Каменна камина със собствени ръце

Каменна камина със собствени ръце, направена в хола, ще донесе по-близо до уюта на средновековните замъци, ще ви напомни за древните традиции на дома.

Тъмнината и тишината и голямото семейство около огнището са направени от топли камъни, затоплени от топлината на човешките души. Котката, наведена, спи на скала и верното куче в краката на собствениците. Вероятно няма картина, която да опише идилията и атмосферата на благодат и уют, минали векове. (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)

Съвременните постижения и развитието на цивилизацията доведоха до факта, че отоплението с дърво се превърна в рядкост, а само в селата и в селските къщи има метод на стария дядо за отопление на къщи. Но дори и днес, много хора инсталират камина, изработена от камък в къщата. Сега обаче той изпълнява повече символични функции. Ако преди камината е била необходима, сега нуждата от това, както и в отоплителната инсталация, е изчезнала и символиката и ареолът на уюта на дома са запазени. Още от древни времена каменното огнище символизира благодатта.

Наскоро нов кръг на популярност се придобива от камини, изработени от камък. И това не е толкова, тъй като те са скъпи, създавайки илюзията за луксозен живот, но защото камината, изработена от естествен материал, е надарена с множество предимства.

Камъкът е най-екологичният нетоксичен материал, който дори и под въздействието на висока температура не отделя никакви опасни за живота вещества. Особено, тази собственост е скъпа за хора склонни към алергични реакции. Камините са любимо отоплително устройство за любителите на здравословен начин на живот, които се застъпват за връщане към естествените методи за отопление. Но дори това не е основният аспект. Всяка стая с камина привлича хора с магическата си аура на открит огън. Каменният портал, изработен от камък, дава уважаван външен вид и съответстващ стил, който не може да бъде измерен чрез материални критерии. (Виж също: Как да се изгради камина със собствените си ръце)

Каменна камина в къщата


Камък като строителен материал


Знаещите строители на по-старото поколение съзнават, че дори и най-скъпият изкуствено създаден строителен материал не е в състояние да се конкурира с природата. Особено очевидно е превъзходството на камъка:



  • неограничен живот;

  • Не отделя токсини под въздействието на високи температури;

  • не реагира на въздействието на агресивни химикали;

  • не се срутва под въздействието на температурните разлики;

  • грижата не изисква специални инструменти и почистващи препарати.


В съвременния живот каменните камини са загубили свойството на постоянен източник на топлина, а функциите им се свеждат до символично допълнение към идеята и идеята за дизайна, подчертавайки стила на решението.

Ако има желание да комбинирате декоративните функции на камината с оригинала, можете да изключите други единици и да отоплявате каменната камина. (Виж също: Декориране на камини със собствените си ръце)

Една от важните точки, на които трябва да обърнете внимание, е комбинацията от камък, от който е изграден камилният портал с вътрешните елементи, където се намира тази камина. Не се намесвайте в различните стилове на интериора и декорните елементи. Ако ви е трудно да създадете стил решение, можете да се консултират със специалисти.

За да направите камина от камък със собствените си ръце, изглежда много трудна задача. Визуално създава усещането, че дизайнът е изцяло от див камък. Това е голямо погрешно схващане, тъй като дори каменна камина е направено от обикновени огнеупорни тухли. Използването на естествен, естествен камък се случва на етапа на облицовката.

Каменна камина



За да започне строителството, е необходимо да се подготвят материали като:



  1. червени огнеупорни тухли;

  2. бетон за основи;

  3. цимент с висока марка не по-малък от M400;

  4. чист речен пясък;

  5. строителна глина;

  6. трошен камък,

  7. естествен камък;

  8. пещ устройства;

  9. инструменти за строителни работи.


