Как да поставите камина сами

За да отговорите на въпроса как да поставите сама камина, не е нужно да сте експерт, всеки местен майстор ще може да се справи с тази задача. Преди да започнете да изграждате камина, трябва да изчислите нейната приблизителна цена.

Основните компоненти на цената на отоплителното оборудване:



  • Разнообразие от каменни и довършителни работи;

  • Височина на тавана в стаята и общ брой етажи в къщата;

  • Стенен материал;

  • Възможно е да се проведе друга изолационна система;

  • Местоположение на бъдещото огнище;


Не купувайте камина, по-добре е да го построите сами. Поради това разглеждаме по-нататъшни действия. Първо трябва да се запознаете с компонентите на огнището. Основните компоненти на камината са камина и комин. Пещта е важен компонент, може да се нарече сърцето на самото устройство. Благодарение на него продуктът функционира перфектно. (Виж също: Карта на сайта 2)

Коминът е по-скоро дихателна структура, която е в състояние да циркулира кислород и да зарежда пламъка. Други компоненти на пещта са:



  1. Нагревателен елемент;

  2. дим кутия;

  3. Пепелник;

  4. Решетка тип решетка;

  5. Облицовъчен слой;

  6. Пожарогасител;

  7. Защитни пожарозащитни врати;


За да изградите камина със собствени ръце, трябва да използвате чертежите в голям мащаб. По този начин ще бъде удобно да се започне самата конструкция.

Чертежите включват следната информация:



  • Изчислени базови данни и връзката им с потенциалната конструкция на конструкцията;

  • Разположение на отвора в тавана и покрива;

  • Данни за външния дизайн;

  • Изчислени данни за топлопредаване;

  • Безопасни данни и контрол на пожарите;


Камина завършва

Вариантите могат да се променят. По принцип всичко зависи от местоположението им. Също така върху различни камини, размерите на камините оказват влияние. (Виж също: Как да направите камина със собствените си ръце)

Видове отоплителни тела:



  1. Pristennye. Самото име се отнася до дизайна на камината. Намира се близо до стената. Такъв модел може да се намира в къща, ограничена от пространство. Трябва да се отбележи, че такава камина трябва да бъде прикрепена само към огнеупорна стена.

  2. Corner. Представлява оригинален тип. Можете да го изградите, като използвате технологията на други фокуси. Няма сложност.

  3. Вградени камини. Този тип оборудване се монтира в долната част на стената или в колона. Тя също може да бъде издигната в къща, която не разполага с голямо пространство.
  4. (Виж също: Изграждане на камина със собствени ръце)
  5. Камини, които не са прикрепени към стената. Светлинни камини под формата на плоска платформа, които са монтирани на пода.


Най-често срещаният материал за изграждането на камината е тухла. Той има отлични технически характеристики, които могат да подобрят експлоатационния живот на продукта. За да направите това, трябва да купите висококачествени тухли за пещ. Формата трябва да бъде с гладка повърхност, така че конструкцията да върви гладко.

За да проверите качеството на тухла, трябва да почукате на тухла. Ако тухличката има ударно ухо при удар, това означава, че тя не е направена правилно, е имало лошо качество на стрелба. (Виж също: Камина барбекю със собствени ръце)

За да изградите камина самостоятелно, трябва да имате следните инструменти:



  1. Байонет тип лопата;

  2. Лопата тип лопатка;

  3. мистрия;

  4. лакът;

  5. Рулетка, мастило, владетел;

  6. Фурната за чука;

  7. сито;

  8. ножовка;

  9. Мокър четка;


Дом камина

Основата за камината е построена отделно. Това не е свързано с основата на къщата. В никакъв случай не е възможно да се направи превръзка, от която седиментът може да бъде различен. За да бъде удобно да се построи, трябва да използвате камината план на пода.

Първоначалният етап е изграждането на яма, чийто размер не трябва да бъде повече от 15 сантиметра. Дълбочината на разкопките е 50-60 сантиметра. Идеалният материал ще бъде бубетон. Дъното на изкопа е покрито с пясък от натрошен камък.

Полиуретанови камини са построени по същия начин. Зидането започва с тухли от ъгловия тип. Следва външният ред около периметъра. Всички образувани шевове трябва да се смазват със специално решение. Преди да започнете да поставяте комина, трябва да го проверите с оловна линия. (Виж също: Как да поставите камината сами)

За да построите камина с фурна, трябва да имате предвид други параметри. Фурната изисква специален дизайн.


Изграждане на пещ със собствените си ръце


Как да направите печка, като се използват основните материали за изграждане на отоплителни средства? За тази цел стриктно следвайте основните препоръки. За изграждането на печката от собствени сили, човек трябва да има основни познания за строителството като цяло.



Обща информация за изграждането на пещта от себе си:



  1. Основата на пещта трябва да има такива характеристики като огнеустойчивост и здравина.

