъм или английска класика. Не забравяйте, че в една стая с такава камина, за да се създаде целостта на картината трябва да са антики.




  2. Modern. Камините в стил Арт Нуво имат прави линии и нищо не е излишно. Той трябва да бъде направен от благороден материал и да има полирана текстура. Довършителните работи на такива продукти могат да бъдат от студени камъни, дърво или мрамор. В този случай трябва да се проследи комбинация от идеална гладкост и грапавост. Камини в стил Арт Нуво са най-често инсталирани в модерни престижни къщи.



  3. Държава. Такива камини са идеални за интериорни дървени къщи, декорирани във всеки стил. Те имат огромен лъч в горната част на огнището и една ниша за дърва за огрев в долната част. За декорация на такива камини използвайте тухли, дърво, мрамор и много други неща.

  4. Английски камини. Такива продукти са оборудвани с огнища с малки пещи, декорирани в елегантен, прост стил. Те са идеални за дневни, направени в стила на английската класика.

  5. Гръцки камини. Те ще изглеждат страхотно в големите стаи. Такива устройства са отворени от всички страни.

  6. Високи технологии и футуризъм. Тези камини във форма най-често приличат на плоски банки, метални контейнери, различни скулптури и други подобни. Просто казано, те не изглеждат като класически камини. За производството на такива продукти се използват пластмасови, стоманени или огнеупорни стъкла.


Изберете един дом, който ще продължи да затопля къщата или просто да служи като декоративен елемент на стаята, не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Този продукт трябва задължително да бъде в хармония с цялостния стил на спалнята, кухнята или хола, но в същото време да добавите известна любов към интериора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Камини с параКамини с пара
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
» » Камини във вътрешността на селска къща
© 2021 BggeHat.com