Купуването на тухли е необходимо за най-високо качество, резервации като това: - "все още трябва да омекнат камината, така че купувайте тази тухла, която е по-евтина" - не се вписват. Дори под каменната облицовка трябва да има висококачествена тухла, без чипове и пукнатини. Ето защо, когато купувате, изберете тухли на парче. (Виж също: Градинска камина със собствени ръце)

Поставете тухли върху глинен хоросан или купете специална смес от зидария. Пригответе разтвора на малки порции и се уверете, че в разтвора няма бучки.


Полагане на основите


Камината, изработена от камък в дача или у дома, винаги е много тежка структура, така че е необходимо да я издигнете на здрава основа, която да я издържи. Основата на камината не трябва да бъде обвързана с основата на къщата. Жителите на жилищни сгради, за съжаление, не могат да си позволят да построят камина в апартамента. Те просто не могат да правят това от надзорни инспектори на жилищни и комунални услуги. Електрическите камини са най-добрият избор за апартаменти.

Каменна камина във вилата

След монтирането на основата, първите етапи на полагане на каменната камина са зидарията на конвенционална камина. Първият ред тухли се полага върху основата, която вече е придобила сила. Площта на мазето трябва да бъде малко по-голяма от площта на камината, тя е на 10-15 сантиметра от всички страни. След като сте обърнати към камината с естествен камък, това разстояние ще бъде значително намалено, защото в допълнение към камината е необходима здрава основа и тежък материал за облицовка. Създава се отделна основа според всички правила на строителния занаят. На дъното на шахтата е изпълнен с чакъл, и след това се излива пясък възглавница cm 10. След получаване на конструкция яма кофраж и се излива бетонна основа, както в изграждането на къщата. За да продължите с полагането на камина от камък, е възможно след основата да изсъхне напълно. (Виж също: Метална камина със собствени ръце)


Каменна зидария


Положете камината изключително за избрания проект. Типичен проект с типична печка. Красотата на камината и нейният външен вид създават облицовка от естествен камък. Ето защо за полагането на камина е подходящ редът на всяка камина, която харесвате. Не се препоръчва да работите самостоятелно по полагане и с лице към камината, защото материалът, с който ще се справите, е доста тежък.

Изработването на камини изцяло от естествен камък без използването на тухли е доста трудна задача, за която не всеки опитен професионалист ще предприеме. Обикновените производители на печки, дори тези с богат опит, камината с такъв материал не са съгласни. Всяка тухлена камина, дори когато е в работно състояние, винаги може да се изправи срещу камък.

Зидария с подплата


Облицовани с камък


Изборът на каменни камъни не е особено труден, защото този облицовъчен материал е готов за камината. Всъщност тя представлява една и съща лицева плочка, която се подрежда от всички страни. Само предната страна не е подложена на обработка и осигурява камината с уникален примитивен модел и богат външен вид. Камината е покрита с керамични плочки, само резултатът от работата е съвсем различен.

Единственият нюанс е голямото тегло на довършителния материал. Следователно, разтворът трябва да се приготви особено лепкав. Една от приемливите варианти е закупуването на готовата лепилна смес и разреждането й. Успешно решение на дизайна е облицовката на част от стената заедно с камината. Тежко облицовъчен материал ще се държи по-здраво, ако под него се поставя подсилваща мрежа, която задължително трябва да бъде от стомана, само при това условие камъкът ще се задържи дълго време.

Камините, облицовани с естествен камък, могат да се експлоатират само след втвърдяването на всички свързващи материали и изсъхването на зидарията.

Проверката на тягата е процедурата, с която започне тестът за пожар. Въпрос "къде да започна?" Не трябва ли да бъде, защото, за да започнем с това, че е необходимо да се възпламени свещта и я държи в пещта, свещта може да бъде заменен с фенерче или един свитък хартия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини с параКамини с пара
Проста камина със собствените си ръцеПроста камина със собствените си ръце
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Камини печкиКамини печки
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
Камина-камина със собствени ръцеКамина-камина със собствени ръце
Видове и дизайн на камини в модерен стилВидове и дизайн на камини в модерен стил
» » Каменна камина със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com