Как да използвате ефективно печки-камини, за да даде

Обзавеждането на камина в страната е един от най-популярните методи за създаване на комфорт и уют. Камината създава романтична атмосфера и позволява чудесна почивка, хвърляйки се в пламъците на студена вечер. Въпреки това, класическите камини не осигуряват необходимата топлина през зимата. Ефективността им достига не повече от 20 и може уверено да се твърди, че парите се вливат директно в тръбата. Напълно различен ефект се осигурява от печките с камина.

За да разберете как ефективно да използват печки, за да се даде, трябва да имате представа за тяхното устройство, принципът на работа, както и да се разбере как да ги използвате, както и че е необходимо за тяхното ефективно функциониране. (Виж също: Използването на ъглови печки-камини за отопление вили)

ефективно използване на камина фурна за вили


Дизайн функции


Печки - прилича на камина, но от вътрешната страна има много канали dymooborotnyh структурно наподобяващи печка комини. Камината може да се нарече многофункционално устройство, което съчетава само най-необходимите свойства от своите предшественици, премахвайки недостатъците. Пещи-камини за вили Мета комбинират функциите на огнището с открит пламък, като в същото време са идеални за готвене и отопление на стаята.

Отличителна черта на този дизайн е вратата с голямо стъкло. Този дизайн е в състояние да украсява всеки интериор. Забележителен пример за това е камината пещ Диана.

Основният елемент на печките е пожарната камера. Зарежда се с гориво (най-често дърво) и се извършва процесът на изгаряне. Камината може да бъде изработена от метал, чугун или дори облицована с тухли. Най-ефективният материал е чугунът. За разлика от друг метал, този материал не се подлага на деформация под влияние на температурна разлика. Също така, чугунните камини поддържат топлината добре, бързо се нагряват и съответно ефективно загряват околния въздух. (Виж също: Камина ефект)

Особеността на пещта в камината е, че изгарянето се извършва в затворено пространство в горивната камера, което осигурява регулиране на горивната мощност. Намаляването на нивото на сцепление може да остави повече топлина за загряване на помещението.



Това е важно. Предимства на печките в камината: Лесна и лесна инсталация - По-висока ефективност - Отлична безопасност - Висока ефективност - Компактен.



Препоръки за използването на камини


Запалване.


Самата процедура на подпалване не се различава от запалването на огън, което би улеснило целия процес, сложи натрошена суха хартия на дъното на пещта, след това чипове и малки трупи. Разбира се, има много различни начини и средства за улесняване на подпалването. В случай на възникване на трудности при разпалване, е възможно да оставите отворена, за известно време, врата на камина. (Виж също: Как да направите камина от печка)

В случай на нередовно използване на конструкцията, могат да възникнат проблеми с натиск. Причината за това е спадът на температурата, най-вече през студения сезон. Тракцията се възстановява, когато огънят се запали, димните канали постепенно се затоплят и миризмата на дим изчезва, а отработените газове започват да функционират напълно. Проблеми с сцеплението възникват, защото слой студен въздух в каналите на комина и пещта потиска изпускането на горещи пари. Решаването на такъв проблем е много проста. За това е необходимо да се запали лист хартия или чип в горната врата за почистване на комина. Такова несложно действие може да затопли слой студен въздух в димния канал, въздухът ще започне да се издига, като по този начин отваря пътя за димните газове.


Гориво.


Като запалим материал (гориво), за печки за камина се препоръчва използването на дърва от твърда дървесина. Например, може да бъде бреза, дъб, елша, клен, аспан и др. Тези скали дават най-много топлина и спокойно, равномерно изгарят.

Твърдите дървесни видове горят със спокоен пламък и когато се изгорят, те генерират достатъчно топлина и добре отопляват структурата. Смолянистая и меко дърво, например - смърч, много бързо изгаряния, в процеса произвежда много искри, и нивото на топлина освобождава - много малък. Не се препоръчва да се използват изкоренени трупи, тъй като те бързо се изгарят. (Виж също: Поправка на пещта)



Използвайте влажна дървесина намалява пренос на топлина и води до натрупване на влага, като по този начин ускорява каналите дим процес запушване и намалява ефективността на пещта.

