Европейските камини, водещи немски и чешки производители

Декорирането на стаята, особено жилището, е важна задача за всички, тъй като къщата е мястото, където трябва да прекарате по-голямата част от живота си. За да създадете интериор и да вземете всеки елемент към него, ви трябват художествени способности. Това се отнася за всичко: мебели, тапети, полилеи на тавана и камина.

Камината в съвременните варианти на изпълнение може да задоволи вкуса на всеки дизайнер и да има своя собствена стилистика благодарение на екстериора. По този начин той носи не само способността да затопля стаята, но и да представлява или подчертава определена посока в дизайна на стаята.

Камина система за декорация и отопление
Оригинален елемент на декорация и отопление

Водещи производители

Днес камината може да бъде направена от собствени ръце, тъй като всички компоненти, необходими за това, не са проблем. но закупуване на готова камина ще съкрати времето и ще гарантира качествен резултат. Изборът на камина се извършва по много критерии, но към всички параметри се добавят и производители. Това е съвсем естествено, тъй като има много готова камина или печка, а потребителите се доверяват на доказаните марки на такова оборудване.

Сред всички страни, които се занимават с доставка на оборудване или отваряне на производство в Русия, Германия, Чехия, Италия, Полша, се отличават с рейтинг за популярност. Много марки служат като вид гаранция за качество. С някои от тях можете да получите по-подробно, за да имате представа за моделната гама и обявените характеристики на отделните марки.

Качествено устройство на съвременното ниво
Качествен съвременен апарат

Чешка република

Пазарът на продажбите, който беше представен с печки на камини, започна да завладява в края на 80-те години, а после и Чехословакия. В посока на производството на отоплителни уреди, печки, камини, радиатори и бойлери беше определена фирма, известна като SRO Rumburk. Първата освободена пещ датира от 1987 г.

След като се обедини с ABX с последващо преобразуване, чешката компания започна историята си от нулата, която започна през 1992 година. Днес този производител има достатъчно капацитет да се справи с всяко търсене на продукти. Чешката република, която произвежда камини, установи партньорски отношения със страните от Западна Европа и представители на страните от ОНД.

Всички модели, представени в магазина, използват нови технологии в областта на повишаване ефективността на отоплителните уреди. По този начин, горивните камери на AVH устройствата широко прилагат принципа на "двойно горене", което води до обработка на газове, образувани в резултат на изгарянето на горивото и тяхното последващо изгаряне.

Продуктите на ABX са представени като самостоятелни пещи, чугунени и стоманени камини, допълнени с котлони, монтирани на стената пещи с портал, завършен с различни материали. Сред тях е, маслен камък, стомана. Съгласно метода на монтаж, фирмата представя и ъглови версии на камините.

Камина комплекс ABX
Завършена марка камина ABX

Пещи камини ABX комбинират две качества, които са трудни за постигане заедно помежду си. Това е бързо нагряване и продължително охлаждане. Разработчиците успяха да превърнат класическите идеи в областта на физиката и създадоха отлично функционално устройство - камина.



Цените се формират въз основа на производствените разходи. Те имат минимум в района на 60 000 рубли и достигат до 149 000 рубли или повече.

Списъкът на популярните чешки фирми, специализирани в производството на камини, не се ограничава само до представения лидер. Друга популярна компания е Romotop, която започва своята дейност още от 1992 г. Разширявайки производството, компанията фокусира своите продукти на пазарите в Европа.

Червено изпълнение
Завършена система

При превод в рубли, най-скъпите пещи Romotop струват около 250 000. Някои модели пещи достигат стойност от 500 000 рубли. Високата цена се дължи на наличието на допълнителни опции, като например централизиран входящ въздух или керамично покритие. По вид гориво, продуктите на компанията се разделят на две категории:

  1. Моделите на твърдо гориво се представят предимно като самостоятелни пещи и вградени камини.
  2. Устройствата, работещи с газ, са изработени от метал и са представители на компактното оборудване.
Вградена камина Romotop
Вградена версия от производителя Romotop

Европейските камини от чешко-германското съвместно предприятие Hoxter са първокласни модели. Те заслужават популярност благодарение на тяхната способност за ефективно и бързо повишаване на температурата в стаята. Конвекционната отоплителна система ефективно загрява въздуха, преминаващ през рамката на камината.

Важно развитие на Hoxter е технологията на чисто стъкло. Този ефект се постига с факта, че въздухът, осигуряващ изгаряне, не идва отдолу, но отгоре. Самото стъкло е направено под формата на двойна торба, която осигурява допълнителна топлоизолация. За високите технологии трябва да плащат. Продуктите на Hoxter не се отличават с наличието на бюджетни опции. Средната цена на една камина варира около 200 000 рубли.

Германия

Отделно внимание заслужават германските камини. Те са идеални за всяка идея за завършване на стаята. По същество, германийът се фокусира върху такива изисквания като лекота на поддръжка, удобство при употреба, надеждност и качество.

Украсена с камина от естествен камък марка Schmid
Камината с марка Schmid с естествен камък

Сред популярните немски марки се появяват като Schmid, Spartherm и Hark.

  • Компанията Hark има огромно производствено преживяване, което отдавна е минало 4 десетилетия. Това позволи на продуктите да станат най-надеждните в света. Този факт се признава от журито на изложението за изобретения, което се проведе в Женева. Високият бар, взет от компанията, я кара да живее в постоянно развитие. Разширеното производство осигурява на потребителите всички видове камини и печки за различни класификации. Естествено, такива капацитети не могат да се поберат в едно предприятие. Харк има представителства в цяла Германия.
  • Технологиите на Schmid се състоят в използването на голяма топлинна мощност на материалите в пещите на устройствата. Това ви позволява да съхранявате топлината, преди да се изтощи. Фирмата е специализирана в производството само на каменни вложки. Те се представят като монолитни модели или са направени в метална обвивка. За сравнение, дори с готовите камини, пещите Schmid са невероятни за тяхна сметка. Но тези цифри не се надценяват.
  • Гигантското производство на Spartherm е може би единствената компания, която може да се похвали с огромни обеми както в разнообразието от модели, така и в количеството на продуктите. Един посетител на магазина, благодарение на този избор, ще може да намери най-надеждната и най-добрата опция за себе си на цена и стил. Най-скъпите модели в момента са скочили прага на един милион рубли. Но Спартърм за цялата си ревност не е загубил своето качество, така че всичките му потомци си заслужават парите.

След като посетите камината на града си, можете да видите представените в него европейски продукти, да научите страната на производителя и да извлечете подходящи заключения за цената и качеството на представените продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите камина самиКак да поставите камина сами
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Как да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорацияКак да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорация
Как да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръкиКак да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръки
Как да изберем камина?Как да изберем камина?
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
» » Европейските камини, водещи немски и чешки производители
© 2021 BggeHat.com