Плочки за печки и камини

Необходимостта от изграждане на печка или камина в селска къща или в селска къща може да бъде причинена от различни фактори. Някой, например, иска да прекара дълги нощи мрачен студен есенен или студена зима с топла огън, се отдадат на приятни спомени, меланхолия светлина, слушане на трупи от треска в горивната камера и съзерцава ярки пламъци и norovyaschie се измъкнем. Освен това красивата печка за фурни и камини идеално допринася за романтичното настроение. И някой трябва да получите в пещта за доставка на топлинна енергия за дома, както на газ с централно отопление в Русия не присъства във всяка къща и електрически печки и други устройства, работещи на мрежата имаше малка надежда. Тъй като в повечето населени места, разположени на значително разстояние от големите градове или дори от районните центрове, светлината често се откъсва и ремонтира за дълго време.

Изграждането на печка или камина е доста труден процес и най-често изисква участието на професионална печка. Най-популярният материал, използван за изграждането на тези конструкции, е червената тухла m75 и m150. В зависимост от уменията на машината за тухли, появата на печката или камината в края на произведението става стандартна или непредставена. За да се скрият недостатъците при полагане на тухли, неравномерни шевове или ивици от цимент, трябва да се използват такива материали за завършване като плочки за камини и печки. В допълнение към маскиране дефекти и други недостатъци, които са възникнали в изграждането на шпакловка и замазка, специални стенни плочки също помага да се даде своя отопление изграждане на оригинален и необичаен външен вид, с който той е идеални за Вашия интериор. (Виж също: Аксесоари за пещи)

Плочки за печки и камини



Не се допускат: Научен ръководител ерекция на шпакловка и замазка, както и качването на такава процедура, тъй като лигавицата на пещи и камини плочки, в случай, че не разполага с достатъчно умения, за да го направят. Във втория вариант просто губите определена сума пари, но независимото изграждане на печка или камина може да доведе до сериозни последици (пожар, отравяне с въглероден окис).



Видове облицовъчни материали за печки и камини


За облицоване на тухлени отоплителни конструкции е обичайно да се използва плочка. Варианти на този материал за довършителни работи могат да бъдат маса, но по-често професионални печки се препоръчва да избират керамични плочки. Между другото, той е един от най-търсените материали за облицовка. Основният компонент на компонентите на такава плочка е глина. Какъв вид се случва:



  • Порцеланът е вид копие от естествен камък, който е направен от различни видове глина, смесени помежду си, както и с добавяне на фини гранитни чипове. Трябва да се отбележи, че освен визуалната прилика с естествения камък, такава печка за пещи има някои свойства, присъщи на нея, например якост и устойчивост на температурни промени;
  • (Виж също: Как да изберем печка)
  • Майолика, която е пресована глина, покрита със специална глазура с развод, украшение или дори рисунки;

  • Кланкер е смес от глина, която има хетерогенен състав, с различни добавки. Такава керамична плочка също изглежда като естествен камък на външен вид.



Важно е да знаете: мнението за загубата на част от топлината, произведена от печката или камината, след като сте ги поставили с керамични плочки е грешно. Тъй като този материал, както и тухла има отлична топлопроводимост, която, напротив, увеличава производството на топлина. (Виж също: Как да изберем печка на камина)



Както вече бе споменато по-горе, глина е основният компонент на такъв завършен материал, като камина и печки. Процесът на нейното производство е следният: глина от различни степени (в зависимост от вида на плочката) се натиска под високо налягане заедно с други компоненти, след което се обработва при висока температура.


Какво трябва да направя при избора на керамични плочки?


При избора на такъв материал като облицовъчна плочка за камината по принцип няма нищо сложно. Има обаче няколко критерия, които трябва да бъдат спазвани преди закупуването на този продукт.

Не забравяйте, че качествените плочки, използвани в обзавеждането на пещи и камини, просто трябва да ви обслужват в продължение на 50 години, ако не и повече. За да гарантирате качеството на довършителния материал, попитайте продавача за сертификат. Всички стоки от този вид трябва да бъдат сертифицирани. (Виж също: Оборудвайте собствената си камина)

Облицовъчна плочка за камина



Опитайте се да купите керамични плочки от доказани производители. Не се страхувайте, че цената ще бъде малко по-висока, отколкото на пазарите, където немаркираните плочки се продават в кутии без надписи и имена на компании. В крайна сметка не получавате дреха, а материал, който трябва да продължи възможно най-дълго. В допълнение, качествена плочка с гладки ръбове и вътрешна повърхност ще бъде по-лесна за залепване към камината или печката, а върху нея за дълго време няма да има пукнатини и чипове.

