Метална камина със собствени ръце

Мислейки за изграждането на селска къща, много хора искат да инсталират камина там. Тухлената камина, която естествено изглежда по-изявена, изисква подходящи условия, които не винаги дават възможност за това отоплително тяло. В този случай камината излиза от метал, заварена и украсена със собствени ръце.

Изграждането на тухлено огнище може да не е възможно поради факта, че той изисква много пространство или къщата е на ненадеждна основа. В този случай, пожар в уютни вечери може да предложи печка, която е алтернатива на тухла огнище. (Виж също: Метални фурни за дома)


Метална камина


Едно от малкото устройства, които напълно заместват класическото огнище, е металната пещ. За него няма нужда да се създава скъпа основа. Теглото му е малко, освен това устройството може лесно да загрява всички стаи в къщата. Открит огън, характерен пукнатина на горящата дърва за огрев може да създаде специална атмосфера на комфорт, когато всички жители на къщата и техните гости се чувстват комфортно. За разлика от тухлената пещ, металното огнище има по-висока ефективност и няма да позволи да замръзне дори през зимните вечери.

Ако тухла (каменната) огнище се счита за европейско изобретение, тогава металният прототип е гост от Земята на изгряващото слънце - Япония. Такива огнища не са необичайни в японските домове. Много японски камини са малки по размер и толкова безопасни, че могат да бъдат поставени близо до стената.

Те са изработени от различни метални материали. Пещите могат да бъдат направени от мед, стомана и дори калай, макар и не съвсем нормални, но поцинковани или черни. Изборът на метал е въпрос на собствения вкус на собственика. (Виж също: Камини електрически със собствени ръце)

Метална камина

По ирония на съдбата, но металните фокуси са с различни стилове и видове. Дизайнерската мисъл работи добре тук. В тях има огромен брой неочаквани комбинации от различни геометрични форми. Разнообразието се създава от формите на качулките, начините за фиксиране на комините, през които преминават горещите газове.

Оригиналните островни фокуси, които могат да бъдат големи и малки, изглеждат оригинални. Освен това в Япония често можете да намерите фурни, които приличат на нашата "чугунена", те са изработени от ламарина с отворена пещ. Повърхността на такива огньове може да бъде разнообразна:



  • черен (мат);

  • черен (блестящ);

  • изглаждане;

  • с гофриран модел;

  • декорирани с декоративни печати

  • преследване и други начини.


Металните фолиа могат да се използват самостоятелно, но също така е възможно да се покрият с материали като: Как да направите био камина със собствените си ръце)



  • тухла;

  • камък;

  • керамични плочки;

  • плочки.


Място и инсталация на камината


Монтирането на самата камина от метал започва с първата задача: намиране на място. Металното огнище, като по принцип всеки нагревател, изисква голям обем и площ на стаята. Само постоянен поток свеж въздух може да гарантира гладкото функциониране на устройството. Камина конструкция, може да се използва като качулка.

Портална стена за камина

Макар че теглото на металното огнище е многократно по-леко от класическото, изработено от тухли, то все още е доста впечатляващо, не по-малко от центнер. Ето защо, ако просто го поставите върху дървена подова настилка, плочките за подова настилка не могат да издържат на налягане и да се провалят. Ето защо се препоръчва да се укрепи мястото, където ще бъде разположено огнището. Поставете мощна основа, тъй като за тухла фурна не е необходимо, но за укрепване на пода, за замяна на floorboards, не вдъхновяваща увереност, нови - необходими. Под огнището може да се постави изолационен лист, изработен от метал, азбест или друг незапалим материал.

Този, с който да се стартира най-правилно, при монтирането на огнището, се нарича щанд. На нея ще бъде инсталирана редица пещи. Можете да си купите щанд, всичко е просто тук, но можете да го направите сами. Правенето на щанд е лесно, защото се изискват само метални ъгли, възможно е от желязо, те да бъдат нарязани така, че да се окаже правоъгълник на краката. Краката на този правоъгълник са здраво завити на пода и метален лист е поставен нагоре и заварен върху него, а огнището е закрепено върху него. Накратко, идеята е така: огнището стои на поставката, а около нея трябва да има въздух, следователно, противопожарно пространство. (Виж също: Обикновена зидария на камината със собствените си ръце)



Металната огница, подобна на класическата, изработена от тухли, изисква комин. Всички етажи на къщата, през които преминава коминната тръба, трябва да бъдат напълно изолирани. Също така стената на къщата е изолирана в непосредствена близост, от която е разположено металното огнище и към което е прикрепен коминът.