Най-доброто място за съхранение и дърва за огрев в перфектно състояние ще бъде дъската под козирката. Ако запазите дърва за огрев на такова място, ще осигурите нормална влажност и отлично изгаряне. Полагане на дърва за огрев е необходимо с опора на задната стена на огнището, под формата на плъзгач или стек.

Използвайки отоплителни печки-камини за вили като отоплително пространство, най-ефективното гориво ще бъде торф или въглища. Също така си струва да знаете, че обичайният дизайн на камината не е достатъчен за обичайното затопляне на помещението при студена слана. Максималната ефективност може да се постигне чрез добавяне към конструкцията на резервоар за вода с тръбна система и батерии. Тези конструктивни решения са успешно изпълнени от редица производители, като например печки-камини за Бавария. (Виж също: Камина в страната със собствени ръце)


Процес на горене.


Доставянето на въздух в пещта пряко влияе върху процеса на изгаряне, неговата интензивност и топлоотдаването на източника. Захранването с въздух се регулира чрез специални клапани, като правило те се намират точно под пещта в т.нар. на подножието. При захранването с въздух и по-точно при настройката му се отразява количеството и вида на зареденото гориво. За да се поддържа интензивно изгаряне, трябва да се използват малки трупи, но в големи количества.

Загубата на спокойствие, забавена, режимът на горене се получава при използване на дърва за огрев с голям диаметър, но в малки количества. Непрекъснатото използване на пещта в режим на бавно горене води до бързо запушване на стъклото на вратите, камерите за отопление и димните канали.

Оптималната опция за изгаряне е тих пламък, без изгарящи шумове, но само пукане на горящи трупи. Също така е необходимо да се спазват условията за пожарна безопасност и да не се поставят запалими предмети в пещта на камината.

Понякога в процеса на изгаряне се получава дим в горната част на пещната част. Това се случва често в структури с достатъчно голям комин или къса тръба. Премахнете този дефект, като поставите малък козир в горната част на отвора на пещта. Ако това действие не работи, трябва да увеличите натиска. За да направите това, трябва да инсталирате дефлектор в чугунните камини за дача.


Почистване на пещта.


За да се улесни процесът на почистване на камината от въглища и пепел, дизайнът предвижда специален пепелен канал - пепел с врата. Това допълнително отделение се намира директно под пещта. Той трябва да се почисти, когато се натрупа пепел в него. В някои проекти няма пепелно отделение. Вместо това използва пепел, която е инсталирана в ниша под решетката. Пример за такова устройство е камината Nordica на камина "Top Maiolica".

печка


Комин, поддръжка и работа


Техническото състояние на димния канал трябва да се проверява поне веднъж годишно. Това правило може да бъде пренебрегнато само ако не използвате пещ с камина. Проверката и почистването на димните канали на камината трябва да бъде проверена преди старта на пещта след дълга пауза, а също и при необходимост по време на периода на отопление.

Диагностиката на димните канали се извършва точно с правилата, определени от пожарната безопасност. Този вид работа може да се извършва само от специалисти, тъй като това изисква специални познания и лиценз. Капитанът проверява техническото състояние на вътрешните стени и наличието на сажди.

След периода на отопление, газоходи трябва да се почистят от саждите с помощта на специални инструменти тип димни канал "Журнал почистване".



Предупреждения



  • Не изливайте вода в огън и въглища.

  • Не изгаряйте битовите отпадъци, които могат да доведат до пожар в комина (пластмасови изделия и др.).

  • Забранено е използването на запалими течности (бензин, алкохол, керосин) за запалване на огнището.

  • Не оставяйте децата без наблюдение в близост до работната структура.

  • Забранено е да се работи с дефектно, деформирано огнище.

  • Почистете пепелта само след охлаждане на фурната.

  • Забранено е да се правят промени в дизайна на камината самостоятелно, без да се консултират с капитана.

  • Забранено е да се изсушават неща върху камината, което лесно може да се възпламени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Европейските камини, водещи немски и чешки производителиЕвропейските камини, водещи немски и чешки производители
» » Как да използвате ефективно печки-камини, за да даде
© 2021 BggeHat.com