При избора на довършителни материали за отопление или декоративни конструкции, не забравяйте какви качества трябва да притежава:



  1. Висока екологична съвместимост. Колкото по-естествени компоненти се използват при производството на керемиди, толкова по-голяма е вероятността при нагряване от него да не се отделят вредни токсични вещества, които могат да увредят Вашето здраве.
  2. (Виж също: Печка камина с фурна)
  3. Устойчивост на температурни промени. Топлоустойчивите керемиди няма да започнат да падат от повърхността при високи температури и няма да има пукнатини или други повреди, причинени от контакт със студена вода и т.н.

  4. Модерен скучен дизайн. Асортиментът от керамични плочки е доста голям в наши дни. Опитайте се да изберете производител, който произвежда много опции за плочки, за да изберете идеалното решение за вашия интериор.

  5. Обърнете внимание на външния вид на продукта. Краищата на плочките трябва да са гладки, без чипове. Повърхността (както външна, така и вътрешна) трябва също да е на нивото, не може да има никакви драскотини, пукнатини и други повреди. В този случай ще можете да избегнете проблеми при извършването на такъв процес като облицоване на печката.



СЛЕДНО: керамичните плочки имат широка гама от приложения. В допълнение към пещите и камините, той се използва и за довършване на подове и стени вътре в помещенията, както и за фасадни работи.



С изглед към камината с плочки


Накратко за процеса на облицовка


Преди да започнете да говорите директно за процеса, като облицоване на камината, трябва да се отбележи, че за начало повърхността на отоплителната структура трябва внимателно да се подготви. Какво е това обучение? Първо, повърхността трябва да бъде почистена от мръсотия, прах, както и капки замразен разтвор, оставен след инсталирането на тухли. Това е необходимо, за да се гарантира, че керемидата е възможно най-плоска върху повърхността. Второ, трябва да направите жлеб в ставата около 1 см. Ако стените са боядисани, трябва да се почистят с метална четка.

За облицовката на камината или печката ще ви е необходим специален лепилен състав, който да го вземе правилно, да се консултирате със специалист. Освен това ще ви трябва широка шпакла или мистрия, работно облекло и ръкавици, както и самите плочки.

Облицовката трябва да започне от долния ред, преди да се изсуши и загрее камината. Между редиците от плочки трябва да останат малки шевове, а след това, как точно лежи, проверете с хоризонтално ниво. Когато приключите с облицовката, трябва да изчакате плочката да изсъхне и да почисти повърхността на хоросана или лепилото. Шевовете, оставени между редове, могат да бъдат маскирани със специална фугираща смес, която лесно се събира във всеки магазин с довършителни материали. Грундът като правило се избира или в тона на плочката, или обратно, за да се създаде контраст. Тук всичко зависи от вашия вкус и дизайн на стаята, в която има печка или камина.



ВАЖНО: с лице на камина или печка плочките не само маски пукнатини и фуги, когато тухли не са много добро качество, опаковка, но също така предотвратява проникването на вредни газове от изгарянето в стаята.



С лице към камината с плочки


Предимства на компанията


Изборът на облицовъчни плочки е естествен, много важен, изискващ специално внимание, но е много по-важно да започнете да избирате самата камина. Нашата бързо развиваща се компания предлага да закупи печки и камини от известни марки. Качеството на нашите продукти не само ви разочарова, но и ще ви изненада приятно. Всички стоки се подлагат на щателна проверка, за да отговарят на всички необходими стандарти и стандарти за безопасност. Нашият опитен персонал ще ви даде добър съвет и ще ви помогне да направите своя избор. Ето някои от най-популярните модели камини и пещи, които са в голямо търсене с нашите клиенти:



  • Камини на московската фирма Glenrich - елегантен стил, отлично качество и простота, изразени в най-малките подробности. Струва си да се отбележи, че компанията произвежда електрически камини Glenrich, които не изискват сложна инсталация и са идеално пригодени за всеки интериор.

  • Камини Seguin се произвеждат от известна френска компания. Изработени от чугун, те са дълго време гарантирани, за да ви служат вярно. В края на краищата тези продукти не са деформирани и на практика не са изложени на други щети.

  • Камините Classic Flame са продукти на добре известна американска компания. Тези нагревателни елементи са в състояние да дадат на вашия дом не само топлина, но и уют.


Камините на камината могат лесно да се превърнат в сърцето на всяка камина, тъй като са направени само с най-висококачествени материали, а дизайнът на тези продукти е много разнообразен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Каква печка камина да избиратеКаква печка камина да избирате
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Пещ-камина от чугун за дома и вила, отличителни чертиПещ-камина от чугун за дома и вила, отличителни черти
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
» » Плочки за печки и камини
© 2021 BggeHat.com