Създаване на камина


Недостатъците и предимствата на металната камина


Както всеки нагревател, металната пещ има своите недостатъци и предимства. Основните недостатъци са:



  1. Пещта бързо се охлажда, след спирането на процеса на горене;

  2. металният калъф се нагрява много, което може да причини изгаряне с невнимателно докосване;

  3. Топлината се разпределя неравномерно в сградата;

  4. за съхранение на дърва за огрев, се изисква отделна стая;

  5. събирането на дърва изисква много време и енергия.


Предимството на такава пещ е възможността за изграждане във всяка сграда и помещение.

За отстраняването на такъв недостатък като бързото охлаждане и неравномерното разпределение на топлината по дължината на камината е възможно да се сгъват тухлени стени и да се декорират в съответствие с интериорния дизайн. Между тухлите и металната обвивка трябва да има малко свободно пространство. Тухлите ще се затоплят и ще дадат известно време на здравословна топлина. В допълнение, тухлената стена ще защити и, дори ако се сблъскате в непосредствена близост до огнището, не докосвайте червения горещ метал, а топла тухла. Има малък недостатък тук, че предната страна не може да предпази от изгаряния. (Виж също: Как да се изгради камина)


Гориво и пещ от метална камина.


Идеалното гориво за метално огнище, както и за класиката, изработена от тухли, е дървото за огрев от широколистни дървета. Иглолистните дървета произвеждат голямо количество смола, което замърсява нагревателното устройство. Използването на въглища като гориво е строго забранено. Температурата на горене на въглищата е изключително висока, това може да доведе до деформация на корпуса, бърза повреда на самата пещ и увеличаване на риска от пожар.

Камина метал

Пещта на металната камина се подрежда малко по-различно. Тя е разделена на две камери: единият гори гориво, вторият се натрупва дим. Камерите са разделени от затвор.

Дизайнът на камината е елементарен, така че за човек, който има уменията на заваръчните съдове, няма да е трудно да се заваряват такива огнища. Двойният дизайн на пещта, както и двойните стени на самото устройство позволяват да се получи топлина от метална пещ, затопляйки студения въздух между стените. Когато искате да съберете камина от метал, помислете за това обстоятелство.

В етапите на производство на камината е монтаж на комина. За това е необходимо да се закупят специални тръби от неръждаема стомана и лакти. Тези части са основните компоненти на комина. Частите от тръбата са свързани помежду си посредством фунията. Детайлите са фиксирани с мастик, който се използва за облицовка. Това е направено по този начин: края на една тръба, намазана с мастика, се вкарва в друга тръба.

Ако тръбата не се движи право нагоре и изходът се намира някъде отстрани, се използва така нареченото коляно, което е вид обратни сигнали. С помощта на скоби и проводник тръбата е фиксирана към стената. Ако изходът на тръбата през тавана, тогава цялата "таванска" част на комина, подобно на "стаята", е обвита в топлоизолация, която е слой от стъклена вата, обвит около комина, и метална обвивка върху мрежата.

Прототипите на тези пещи са обичайните "burzhujki", които влизат в ежедневието ни през 19 век. Тъй като е напълно възможно да се направи камина, направена от метал от средния руски, популярността на тези декоративни отоплителни тела се е увеличила значително през последните години.

Метална камина може да бъде инсталирана бързо. Той хармонично се вписва във всеки интериор на селска къща или вила. Към такава печка можете да добавите камина и други атрибути на истинско тухла.

В металната камина пламъците също мигат и дървото пращеше весело. Това може да се нарече икономична версия на голямо огнище.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини с параКамини с пара
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Каменна камина със собствени ръцеКаменна камина със собствени ръце
» » Метална камина със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com