  2. Трябва да изберете само висококачествен строителен материал, който пещта е обслужвала дълъг период на експлоатация.

  3. Яростта трябва да бъде изпълнена с пясък;

  4. Фондацията задължително трябва да бъде изолирана от възможното проникване на вода, в противен случай тя може да загуби своята сила във времето;


Видове камини


Камина Provence фронтален тип, подходящ за тези, които са истински ценители на класиката и романтиката в същото време. Камината в стила на Прованс има индивидуални характеристики, които я отличават от другите видове камина.

Камината от този стил може да бъде изработена от материали като скала от черупки, бял камък, мрамор. Можете да поръчате от специалистите камина в стила на Прованс под камината на всеки параметър и производителя.

Камина Прованс

Ако вашият интериор е направен в стила на високите технологии, тогава има камини високотехнологични, които ще се вписват перфектно в интериора в къщата. Такива устройства са направени само от съвременни огнеупорни материали, например неръждаема стомана.

Камината в стил хай-тек се различава от другите камини, изработени в различни стил решения. Факт е, че хай-тек е доста смел дизайн, който не е подходящ за всички хора.

Камина Водолей е отоплително устройство от производителя на термоформова. Това е камина пещ, която има следните предимства:



  • Огромен прозрачен екран, чрез който можете да наблюдавате огъня. Също така екранът изпълнява защитни функции от пушенето;

  • Дългият период на изгаряне се дължи на голяма камина и запечатана врата;

  • Благодарение на защитния шамот, животът е повишен;


Техническите характеристики на аквариумните камини:



  • Обемът на загрятата стая е 200 m3;

  • Максималната мощност е 12 кВт;

  • Общи параметри на камината 690х465х930;

  • Максималното количество натоварване с гориво е 39 литра;

  • Диаметърът на комина е 200 милиметра;

  • Специфичното тегло е 77 килограма;

  • Дължината на дърва е 550 мм;


Октава камина също е популярна сред потенциалните купувачи. Пещта се характеризира с голям брой ефективност. Високият топлопренос в стаята е затворен в насочена енергия и в конвективни топлинни потоци.

Благодарение на този продукт стаята бързо се затопля. Най-важното е, че то трае доста дълъг период от време, поради което няма нужда от постоянно вмъкване на фокуса.


Разликата между камините за вида на използваното гориво


Според типа гориво, използвано днес, се различават следните видове камини:



  • Wood изгаряне;

  • електрически;

  • пелети;

  • газ;


Камина със собствени ръце

За да знаете как да направите камини, трябва да имате допълнителни умения и познания в изграждането на отоплителни уреди.

Основна информация за строителството:



  1. Материалът, от който да се изгради, трябва да бъде огнеупорен.

  2. Коминът трябва да има отлични свойства;

  3. Стената в къщата трябва да е огнеупорна;

  4. По време на строителството е допустимо да се използват само топлоизолационни строителни материали, като газобетон, листов азбест, огнеупорни тухли, магнезит;

  5. Най-добрият строителен материал за камината е огнеупорните тухли;

  6. Коминът трябва да бъде разположен или над камината, или отстрани;


Смяна на камина от стара печка


Ако притежавате стара печка и искате да си купите ново отоплително устройство, можете да направите камина от стара печка. Да се ​​възстанови печката в камината не се нуждае от много усилия.

Преди това, преди да смените пещта, е необходимо да проверите наличието на системи като комин и способността му да тече. Ако не можете сами да го направите, трябва да използвате услугите на професионална печка. Той бързо ще свърши работата си.

За да изключите камината от пещта, трябва да се обърне специално внимание на преобразуването на димоходната тръба. За да направите това, е необходимо да направите голяма дупка в пещта. След това започваме да прикачваме декоративната врата на камината. По този начин можете да създадете камина от стара печка. Ще спестите не само пари, но и нови цветове за вашия интериор.

Ако не искате постоянно да купувате дърва за огрев, идеалното решение е да купите електрическа камина, която работи с електричество.

Предимствата на електрическата камина са следните:



  1. Това е безопасна отоплителна среда за малка стая;

  2. Външните стени не се нагряват, което го прави идеална камина за не-огнеупорна стена;

  3. Потребителят на камината не може да се изгори;

  4. Не е необходимо непрекъснато да се грижите за електрическата камина, е необходимо само да смените крушката в точното време. Сухата кърпа трябва да се избърсва веднъж на всеки две седмици.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина вратиКамина врати
Камина от тухли със собствени ръцеКамина от тухли със собствени ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Метална камина със собствени ръцеМетална камина със собствени ръце
Камини печкиКамини печки
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
Инсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен типИнсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен тип
Струва си да се постави у дома трислойна камина, изработена от стъклоСтрува си да се постави у дома трислойна камина, изработена от стъкло
» » Как да поставите камина сами
© 2021 BggeHat.com